Aksu' Alıntı:
Motorlar da trafikte seyreden ve aynı kurallara uyması gereken taşıt olduğuna göre emniyet şeridinden gitmeyeceksiniz. Normal araçlar gibi plakamız var ruhsatımız var vergilerimizi de ödüyoruz. İşimize gelince böyle işimize gelmeyince emniyet şeridinden git, aralardan yol çizgileri üzerinden git, işine geldiği gibi şerit ve çizgi değiştir. 125 CC motorlar ile son sürat aralara dalmak zikzak yapmak vs. vs. Sıkışık trafikte araçlar 10-20 km.hızla giderken arada yol çizgisi üzerinden en az 50-60 km.hızla gitmek mantıklımı sizce. Aracın biri hafif sağ sol yapsa kazanın kaçarı yok. Bizde 30-40 km. hız ile gidelim. Cumartesi günü E 5 te trafik sıkıştı aradan gidiyorum, arkadan küçük bir motor geldi artistik hareketler, sağa şeride girdim yol verdim, aradan bastı ve emniyetsiz bir şekilde sekiz çize çize gitti. Olaya sürücü ve trafik güvenliği açısından bakarsan mantıklımı yani. Tamam kardeşim siz daha iyi ve hızlı motor sürüyorsunuz, sizin motorlar bütün taşıtları da motorları da geçer. Başka ne diyeyim. Trafikte kurallara uygun gidersen polis te çevirmez tatsız olaylar da olmaz. Ben 30 senelik ehliyetli sürücü olarak bunu bilir bunu söylerim. 2,5 yıldır İstanbul'dayım birtane trafik de çevirmedi asayiş de, nede ceza yedim. Tüm motorcu arkadaşlara kazasız sağlıklı günler dilerim.
İntercom arkadaşım herhalde otomobil gibi kullanmıyoruz yani. Ama emniyet şeridinden hayatta gitmiyorum aralardanda temkinli bir şeklide gidiyorum. Akışkan trafikte de araçlar kaç km. ile gidiyorsa normal araç gibi şerit ortasında gidiyorum. (Sollamalar hariç) Cumartesi E 5 te yemin ediyorum motorlu trafik polisi ile peş peşe 100-110 arası mecidiyeköy e kadar gittim. İşin sırrı herhalde mülayim kullanım.
Klavyene sağlık, çok güzel yazmışsın.
Bende bu tutumdan çok şikayetçiyim;
Bir tarafta, bizi taşıt aracı olarak saymıyorlar, bize bir şeridi çok görüyorlar diye şikayet edip, bir taraftanda trafik kurallarını hiçe saymak olmaz.
Birde, seninde değindiğin arabaların arasında slalom yapan, ters yollara giren, trafik ışıklarında bile durmayan motosikletliler, özelliklede kuryeler. Süreklide yolda oldukları için, diğer taşıt sürücülerinde artık "motorlar böyle gider" diye bir beklenti oluştu. Onun için minibüsler dibimize giriyor, onun için şeritte paşa paşa giderken durup dururken arkamızdan selektör yapılıyor ve bize bir şerit çok görülüyor. Motosiklet bu, nasıl olsa araya bir yere girer, aradan sıyrılıp kaçar, diye düşünmeye başladı sürücüler.
Bu tür, trafik kurallarına uymayan motosiklet sürücüleri yüzünden bu gün trafikte şikayet ettiğimiz çoğu şey bence.