Emniyet şeridi ihlali cezası ( Dikkatli olun)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
o zaman denilsin ki emniyet şeridi yasak hiç kullanmayalım.

Demişler zaten.

Ekran-Al-nt-s.jpg

Her zaman başıma gelen olaylardan 'sadece' iki tanesini yazayım uzatmamak adına.

Yol dolu olduğunda sağ şeridin en sağında giderim, devamlı beyaz çizginin üstünde, hatta sağ dışında. Günün birinde gene böyle en sağdan gidiyorum, arkadan devamlı kornaya basıyor biri, ben yolun müsait kısmında boşluğa girdim, geçti ilerde ışıkta durdu yanına yanaştım "nerden gideyim kaldırımdan mı gideyim?" diye sordum klasik cevaplardan biri "acelem var" 🤦

Daha dün akşam yaşadığım olay; gene sağın sağından gidiyorum arkadan selektör yapıyor devamlı ben el kol işaretleri ile sağda olduğumu belirtmeye çalıştım geçmedim bankete o da solladı gitti.

Scooter yokuşta yavaşlar, zaten müsait kısımlarda bankette gidiyorum yol veriyorum, fakat bazı kısımlar müsait değil hatta banket bile yok, bazı kısımlar bozuk, 'öküzlerin' kırdığı cam kırıkları ile dolu mecbur olmadığım halde banketten gidiyorum bazen çünkü buna mecbur ediyorlar.
Ben şeridin içinden gitmek istiyorum ama.....

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Her zaman başıma gelen olaylardan 'sadece' iki tanesini yazayım uzatmamak adına.

Yol dolu olduğunda sağ şeridin en sağında giderim, devamlı beyaz çizginin üstünde, hatta sağ dışında. Günün birinde gene böyle en sağdan gidiyorum, arkadan devamlı kornaya basıyor biri, ben yolun müsait kısmında boşluğa girdim, geçti ilerde ışıkta durdu yanına yanaştım "nerden gideyim kaldırımdan mı gideyim?" diye sordum klasik cevaplardan biri "acelem var"

Daha dün akşam yaşadığım olay; gene sağın sağından gidiyorum arkadan selektör yapıyor devamlı ben el kol işaretleri ile sağda olduğumu belirtmeye çalıştım geçmedim bankete o da solladı gitti.

Scooter yokuşta yavaşlar, zaten müsait kısımlarda bankette gidiyorum yol veriyorum, fakat bazı kısımlar müsait değil hatta banket bile yok, bazı kısımlar bozuk, 'öküzlerin' kırdığı cam kırıkları ile dolu mecbur olmadığım halde banketten gidiyorum bazen çünkü buna mecbur ediyorlar.
Ben şeridin içinden gitmek istiyorum ama.....

Sağ şeridin sağından gitmeyin. Şeridin tamamı sizin. Sağ şeridin solundan yani öndeki arabanın sol teker hizasından gitmeye çalışın. Arabalar yoldaki çukurları ortalar yani şeridin ortasından giderseniz çukura denk gelme olasılığınız artar bu yüzden şeridin solundan gidin. şeridin solundan giderseniz sol taraftan önünüze kıracak bir öküz çıkınca da sağa kaçabilecek yeriniz kalır. Şeridin sağından giderseniz kaçacak yeriniz kalmaz.
Şeridin solundan gidin, arkadan gelen de normal şerit değiştirerek sollasın sizi.

Sağ şeridin sağından gitmeyin. Şeridin tamamı sizin. Sağ şeridin solundan yani öndeki arabanın sol teker hizasından gitmeye çalışın. Arabalar yoldaki çukurları ortalar yani şeridin ortasından giderseniz çukura denk gelme olasılığınız artar bu yüzden şeridin solundan gidin. şeridin solundan giderseniz sol taraftan önünüze kıracak bir öküz çıkınca da sağa kaçabilecek yeriniz kalır. Şeridin sağından giderseniz kaçacak yeriniz kalmaz.
Şeridin solundan gidin, arkadan gelen de normal şerit değiştirerek sollasın sizi.

İkinize de hak veriyorum bununla ilgili akşam bir video paylaşacağım forum da iki şekilde de fark etmiyor önünüze kıran bir öküz çıkıyor illa ki bu hayatı şans eseri yaşıyoruz dostlar

Motosikleti
İkinize de hak veriyorum bununla ilgili akşam bir video paylaşacağım forum da iki şekilde de fark etmiyor önünüze kıran bir öküz çıkıyor illa ki bu hayatı şans eseri yaşıyoruz dostlar

işte öküz her yerde hep çıkıyor. Şeridin solundan gidince öküzün teki üzerime kırınca sağa kaçacak yerim oluyor, ama şeridin sağından gidersem arkadaki benim şeridimin soluna girmeye çalışıyor o daha tehlikeli oluyor. Şeridin solundan gidince en azından şeridi sahiplenmiş oluyorum.

Sol şeritten gidiyorsam da şeridin sağından gidiyorum ki üzerine sağdan kıran olursa solda kaçacak yer olsun yoksa solda bariyerler oluyor.

Teşekkür ederim.
İzin vermiyor araç sahipleri hele de araçlar; kamyon, çekici, otobüs tarzı ağır vasıta ise. Benim korkum arızanın biri bana çarpıp, düşürmesi, yoksa şeritten gitmek, sizin dediğiniz yöntem en doğrusu.

Sağ olun.

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001

Biraz hortlatacağım ama daha güncel bi konu bulamadım. Konu sahibi ile aynı yerde ceza yemişim. Yeni yılın ilk gününde mtv ler yetmiyormuş gibi birde böyle birşeyle karşılaştım.

• Beğen
Tepkiler: pea
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Teşekkür ederim.
İzin vermiyor araç sahipleri hele de araçlar; kamyon, çekici, otobüs tarzı ağır vasıta ise. Benim korkum arızanın biri bana çarpıp, düşürmesi, yoksa şeritten gitmek, sizin dediğiniz yöntem en doğrusu.

Sağ olun.
şeritten gitmemek şeritten gitmekten daha tehlikeli
insanların sizi beklemediği yerde kazaların yaşanma olasılığı siz şeridinizde giderken bi davarın sizi sıkıştırmasından daha yüksek ihtimal
istanbulda ben de emniyet şeridini kullanıyordum çünkü normal bi araç gibi gitmek imkansız şuan daha küçük bi şehirdeyim emniyet şeridine ihtiyaç olacak kadar trafik olmuyor >_<

İstanbulda 2 yer var bu şekilde ceza yiyebileceğiniz birisini bulmuşsunuz :) İstoç ve sultangazide var bu durum

Motosikleti
İstanbulda 2 yer var bu şekilde ceza yiyebileceğiniz birisini bulmuşsunuz :) İstoç ve sultangazide var bu durum
Evet, İstanbul'da TEM üzerinde iki yerde böyle durum var, İstoç civarındakini herkes biliyor sanıyordum, ben oralardan ilk geçtiğimde etrafı gözleyerek gidiyordum, baktım kimse orada emniyet şeridinden gitmiyor, zaten yol ayrımları, birleşimleri vb. oralar çok karışık, bir sürü şerit birleşiyor sonra ayrılıyor falan, yolun en sağına emniyet şeridine geçmeyip düz devam ediyordum.

Sultangazi tarafındakini bilmiyorum ama o tarafa çok yolum düşmüyor zaten.

Motosikleti
Honda Forza
İlla plakaya hokus pokus yap diyorlar. Motosiklete Eds'den emniyet şeridi cezası kesmek nedir? Hadi arkadan polis gelse, önüne polis çıksa, trafiği engellesen kesse bir anlamı olur. Yunus polisler bile teşvik ediyor, görevde değilken dahi emniyet şeridinden çıkmıyorlar.

Bazı şeyler artık yasal olmasa da alışılmıştır. Mesela bu kadar 50cc sattırdıktan sonra ehliyet şartı getirirsen mezardakilerin kulağı çınlar, rahatsız olurlar bu durumdan. Bu da onun gibi tıpkı.

Adamların derdi İstanbul trafiği iyice pert olsun, Ekrem'e laf edecek yer bulalım. Komplo teorisi gibi gelen arkadaşlar olacaktır, komik bulanlar olacaktır ama şu an bütün bir parti oturmuş Ekoyu nasıl yavaşlatırız diye düşünüyor. İstanbul'daki tüm kameraları ters çevirmeleri yakındır. Köprüye zam gelse durumu ekoya bağlayacak bir %51 var zaten hazırda.
Plakaya müdahale edilmiş halde yakalanırsan emniyet şeridi cezasını mumla ararsın. Kural ihlali net. Kurallara uymayı denemek yerine kural ihlaline ceza yiyorsak cezadan kaçmalıyız diyorsunuz. Kuralsızlıktan kaçalım ki toplum gözünde de en ufak şeyde 'olayda motorcu varsa motorcu haksızdır' intibasından kurtulalım.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
İstanbul biraz farklı bu şerit olayında. Emniyet şeridini geçtim, sol şeridin solu ile bariyer arası kullanılıyor. Burada ve farklı platformlarda canhıraş savunuluyor bu durum. Ben İstanbul da araba ile sol şeritten geçerken en az 80-90 ile bir motor solumdan geçti. 70 cm kadar bir boşluk. Tabiki İstanbul'da yaşamadığım için öyle bir korktum ki refleks olarak sağa kırdım direksiyonu. Diğer motorcuyu sıkıştırdım. Allah korusun kaza da olabilirdi.

Orası emniyet şeridi gibi bir şerit değil, çok tehlikeli. Sağdan sıkıştıran bir araç o 70 cm lik boşluğu kullanabilir acil durumlarda. Motor geçerse al sana büyük bir kaza.

İstanbul kendi özelinde bambaşka bir trafik.

Motosikleti
Forza 250
Kaç tane kaza oldu sol şeridin solunda. Anadolu yakası kültürü o şekilde zaten. Sonra motosiklet tehlikeli oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar