En erken ne zaman emekli olabilirim

3000 prim var işe yarar mı 38 yaşındayım 2004 staj girişi var stajı saymıyorlarmış ilk sigorta girişi yanlış hatırlamıyorsam 2012 bu prim işe yaramazsa kaç prim işe yarar

herhangi bir hastalık raporu veya maluliyet yoksa en en erken 60 yaş 7200 gün şartını sağlamanız gerekiyor.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Erken emekli olup ne yapacaksın ? Çalışmak her zaman emekli olmaktan faydalıdır. 65 de emekli olacağım ben millet daha bu yaşta erken emekliliği düşünür olmuş.

Zaten bağlanan emekli maaşlarını görünce kimse emekli olmak istemez, çalışmaya devam eder. Eskiden %70 olan aylık bağlama oranı %33 e kadar çekildi yani emekli maaşlarının yarısına el koydular, 10 bin tl brüt maaşı olan birisi 3 bin tl emekli maaşı alacak, asgsri ücretle prim ödenen kişiler 2500tl maaş alacak.

E-devlet'i açıyorsun, orada çalışma hayatım die sekme var. Sana nasıl emekli olacağını yazıyor. Yani en iyisini e-devlet bilir.

Angrypower'ı dinlemeyin. Emeklilik konusunda en bilgili forumdasınız. Zira sabah akşam emeklilik konuşuluyor burada. Geçen arkadaşın biri bir konuya takıldı. Aldım telefonunu, açtım siteyi, verdim telefonu geri. Arkadaş bir mutlu, bir mutlu, sormayın.

Sgk 60 demişti daha erkeni var mı diye samandan beter hayatım var 2500 yeter emeklilik böyle gitmez umarım gün gelir belki sistem değişir emekli olup ya memleketine gitmeli insan ya ibadet etmeli

Angrypower'ı dinlemeyin. Emeklilik konusunda en bilgili forumdasınız. Zira sabah akşam emeklilik konuşuluyor burada. Geçen arkadaşın biri bir konuya takıldı. Aldım telefonunu, açtım siteyi, verdim telefonu geri. Arkadaş bir mutlu, bir mutlu, sormayın.

watercolours zaten sayfiyede emekli hayatı yaşadığından dolayı size her şekilde yardımı dokunacağından eminim :)

Emeklilik konusunda fikirlerini kulak arkası etmem.

reo

Bu şartlarda eğer 2038 yılından önce 5000 günü doldurursanız 60 yaşında emekli olursunuz, yoksa 65 yaşa tabisiniz.
Ancak yüzde 70 maluliyet olursa 5bin gün, yüzde 40 maluliyet olursa 7200 gün gibi birşey söylemişlerdi lakin detayını hatırlamıyorum
:)

Bu şartlarda eğer 2038 yılından önce 5000 günü doldurursanız 60 yaşında emekli olursunuz, yoksa 65 yaşa tabisiniz.
Ancak yüzde 70 maluliyet olursa 5bin gün, yüzde 40 maluliyet olursa 7200 gün gibi birşey söylemişlerdi lakin detayını hatırlamıyorum
:)

Aga ilk sigorta girişine bakıyor. Zaten 2012'de giriş yapmışsa muhtemelen maluliyetsiz prim günü 7000'dir. Yaş ise değişiyor genelde 60-62 arasında çıkıyor. Zaten o yaşa kadar o prim doluyor, üstüne yaş beklediğin için çalışmaya devam ediyorsun. Heeeeeçç acelem yok walla :rendeer:

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
erken emekli olup sigortasız gene yüksek paraya çalışacaksın dimi, çift dikiş olacaksın dimi? vay seni tilki vay :) çift gelirin olacak dimi... vay seni gidi çakkaaal... vay seni gidi şark kurnazı vay, vay seni gidi dümenci faruk vay... vay seni gidi dolap osman seni.

dostum şaka bir yana, hani eskisi gibi şöyle birileri gelip SSK yı batırsada bizde 40 yaşında emekli olsak dimi, ne iyi olurdu, şimdi ekonomi şahlandı biliyor musun, işte bu yüzden biz ancak toprakta emekli oluruz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:49 ----------

Aga ilk sigorta girişine bakıyor. Zaten 2012'de giriş yapmışsa muhtemelen maluliyetsiz prim günü 7000'dir. Yaş ise değişiyor genelde 60-62 arasında çıkıyor. Zaten o yaşa kadar o prim doluyor, üstüne yaş beklediğin için çalışmaya devam ediyorsun. Heeeeeçç acelem yok walla :rendeer:

birde diyorlar ki prim dolduktan sonra sigortalı çalışmaya devam edersen emeklilik maaşın azalıyormuş gittikçe. yani 7200 gün tamamladıktan sonra sigortalı çalıştığımız hergün emekli maaşımızı azaltacakmış... sallıyorum emeklilikte 4 bin alacak isek 3900 almak gibi yada 3800 almak gibi falan.

birde diyorlar ki prim dolduktan sonra sigortalı çalışmaya devam edersen emeklilik maaşın azalıyormuş gittikçe. yani 7200 gün tamamladıktan sonra sigortalı çalıştığımız hergün emekli maaşımızı azaltacakmış... sallıyorum emeklilikte 4 bin alacak isek 3900 almak gibi yada 3800 almak gibi falan.

O konuyu bende duydum ama tam emin değilim ve araştırmadım açıkçası. Yalnız emekli olabilecekken, emekli olmazsan maaşın azalıyor die biliyorum. Yani sen 65 yaşında emekliliğe hak kazanınca emekli olursan prim günün önemli değil fakat sen hayır ben 70'te emekli olacağım dersen emekli maaşın düşüyor die biliyorum.

Tekrar diyorum konu ile alakalı tam bilgi sahibi değilim. Yanlış bilgi de vermek istemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar