en az yakıt harcayan 600 cc hangi motorsiklet...

Slm arkadaşlar en az yakıt harcayan 600 cc motorsiklet hangisi....

kawasaki ER6-F

sıralı çift silindir,
abs fren sistemine sahip,
100 km/s yaktığı yakıt,
ortalama 3.9 Ltr

Son düzenleme:
kimin ne kadar yakacağını bilmiyorum. Ama keşke marka belirten arkadaşlar 1 lt ile ne kadar gittiğini veya 100 km ye ne kadar yaktığını belirtselerdi. Dikkat km ye ne kadar yakıyor demiyorum benzin maşallah borsa gibi. Çoğunlukla artıyor azda olsa azalıyor.

alın size az yakan bi motor
jawa650stylered1bv9.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hangi 600 cc makina 100 km de ne kadar yani kaç litre yakıyor belirtilse çok daha aydınlarıcı vede faydalı olur....

2008 600rr cidden az yakıyor

evet sakin kullanımlarda 5 lt felan yakıyor ama ona egsoz bide hava filtresi tak bakalım neler oluyor sonra :D içiyormu kokluyormu arkadaşım aldı fuardan egsosu hiç ses vermiyor nerdeyse yüksek hızlarda kornayı duyuramadığın gibi gaz çekip yolda isteyemiyorsun mecbur değiştirdi bide hava filtresi yaktı şimdi kamışla içiyor biraz benzini haberin olsun :D

performansıda bi değişiyor hayli bunlarla oda başka bi konu...

otobanda 90-120 km aralığında 5000 d/dk sabit 100km de 4.3 lt TA dan beklemezdim
şehir içinde 100km de 6 lt

evet sakin kullanımlarda 5 lt felan yakıyor ama ona egsoz bide hava filtresi tak bakalım neler oluyor sonra :D içiyormu kokluyormu arkadaşım aldı fuardan egsosu hiç ses vermiyor nerdeyse yüksek hızlarda kornayı duyuramadığın gibi gaz çekip yolda isteyemiyorsun mecbur değiştirdi bide hava filtresi yaktı şimdi kamışla içiyor biraz benzini haberin olsun :D

performansıda bi değişiyor hayli bunlarla oda başka bi konu...

Hava filitresini bilmem ama performans egsozundan dolayı yakıt tüketiminin artışını engelleyebilirsiniz. Power commander hem yakıt tüketimini normal düzeye indirken motosikleti yapılan modifiyelere karşı uyum sağlatarak performansın artmasına neden oluyor. Tabiki bunlar benim okuduklarım. Bu power commander'i kullanan arkadaşımız varsa onun bilgi vermesi daha sağlıklı olur.

Bu arada okuduklarıma göre motosiklete takılan performans egsozları power commander veya dynoda motosikletin programında bir takım degişiklik yapılması motosikletin performansında düşüse neden oldugu,çalışmasının düzensizleştigini söylemişlerdi. Buna neden olarakta performans eksozunun takılması ile motosikletin motorundaki hava ve benzinin karışım onlarlarının degişmesi demişlerdi.

Son düzenleme:
f650gs, yamaha xt660 gibi tek silindirler tabiki en az yakıtı yakar, ş.dışı kullanımda 3.5 lt'lere bile düşürebilirsiniz. Çift silindirlerde Kawa er6, Suzuki Vstrom son derece ekonomiktir. Ş.dışı tüketimleri 4 lt'dir

tek silindir f650
2 silindir er6
4 silindir cbr 600f

not: bir de siradisi vtec vfr var o da sakin kullanimda az yakiyormus

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
2006 yılında motosikletimi yıkmacıda yıkarken yanıma bi kawasaki R6N geldi elemanla sohbet ettik ozaman benzin 2.6 ytl civarıydı moor çok güzel fakat çok yakıyor satıcam demişti ben şaşırdım 270ykr yakıyor demişti sonra ben yine bu elemanı kawasaki servisinde gördüm motoru satmıştı :D eğer r6n yada f az yakıyorsa 3.9lt gibi süper ama şu var bence sakin kullanırsan hepsi az yakar bide herkes hayalindeki motorun az yaktığını kabullenirmiş

Son düzenleme:
Yamaha XT660, Aprilia Pegaso ve F650GS en az yakan 600cc'lik (hatta 650) makinelerdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar