emanetine güvenen dolmuşçular?

Katılım
27 Ara 2017
Mesajlar
117
arkadaşımın yanına geldim cennet mah. tarafında oturuyor yolda andavalın birisi üstüme kırdı aynası göğsüme vurdu baya hızlıydım dengeyi kaybettim fakat zar zor toparladım, sonra arkamı döndüm "hayırdır?" gibisinden el salladım herif "özür dilerim" tarzı bi hareket yaptı neyse dedim yoluma devam ettim.

meğer şerefsiz beni takip etmiş sokak arasında arkamdan gelirken birden hızlanıp önüme kırdı elinde bide sopa bana camdan uzatıyor, sövüyor üstüne "beni araçtan indirme" diyor, ben indirdim kendisini buda elinde ki sopaya güveniyor ama bilmiyor ki o sopayı adama monte ederler.

full koruma geziyoruz zaten birşey hissetmedim bile, elmacık kemiğinde muhtemelen 1 ay geçmeyecek bi morlukla gönderdim kendisini.

şimdi sorum şu, bu şerefsiz hadi sopa kullandı, ben ayda yılda 1 kez kavga edersem ederim o kadar zamandır motosiklet kullanıyorum 4-5 defa falan kavga ettim onlarda da hepsi sözlüydü bu yumruk yumruğa oldu, neden bizim ülkemizde bu şerefsizlerin önüne geçilmiyor? sopa normalleşti artık ben bıçak veya silahı var mıdır diye düşünüyorum.

egzoza, cam filmine ceza yazan polisler neden bir gün de bunların sopasına ceza yazmıyor?
 
Katılım
11 Ara 2008
Mesajlar
4,209
Sopa eşkiyalık değil de kendini korumak için kullanılıyorsa iyidir bence. Geçende 140_150 kiloluk ve beni dövmek isteyen çam yarmasını sopa göstererek durdurdum. Vurmadım elbet ama görüntüsü bile yetti.
 
Katılım
26 Kas 2017
Mesajlar
7,547
Şaka gibi yaa. Cidden geçmiş olsun. Nefret ediyorum resmen bu İstanbul'un andavallarından. 15sene oturdum Küçükçekmece'de. İnanki muhattap olmamak için başka ilçelerde zamanımın çoğunu geçiriyordum. Keşke plakasını alıp aklına kazısaydın. Gördüğün her yerde sorgusuz döveydin it oğlu iti.
 
Katılım
9 Ağu 2016
Mesajlar
1,243
33 senedir kucukcekmece'de yaşıyorum harbi harbi insanı tam barzo .
Eline koluna sağlık ama yine de böyle birşeye kalkışma birdaha ki sefere . İnsan hayatı ucuz çıkarir sikar olan sana olur .
 
Katılım
14 Eyl 2013
Mesajlar
3,156
Bu önlem alınabilecek bişey değil çünkü.Ne kadar yaptırım uygularsan uygula o adam o alete edevata bir şekilde ulaşıyor.Mesela aracında silah taşıyanlardan bahsedelim.Silah taşımayı geçtim sahibi olmak için onca prosedürü yerine getirmen gerekiyor ki bunlar devlet dairesinde evrak doldurmakla olan şeyler değil taşıman için birde dünyanın işi var.Ama elin oğlu o silahı öyle yada böyle elde ediyor.Sen buna silah taşıdığı için hapis verirsin ama 6 ay yatar çıkar.Çıkınca birşey değişecek mi hayır.Bu işi insan hakları mahkemesine taşısanda alacağı ceza bu kadar.Onun için bırakın söylesinler.Afedersiniz ama karşıdaki öküz suçlu olduğu halde size çemkirecek kadar size saygı duymazken sizi iplemezken siz onu niye ciddiye alasınız.Size sen şu çocupusun dediğinde onun sözüyle öyle olmuyorsunuz değil mi o zaman bırakın havlasın havlasın sonra basıp gitsin.Her cinsiyle uğraşmak isterseniz ülkede numunelik çok buyrun.
 
Katılım
18 Ocak 2012
Mesajlar
1,426
Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Taksici dolmuşcu bir çoğu terbiyesiz insanlar. Biz motorcuların kaybedecek cok şeyi var onların olmasa da. Sırf ehliyet yaşım geldiğinde dolmuşa taksiye binmemek için motora basladım ardından tutku oldu gitti benden. Öncesinde de gidecegim bircok yere bisikletle giderdim zaten. Bu arçları benim nacizhane düşüncem tercih etmeyin. İlla toplu ulasım kullanacaksanızda belediyenin araclarını, metro, tramvay, vapur(şehir hatları) gibi ulaşım araclarını tercih ediniz. Çünkü buraya baglı olanlar sorumludurlar şikayete mağruz kalmak istemezler yaptırımları vardır. Sözün özü motora binin motora ki ülkede motor bilinci daha da gelişsin :bestmt:
 
Katılım
17 Nis 2018
Mesajlar
13,397
Motosikleti
D400
sen gel bi de izmir'de menemen - garaj dolmuscularını gör.


adamlar önüne kırıyor kaza yap diye.
 
Katılım
20 Tem 2014
Mesajlar
547
ARabamda sopadan bıçağa envayi çeşit malzeme elimin hemen altında durur.
Alıp çıkmak için değil. Alıp çıkan olursa şartları eşitlemek için. Elinde bıçak var diye araçtan inmediğin zmn ezilirsin, ezilmek istemiyorsan sende çekip çıkıcan bu kadar basit. O saatten sonra kim kimi ezerse yapacak bişey yok.
 
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
1,484
Pars isminde bir köpeğimiz vardı. Babam derdi ki "oğlum bu trafikte araba kullanan herkes Pars. Bizim köpeği diğer arabaların koltuğuna oturt, sonra da önüne kırınca napıyosun sen dersen minibüsün koltuğundaki Pars ne yapar? Dili dışarda, anlamaz gözlerle sana bakar" İşte herkes Pars. Bir olay oldu mu ne dert anlatmaya çalış, ne de karşı tarafa bunu neden yaptığını sor. Anlamaz.

Şöyle düşün: Güzel bir evim var, hem arabam hem motorum var. Akşama manken gibi karının koynuna girecem. Kaliteli yerlerde yiyip içiyorum. Kışın 3-4 gün kayak tatili, yazın bir yurt dışı bir yurt içi tatili yapıyorum. Ucuza uçak bileti de bulursam günübirlik Antep'e gidip yemek yiyip aynı uçakla geri dönüyorum. Ne uğraşacam lan benim bu yapabildiklerimin yarısını yapabilmek için g...t verebilecek trafikteki "Pars" larla. Onlar önüne konan plastik kaplarda kuru mamalardan yemeye devam etsinler. Hadi canım.

He he beni ezdin evet, küfrettin cevap veremedim. Korktum kaçtım evet. Lafa tutma beni akşam İstinye Park'da steak yiyecem, yataklı sinema varmış nasıl bişey onu deneyecem koçum.

Mesela yani.
 
Katılım
4 May 2018
Mesajlar
587
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle büyük geçmiş olsun. O hayvanın elinde sopa harici birşey de olabilirdi bu konuda şanslıymışsınız. Evet üzerimize kıran oluyor saçma sapan yerden çıkan oluyor vs vs bu tarz olaylar için süratten kaçınıp her an herşeyin olabileceği düşünerek motosikletimizi kullanalım,kullanalım ki bizi agresif hale getirecek davranışlara mahal vermeyelim.

Yaya olarak giderken başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum. Tarlabaşı'ndan Kasımpaşa Stadının üst tarafına doğru TRT Binasının olduğu bölgeye doğru gidiyoruz.( Bir arkadaşım daha var yanımda ) Karşıdan karşıya geçerken bir tane araç resmen üzerimize doğru son sürat yapıp geliyor. Neyse biz karşıya geçtik. Buda bizden sonra yavaşladı sağa çekti. Bizde o tarafa doğru yürüyoruz. Adamların yanına geldik dedik abi hayırdır direk bize doğru süratle geliyordunuz. Yan koltukta ki adam indi gayet iyi niyetle kardeşim şoför biraz alkollü ( ! ) kusura bakmayın. İyi dedik madem öyle. İçeriden lavuk küfürler etmeye başladı. Bizde adama ya sen sustur ya biz susturalım dedik. Bunu içeride ki adam duyduğu gibi baltayla dışarı çıktı. Bildiğiniz 1 metrelik baltayla. Herif sallıyor biz çekiliyoruz herif sallıyor biz çekiliyoruz. En son ayağıma doğru salladı ben üzerinden atladım arkadaş direk baltayı tuttu sonra zaten avantaj bize geçince gereğini yaptık.Neyse diyeceğim şu ki o gün o baltayı ayağıma tutturmuş olsa bugün malesef ayağım olmadan sizi buradan imrenerek okuyor olacaktım. O yüzden bazen görmezden gelmek en iyisi. Kalın sağlıcakla.
 
Katılım
12 Eyl 2018
Mesajlar
203
Hiçbir zaman yanımda çakı, bıçak, sopa taşımadım. Taşıyanla da asla kavga etmem, mümkünse eş dost arkadaşta olmam. Kendini koruma falan değil bence zayıflık göstergesi. Eline koluna güvenmiyorsan kavga da etmeyeceksin. Delikanlılık sopa ile olmuyor.
 
Katılım
13 Haz 2016
Mesajlar
4,208
ARabamda sopadan bıçağa envayi çeşit malzeme elimin hemen altında durur.
Alıp çıkmak için değil. Alıp çıkan olursa şartları eşitlemek için. Elinde bıçak var diye araçtan inmediğin zmn ezilirsin, ezilmek istemiyorsan sende çekip çıkıcan bu kadar basit. O saatten sonra kim kimi ezerse yapacak bişey yok.

Akıl vermiş gibi olmayayım arabandaki o şeyleri taşıma bir gün KEŞKE demek zorunda kalırsın. Böyle bir durumda ya doktor muayene sonucunu yada karakolda polis nezarete attığı zaman demir kapının kapandığında çıkardığı sesi duyunca en doğru kararı verirsin fakat artık bazı şeyler için geç olmuştur.

Önemli olan işi kavga dövüşe getirmeden def etmek marifet bu yoksa 7 den 70 e herkes kavga edebilir ezer ezilir ayrı konu.
 
Son düzenleme:
Katılım
1 Eki 2018
Mesajlar
37
ARabamda sopadan bıçağa envayi çeşit malzeme elimin hemen altında durur.
Alıp çıkmak için değil. Alıp çıkan olursa şartları eşitlemek için. Elinde bıçak var diye araçtan inmediğin zmn ezilirsin, ezilmek istemiyorsan sende çekip çıkıcan bu kadar basit. O saatten sonra kim kimi ezerse yapacak bişey yok.

e sende bıçakla inince ne olacak? Arabayla giderken hiç iplemem yoluma devam ederim. Biri arabada önümde kırdı, aynadan ne yapıyon felan tarzı anlaştık, sen görürsün minvalinde kafa sallayıp ilerde sağda durdu, bende yanından geçerken yavaşlayıp ,ne duruyon olum malmısın der gibi,suratına baktıktan sonra, geçip gittim. Adam bi niye durmadım diye bakındı ve yoluna devam etti. Bişey kaybettim mi? HAYIR
 
Son düzenleme:
Katılım
20 Tem 2014
Mesajlar
547
Akıl vermiş gibi olmayayım arabandaki o şeyleri taşıma bir gün KEŞKE demek zorunda kalırsın. Böyle bir durumda ya doktor muayene sonucunu yada karakolda polis nezarete attığı zaman demir kapının kapandığında çıkardığı sesi duyunca en doğru kararı verirsin fakat artık bazı şeyler için geç olmuştur.

Önemli olan işi kavga dövüşe getirmeden def etmek marifet bu yoksa 7 den 70 e herkes kavga edebilir ezer ezilir ayrı konu.

Benim bahsettiğim dönüşü olmayan yollara girildiğinde, sizin deyiminizle def edilemediği anlarda devreye alınmak üzere önlemler sadece.
Yıllardan beri İstanbul trafiğinin içerisinde biri olarak,tecrübeye dayalı ve maksatlı olarak bunu yapıyorum ve tavsiye de ediyorum.
Kasti suçlardan içeri girenleri de görüyoruz, nefs-i müdafaa hakkımdan dolayı alacağım suçun canımdan ve geride bırakacaklarımdan önemli olmayacağı kanaatindeyim.
 
Katılım
17 Nis 2018
Mesajlar
13,397
Motosikleti
D400
splender'ı eleştiriyorsunuz ama adam karşıdaki adamı canına kast ederse karşılık vereceğini anlatmaya çalışmış.


Sizin karşınıza birisi cıkıp tokatlarsa öteki yanağınızıda çevirin o zaman :queen:
 
Katılım
20 Tem 2014
Mesajlar
547
e sende bıçakla inince ne olacak? Arabayla giderken hiç iplemem yoluma devam ederim. Biri arabada önümde kırdı, aynadan ne yapıyon felan tarzı anlaştık, sen görürsün minvalinde kafa sallayıp ilerde sağda durdu, bende yanından geçerken yavaşlayıp ,ne duruyon olum malmısın der gibi,suratına baktıktan sonra, geçip gittim. Adam bi niye durmadım diye bakındı ve yoluna devam etti. Bişey kaybettim mi? HAYIR

Sırtından vurulan motorcuyu gördün, adam altında motorla kaçamadı? Def edemedi, boş geçemedi. Ne oldu?
 
Katılım
1 Eki 2018
Mesajlar
37
Sırtından vurulan motorcuyu gördün, adam altında motorla kaçamadı? Def edemedi, boş geçemedi. Ne oldu?

onu diyorum işte. adam gitti boşyere ağız dalaşına girdi ki orada olan hiçbişey yok ve üstüne üstelik adamın aynasını kırıp kaçmaya çalışıyor. senle mi uğraşcam diyip gazlayıp devam etse bişey olmayacak.
Deliye he demek sevaptır derler. He sen haklısın diyin ve geçin. Kamerayla gezin, görüntüyle şikayette bulunun. Başka bişey yapmaya kalkışmak tehlikeli.
 
Katılım
19 Ağu 2018
Mesajlar
240
Pars isminde bir köpeğimiz vardı. Babam derdi ki "oğlum bu trafikte araba kullanan herkes Pars. Bizim köpeği diğer arabaların koltuğuna oturt, sonra da önüne kırınca napıyosun sen dersen minibüsün koltuğundaki Pars ne yapar? Dili dışarda, anlamaz gözlerle sana bakar" İşte herkes Pars. Bir olay oldu mu ne dert anlatmaya çalış, ne de karşı tarafa bunu neden yaptığını sor. Anlamaz.

Şöyle düşün: Güzel bir evim var, hem arabam hem motorum var. Akşama manken gibi karının koynuna girecem. Kaliteli yerlerde yiyip içiyorum. Kışın 3-4 gün kayak tatili, yazın bir yurt dışı bir yurt içi tatili yapıyorum. Ucuza uçak bileti de bulursam günübirlik Antep'e gidip yemek yiyip aynı uçakla geri dönüyorum. Ne uğraşacam lan benim bu yapabildiklerimin yarısını yapabilmek için g...t verebilecek trafikteki "Pars" larla. Onlar önüne konan plastik kaplarda kuru mamalardan yemeye devam etsinler. Hadi canım.

He he beni ezdin evet, küfrettin cevap veremedim. Korktum kaçtım evet. Lafa tutma beni akşam İstinye Park'da steak yiyecem, yataklı sinema varmış nasıl bişey onu deneyecem koçum.

Mesela yani.

sen ne kullanıyorsun ya :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------

bu arada konu sahibi kardeşim geçmiş olsun. cennet mahallesi dediğiniz yer yanlış bilmiyorsam şu avcılara giderken sağda olan yer sefaköyden sonra.

oraya hayatımda bir kere gitme gafletinde bulundum. ya orada oturan arkadaşlar varsa kusura bakmasın da ne iğrenç bir yer ya orası?
çarpık çarpık sokaklar abuk subuk tipler. bi tane kapalı cadde gibi birşey var çakma istiklal caddesi. şöyle yukarı kadar yürüyeyim dedim allahım o tipler o şekiller şemaller ne öyle. bir de uzaktan artist artist bakmalar. 3-4 kişi kollar yanlara iyice açılmış afedersiniz g.tten yemiş gibi yürümeler. daha muhtemelen ortaokul yaşlarında olup ağzında binbir küfür ile dolaşan veletler.

valla büyük konuşmayayım ama tarlabaşında otururum orada oturmam. resmen bu sözümü de nolur yanlış anlamayın maddi anlamda söylemiyorum ama resmen alt tabaka insanların toplandığı kamp gibi olmuş. full nargileciler çakma markalı kıyafet satan dükkanlar. suriyede geziyormuş hissi verdi. etilerin kurbanı olayım dedim döndüğümde.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst