Emniyet şeridini kullananlara ceza yazmaya başladım

Akşam eve giderken sağ tarafımdan bizi enayi yerine koyarak tek tük geçen 4 tekerler en sonunda kafamı bozdular...

Aldım elime kağıt kalemi... Trafik sıkışık zaten... Adım adım gidiyoruz...

Emniyet şeridi ihlali yapan her arabanın plakasını yazdım... Saati de kaydettim.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü' ne doğru gidiyoruz ama ben Levent ayrımından döneceğim...

50-60 kültürsüz araba kullanıcısının plakasını, Levent ayrımına gelmeden önce yolun sağındaki Trafik Polisi ekip otosunun yanında durarak memur arkadaşa verdim... gülerek dediki bende bu plakalardan 500 tane daha var... Geride arkadaş bize zaten bildiriyor zaman zaman dedi... Biz de daha sonra bu plakalara cezalarını gönderiyoruz dedi... Benim yazdığım saatlere bakınca bu saatte plaka bildiren arkadaş oradan ayrıldı dedi ve plaka bilgileri için teşekkür etti...

Hemen ekip otosunun yanına giderek içerde oturan arkadaşa plaka bilgilerini verdik ve arkadaş zaman kaybetmeden cezaları yazmaya başladı...

Bu arada bir çok motosiklet te emniyet şeridini kullanıyordu... Onların plakalarını yazmadım:mrgreen: ... Çünkü az ilerde önümüze girerek bizi yavaşlatmayacaklardı....
Ama arabalar emniyet şeridini kullanarak hem bizi enayi yerine koyuyorlar hemde az ilerde polis gibi bir siluet görünce önümüze girmeye çalışarak kargaşaya yol açıyorlar...

Ben memur arkadaş ile konuşurken bir çok motosiklet yanımızdan yani emniyet şeridinden geçti gitti... Onlara bir şey denmedi...:mrgreen:

Bu demek oluyor ki benim gibi birisi birgün kağıt kalemi eline alarak emniyet şeridini kullanan her motosikletlinin plaka numarasını yazarak ceza almasına sebep olabilir...:bounce:

EMNİYET ŞERİDİNİ kullanan arabaların plakalarını almaya ve ceza yemelerini sağlamaya devam edeceğim arkadaşlar...:cat:

helal olsun kardeş sana ellerine sağlık

emniyet şeridini gereksiz olarak ihlal eden bu arkadaşlara aynı taktiği bende uygulayayım bari sevdim kavga etmenin bi alemi yok

Benim babam taxici gerçi emniyet şeridini kullanmaz ama babam böyle bişeyden ceza yese çok kızardım.

60 kadar plaka arasında inanır mısınız % 30 İstanbul dışı plaka vardı...

Hiç taksi yoktu...:bounce:

aga.. böyle yaptığını tüm dünyaya yayınlarsan.. forumda yazıldığı gibi.. diğer sürücüler motosikletçileri yine adam yerine koymazlar. :)

ii tamam güzel yapmışın da keşke motorları da yazsaydın.Sonuçta motorda orayı işgal edio_O şeridi kullanmak motorada arabayada yasak benım bıldıgım kadarıyla...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cyprus_uA' Alıntı:
ii tamam güzel yapmışın da keşke motorları da yazsaydın.Sonuçta motorda orayı işgal edio_O şeridi kullanmak motorada arabayada yasak benım bıldıgım kadarıyla...
insiyatif ve muhakeme... motosikletin emniyet şeridini kullanması yasak olabilir ama bunun bir zararı olmadığını sen de ben de biliyoruz..
İlle de kanun diyorsan; şapka kanunu örnek gösterebilirim.

Trafik tıkalı, emniyet şeridine girdiniz paşa paşa gidiyosunuz 40 km/s hızla falan...İlerde sol bir viraja giriyosunuz ve en sağ şeritte ağır ağır ilerleyen 2 kamyon görüşünüzü engelliyor.Bu kamyonların önündeki bir araba arızalanıyor ve emniyet şeridine kaçmaya karar veriyor.

Ve sonraaaaa ... GÜM !

Pek de mantıksız bir yasa değil bence:bounce:

Trafik normal akıyor, kurallara uymak adına 70km/s hızda en sağ şeritte iki kamyon arasında gidiyorsunuz. Gişelere gelirken arkadaki kamyonun freni patlıyor.

Güm! Tost oldunuz...

(Artçınız varsa çift kaşarlı :mrgreen:)

Yukarda, her halukarda emniyet şeridi yasağının neden "mantıklı" olduğunu anlatmaya çalıştım.

Ben bütün yasaların mantıklı olduğunu iddia etmedim... Arabalara 90 motorlara 70 tabi ki saçma ve şüphesiz kazalara sebep olacaktır.

greatwhiteshark babacım bide benim ruhsat plaka işine el atsan be :)
tamam senin gibi birçok vatandaş var polise devletin birimlerine yardımcı olarka işlerin daha iyi yürümesini sağlamaya çalışan ama kendi hatası yüzünden benim ruhsat ve plakamı 6 aydır vermeyen trafik müüdürlüğüne ne diyeceğiz keşke destek gören arkadaşlarda destek gösterenler kadar bilinçli olsa

SHARK baba ellerine sağlık bu vatan senin gibi evlatlara aç kesinlikle :)

bi çoğunun yabancı plaka olmasına şaşırmadım
antalya, izmir, manisa ve ankarada araç kullanmak zorunda kaldım her birinde 2-3 çer gün anaaaa bi de ne farkedim valla istanbula kızıyorum ama istanbuldan aşağı deiller o iller
hatta daha kötü kullanıolardı :) mesela trafikte şerit değiştirme veya şeride riayet etme mevzu aman amannn korkunçlardı valla :)
he bide izmirde ceza yedim ama niye yediğimi hala anlamadım polis bişiler dedi ama ben ki kural düşkünü biriyim valla billa anlam hala veremiyroum :)
sanırım ist plaka oldugum için yedim di hehehe :D

ARKADAŞLAR EĞER BENİ BAŞBAKAN SEÇERSENİZ 4 TEKER VE ÜSTÜNÜ YASAKLAYACAM

trd_isaret020.gif

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar