Emniyet Sağolsun Ruhsatımı Bir Türlü Alamadım Yardım

Herkese Selamlar
16 Nisan 2012 Tarihinde Samsun'un Bafra İlçesinde Motorun Devrini Satın Aldım ve 21 Nisan Tarihindede Zorunlu Trafik Sigortasını Yaptırdım. Sizinde Bildiğiniz Üzre Noterden Verilen Tüm Geçici Araç Tescil Belgelerinde Ruhsatın 15 Gün İçerisinde Emniyetten Alınmaz İse 15 Gün Sonunda Kargolanacağı Yönündedir. Bende Samsun Merkezde İkamet Ettiğim İçin 15 Gün Beklemeyi Seçtim Nitekim Daha Önce Yaptığım Bir Çok Alım İşleminde Hiç Bir Sorun Yaşamamıştım.

Gel Gelelim 8 Mayıs Oldu Neredeyse Bir Ay Ediyor Ruhsat Ortada Yok Bundan 5 Gün Önce Bafra Emniyeti Aradığımda Plakamı Verip Durumu Sorgulatamadım Kargoya verilmiş olacağını tahmini bir şekilde söyleyip geçiştirdiler. Emniyeti Son Kez Arayışımda Dün Oldu Foruma Yazdıklarımın tamamını Kendilerine Anlattım Aldığım İlk Cevap Arkadaşlar Öyle Şey Yapmazlar Yollamışlardır Sen Evde Yoksundur Gelmiştir Şeklindeydi Uzun Israrlar Sonucu Trafik Tescile Plaka Sorgulama Yapabilecek Bir Kişiye Bağllattırabildim Kendimi Plakamı Verdiğimde Ruhsatın Samsun Ptt Şubesinde Olduğunu İfade Etti Ancak Ptt genel müdürlüğüne gittiğimde adıma düzenlenmiş herhangi bir kargo, aps, mektup v.s hiç bir gönderi bulunmuyor emniyeti tekrar aramıyorum doğru bilgi alamıyorum samsun emniyet müdürlüğü dahil bir çok kuruma mail attım ancak geri dönüşte bulunmuyorlar nasıl bir bilgi alma sistemleri varsa artık.

arkadaşlar trafiğe çıkamıyorum çıktığımdada korku ile sürüyorum. kaza kudret bir çevirmede ben suçlu durumdayım.

sizce ne yapmalıyım ruhsat ortada yok?

resmi dilekçe ile başvurman yeterli olacaktır. Hatta telefonla bilgi alamadığını ilgisiz davranıldığını da belirterek daha hızlı cevap alırsın.

pttdekiler bir yanlışlık yapmış olmasın bende tüm pttyi dolaşmışdım bulmuşdum bmc kamyonetin ruhsatını

Arkadaşım gidip BİMER'e yaz derim. Emniyet müdürlüğü dahil bir çok kurum bu laftan korkar. Bir dene istersen işin hemen çözülür. Tek kelimen. "Beni mağdur ettiniz BİMER üzerinden hakkınızda şikayette bulunacağım" olsun. Oraya yazılan şikayetler genelde dikkate alınıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eğer PTT şubesinde görünüyorsa, ruhsat sana gelmiş ama ulaşılamamış (ya da getirilmemiş ama getirdik diyorlar) ve PTT'ye geri dönmüş demek oluyor. PTT'de senin adına bir şey görünmediğine göre şubede bir süre bekledikten sonra trafik tescile geri gitmiş/gidiyordur. Bir kaç gün daha bekleyip ruhsatını trafik tescilden alabilirsin. Takip numarası olmadığı için yolda olan kargoları göremiyorsun.

ptt falan hikaye. ben 1.5 ay bekledim gitmediğim yer kalmadı. en son Malatya'da olması gereken ruhsat Elazığ trafik şubeden çıkmamış bile.. boş yere ptt parası verdik.

Buna benzer olay Arabamın ruhsatını almak istediğimde başıma geldi. (Adres değişikliğini taşınıdığım evin eski sakini kaydını almadığı için kaydettirememiştim Sonradan da üşendiğim için değiştirmemiştim). Normalde 15 gün içinde gelmezsen 15. günün sonunda ruhsatı PTT kargoya verirler. Ben 15. gün gittim trafik şubeye ancak ruhsatı Postaya vermişler. (Ruhsatı bulduğumda anladım ki satışı aldığım günden sonraki 10. günde ruhsatı vermişler postaya.) PTT yi aradım, genel merkez dahil. Herkes barkod numarası istiyor. Lakin ne eski evde ne de muhtarlıkta böyle bir bildirim bulamadım. Bir şekilde o barkod numarasını Trafik Şubeden alabildim ve ruhsatımı PTT den gidip aldım. PTT deki kişi bugün gelmeseydin Trafik şubeye geri göndereceğini ve muhtemelen verdiğim adreste oturmadığım için ceza yiyeceğimi söyledi :) Sana tavsiyem gönderdilerse mevcut barkod numarasını almaya çalış. Ne gariptir ki bize verdikleri kimlik numaraları ile buna benzeyen hiçbir işlemi gerçekleştiremiyoruz. ben şahsen arabayı başka bir arkadaşa satmayı bile düşündüm geçici ruhsatla ki aracımla trafiğe çıkabileyim. Umarım bulursun en kısa zamanda.

Sağlıcakla.

Arkadaşlar Durum Çözüldü.
Emniyet İlk Aradığım Tarifte Yani "Arkadaşlar Öyle Şey Yapmazlar Senin Yanlışın Var" Yanıtını Aldığım Gün Kargoya Vermiş Tescil belgesini Emniyetin Belirttiğim Nüshadaki Tarihi Geçirmesi veya Başka Bir Lisanda Göndermeyi Unutmasını Geçtim. Dün Bütün Gün Tüm Şubelerini Dolaştığım PTT Genel Müdürlüğü Bugün Gittiğimde Dün Adresinde Yokmuşsun İhbarlı Olarak Bilmemnereden Alabilirsin Yanıtını Alarak Şok Oldum. Adıma Dair Hiç Bir Gönderinin Olmadığını Söyleyen Öyleya Oturduğum Mahalleye Gönderi Taşıyan Tek Postacının Olduğu ve Onada Sorulduğu Halde Dün İçin Benimle İlgili Bir Gönderi Olmadığını Söyleyen Bu Kurum Şimdi Kalkmış Dün Evinde Yokmuşsun Gönderin gelmiş Diyorlar Bu Nasıl Bir Sistemdir Nasıl Bir Aldatmacadır Bedavamı Yapıyorsun Kardeşim Kapımda Ne Bir İhbar Makbuzu Ne Bir Telefonla Bilgilendirme Nede Elinizde Olan Kargodan Haberdar Olma Bu Nasıl Bir Kurumdur...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar