Eminet seridi kazasi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zafer Hoca Pazar sabahı yayınlayacağı videosunda bir zamanların Ahmet Vardar'ı gibi içinden geçecektir tüm bu sürücü kardeşlerimizin.

Tem otoyolunda essek kadar emniyet seridinde herkes az yada cok hizli gidiyor. dogru demiyorum ama olay bu yani..

Yani skutirci arkadas o nasil dalmaktir oyle yola aynan yokmu senin bi bak gelen giden varmi diye..

Cakarli audi gelmemis Allahtan, uzaya yollardi skutiri. Insallah ciddi sorunlari yoktur.

skutercide bi gram suç yok. niyetini bilemeyiz tabi; ama dışarıdan baktığımızda arkadan gelmekte olan diğer 2 motorlu suçlu.

"motor hararet yaptı emniyete geçtim" der, "telefon çaldı, açmak için emniyete geçtim" der, haklı mazeret çok.

skutercide bi gram suç yok. niyetini bilemeyiz tabi; ama dışarıdan baktığımızda arkadan gelmekte olan diğer 2 motorlu suçlu.

"motor hararet yaptı emniyete geçtim" der, "telefon çaldı, açmak için emniyete geçtim" der, haklı mazeret çok.

Hocam herkes skuterci gibi yapsa, istanbulda motorcu kalmaz hepsi gümler. Yasal olarak emniyet seridinde keyfi gitmek suç, dogru.

Ama istanbulda emniyet seridinde motosiklet ile gitmek cok cok normalleşmis birsey. Polisler de birsey demiyor. şapka kanunu gibi birsey.

Ben yol bos olsa bile cogu zaman emniyet seridinden giderim. Temde hizin ne olursa olsun sag sol orta hicbir serit guvenli degil. Sen butun kurallara uyuyorsun ama makas atan bi yavsak geliyor seni biciyor.

Kurallara göre skuterci malesefki haklı çıkabilir ancak burada en büyük suç skutercide .Sağa hiç baktığını göreniniz oldu mu ? Esasında brada skutercinin verdiği ifade de önemli yol boştu daldım derse hatalı şerit değiştirme , sağa dönüş kurallarına riayet etmeme , emniyet şeridini ihlal etme vs bir sürü suçu var bulurlar ..Başım döndü emniyet şeridine girdim derse bu sefer arkadan gelenler emniyet şeridi ihlalinden yanar.
Ben olsam %53 skuter %47 motosikletler derim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zafer Hoca Pazar sabahı yayınlayacağı videosunda bir zamanların Ahmet Vardar'ı gibi içinden geçecektir tüm bu sürücü kardeşlerimizin.

Zafer Akcay muhtemelen şoyle bir yorum yapacaktir:

"Videonun 3.sn yesine bakin ! Sukuterin golgesi,once kafasi sonra vucudu emniyet seridinde! Belli ki bir arac firlayacak ! Lutfen gölgelere dikkat edelim arkadaslar."

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
İlginç bir kaza. Emniyet şeridini karayolu şeridi gibi kullanmak trafik suçu oluyor. Kazada kusursuz sürücü yok. Sürücülerin hepsi aynı trafik suçunu işlemiş. Skuter sürücüsü ilaveten kontrolsüz şerit değiştirme suçunu işlemiş. Skutere ilk vuran(sanırım motokurye) çok rahat yavaşlayabileceği halde bunu yapmamış. Cezalandırma düşüncesi, çarpmada kasıt var gibi. En geriden gelip skutere vurduktan sonra devrilen motosiklet sürücüsü emniyet şeridi kullanmanın yanı sıra takip mesafesine uymama suçu işlemiş.

Son düzenleme:
İlginç bir kaza. Emniyet şeridini karayolu şeridi gibi kullanmak trafik suçu oluyor. Kazada kusursuz sürücü yok. Sürücülerin hepsi aynı trafik suçunu işlemiş. Skuter sürücüsü ilaveten kontrolsüz şerit değiştirme suçunu işlemiş. Skutere ilk vuran(sanırım motokurye) çok rahat yavaşlayabileceği halde bunu yapmamış. Cezalandırma düşüncesi, çarpmada kasıt var gibi. En geriden gelip skutere vurduktan sonra devrilen motosiklet sürücüsü emniyet şeridi kullanmanın yanı sıra takip mesafesine uymama suçu işlemiş.

İlk vuran zaten aldırmıyor devam ediyor gibi duruyor :)

Resmen motorculuğun her anlamda sınıfta kaldığı bir kaza. Allahtan ekipmanları var. Yoksa kafa göz yarılmıştı. Umarım hafif atlatmışlardır. Seyretmek insanın içini burkuyor, kimsenin başına gelmesin...

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
İlk vuran zaten aldırmıyor devam ediyor gibi duruyor :)

Skuter sürücüsü adeta trafikteki uzaylı. Fakat bu şekilde bir sonu haketmedi. Sanırım yaralanan sürücü o. Vuruş şekline bakarak ilk vuran motor sürücüsü koruma demirlerine denk getirip vurup geçmek kararında gibi geldi bana.

Motosikleti
Dominar D250
Bence haksız olan skuterci. Ama trafikte arkadan vuran suçlu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:06 ----------

İstanbulda tehlike her yerden gelebiliyor. Mandalorlunun beskar alaşımlı zırhından giymeniz lazım herhalde...

Motosikleti
D400
sukutırcı suclu.

Eğer bunu yapan araba olsaydı arıza vs. oldu gecti bahanelerine sıgınabilirdi ancak motorcu adam kendisi gibi diğer arkadşaların da emniyet şeridinden gideceğini bile bile böyle fırlıyorsa , aklında problem vardır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu takip meselesi konusunu da çok atlıyoruz. Bilhassa genç sürücülerde ya da paket taşıyan arkadaşlarımızda arka plakalığın dibine kadar girme olayını çok görüyorum. Bir tehlike anında ben frenleyebilsem arkadaki benim kadar iyi frenleyemeyebilir, ben önümdeki tehlikeyi erken fark etsem bile arkamdaki dingil o tehlikeyi fark edemeyebilip benim motora girebilir. Videodaki kazaya karışan motorlardan en arkadaki bu takip kuralına uymayan kardeşlerimizden biri.

Oradan bir bisikletlide geliyor olabilirdi. İki araç arasından sağa sola bakmadan çıkılır mı.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şu takip meselesi konusunu da çok atlıyoruz. Bilhassa genç sürücülerde ya da paket taşıyan arkadaşlarımızda arka plakalığın dibine kadar girme olayını çok görüyorum. Bir tehlike anında ben frenleyebilsem arkadaki benim kadar iyi frenleyemeyebilir, ben önümdeki tehlikeyi erken fark etsem bile arkamdaki dingil o tehlikeyi fark edemeyebilip benim motora girebilir. Videodaki kazaya karışan motorlardan en arkadaki bu takip kuralına uymayan kardeşlerimizden biri.

Trafikte insanların çoğunluğunun ne kadar beyinsiz olduğunu çok net görebiliyorsun. Yukarıda tarif ettiğin net beyinsizlik.

Otobanda 2 3 şerit atlayıp değiştiren ve tali yola geçen araçlar en büyük problemimiz dimi? Aynısını bu skuter yapmış. Hiç aynaya bakmadan hem de. Kabahatin çoğu skuterde demezsek, yarın öbür gün izleyeceğimiz potansiyel 3 şerit birden değiştirip kazaya sebep olan insanımsılara birler diyemeyiz.
Çok net; acemice bir kaza. Kazayı yapan skuterci motora yeni başlamış bence.

yağmurlu havalarda iki gün üst üste çarptılar bana arkadan tam bu şekilde. ikisi de freni zayıf olmasına rağmen yağmurlu havada yakın takip yapan kuryeydi. neyse ki plakalığımın iki gün üst üste yamulması dışında başka bir zarara sebep olmadı.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bu tip kazalar memleketin ortalama zeka seviyesini de gösteriyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar