Emlak odaları, Ticaret odaları, Tügem, Uluslar arası gayrimenkul franchising firmaları o kadar denyo ki, alayı o kadar tiri viri ki %6 olan hizmet bedelini %4'e indirtti yanlışlıkla beceriksizler. Gün sonunda belli bir eğitim seviyesinin altında kalan bu işi yapamasın deniyordu ama o kadar beceriksizler ki ilköğretim mezunu da bu işi lisanslı olarak yapabilecek yakında. Dötünde don olmayan yetkililer, hükümetle lobicilik işine girip patates oldu, sektördeki hak edişi düşürttü.
Arkadaşlar emlakçıyı ben dahil çoğumuz sevmiyor. 11 senedir emlak sektöründe çalışmama rağmen (Franchising yönetimi tarafındayım) ben de birçoğuyla "senin para kazanabilmen mucize tipine ettiğim" tadında nefrete dayalı bir ilişki yürütüyorum. Lakin şöyle de bir gerçek var; emlak işi bilinçli olarak tercih edilmiyor, insan ya işinden ayrılıyor ya eşinden ayrılıyor da bu işe giriyor Türkiye'de çoğunlukla. Yani belli bir yaşın üzerinde olan maaşlı kesim artık iş bulamıyor, para kazanmaya ihtiyacı var, en az sermayeyle en yüksek para kazanacağı işlerden biri emlak işi.
Ben batan adamın bu sektörde eskisinden daha zengin hale geldiğine şahit oldum. Sektörün algısı kötü ama sebat eden güzel paralar kazanıyor.