Emniyetten Topcase ( taşıma kutusu ) kararı 01-01-2014 itibaren geçerli

Proje mühendisliği firmaları bu işi yapıyor. Motorun yanında verilen proje şeması da gerekli. Bu belgeyi bildiğim kadariyla sadece honda veriyor. Belki yamaha da sattığı motorun yanında veriyordur.

Bu akşam itibariyle bende 32lt olan topcase söktüm ve eve koydum. Bu nasıl iş arkadaş ya ne olacak peki bu durum böyle olmaz ki.

Yarın ehliyetimi de alıyorum trafikten ne güzel seyahatlerime başlayacaktım. Neyse bizde depo üstü çanta ve yan çantalar ile yolumuza devam ederiz :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu işten sanki Ayakkabı Kutusu Partisi bir şeyler kazanacak gibi yine. :pr:

bence proje ile ilgili konuyu tüve sorun derim gidip bi muayene istasyonunda
sadece fatura ile ilgili değişikliğe belge verebilirler

konunun başlangıcı mc donalt's firmasının emniyete motorlarımızdaki topcase'ler sorun teşkil edermi cezası var mıdır diye iletişime geçmesinden kaynaklanıyor aslında ( en azından benim bilgim bu yönde yanlışım olabilir )

eskiden bunun ile ilgili hiç bir problem olmazken şimdi problem oldu sayelerinde

ama düşünürsek renk değişimi gibi şeylerde boya işlem faturası ile beraber muayene istasyonuna gittiğiniz zaman ücretsiz tespit yapılıyor ve verilen tüv bilgi kağıdı ile emniyette ilgili renk değişimini ruhsata işletebiliyorsunuz

topcase içinde böyle birşey yapılabilir belkide aldığınız topcase ile ilgili faturayı götürerek bu yüzden sormanız daha doğru olur
proje çizdirmeden tüvden değişiklik ile ilgili bilgi kağıdı verilebilir

tespit için olan muayeneler bildiğim kadarı ile ücretsiz olarak yapılıyor

ruhsattaki tek değişiklik yeride ek bilgiler bölümü mü ne var kare şeklinde boşluk bir alan buraya yazılacak taşıma çantası veya topcase vardır diye o kadar

Son düzenleme:
Sırf bundan ötürü yan ve depo üstü çanta takıp her çevirmede durmak istiyorum nedense :D

Tabi bir gün motorum olursa -_-

bütün devlet kurumlarını özelleştirerek elinde vergi ve cezalardan başka getirisi kalmayan hükümetin acizliğinden başka bişey değil.

geçen gün yaya haldeyken çevirmede polisin yanına gittim. dedim abi böyle böyle ceza yazılıyormuş ne diyorsun dedim. evet ocakdan beri var tasarı dedi. ama bize yazın demiyorlar dedi. yazın derlerse de yazarız dedi. dedim abi bir arkadaşım ceza yedi bu yüzden sonra itiraz etti . itirazı kabul ettiler. sebebide topcase'in kask koymak için olması ve vida ile bağlanması. şasiye bağlı değil sonuçta.

Doğrudur dedi. NC750 vardı yan çanta ve topcase vardı motorda. dur bakalım benim ruhsata dedi. ondada yazmıyor. devlet verirse bana 1500 lira git işlet diye ben yaparım dedi. ama o zamana kadar bende olmayan şey için millete ceza yazmam dedi.

yani sonuç olarak durum bu

Opette benzin 5.11 olmus topcasede ney 80 lira parami yahu

Basbakanin kiliyiz hulooooggggg

Yaziklar olsun !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar