Ellerimiz donuyor tecrübeli arkadaşlar tavsiye lütfen

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Deneyenler belli :)

Uzun yolda hic bir eldiven, ama hic bir eldiven cozum degil. Tamamen deri, ici ozel isi yalitimli kis eldiveniyle yarim saatte bir benzin istasyonlarinda durup, ellerimi sicak su altinda cozdugumu hatirliyorum. Ruzgari kesmek icin elcik koruma sart.

Elcik isitma sadece avuc icini isitir. Tam cozum icin elektrikli eldivenler var, ama her isitmali giyim gibi onun da tak cikar sorunu var.

Elcik koruma isteyen varsa ben satıyorum

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-motosiklet-ekipmanlari-aksesuar-tuning-herturlu-motosiklete-elcik-koruma-371188969/detay

Linke baktım ama fotoğraflar büyük değil. Daha detaylı, daha iyi fotoğraflar olmalı. Malzeme kalitesinden bahsedilmeli. Gidona değil de fren ve debriyaj manetine takılması daha net anlatılmalı, fotoğraflarda gösterilmeli. Fiyat olarak da pahalı mı ucuz mu bilemedim...

Hiç yoktan iyidir diyerekten, rüzgarı kesmesi için en azından, böyle bir rüzgar koruması olmalı bence, kışın kullanacaksak. İlaveten daha kaliteli eldiven, ısıtma tertibatı vs. de olabilir; ama böyle bir rüzgar kesici oldukça iş görecektir...

Öncelikle rüzgarı kesmek önemli bir aşama gibi sanki...

Eldiveni giymeden önce poşet eldiveni giyiyorsun,üstune eldiveni cekiyorsun haydi hayırlı yolculuk...

Elcik koruma isteyen varsa ben satıyorum

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-motosiklet-ekipmanlari-aksesuar-tuning-herturlu-motosiklete-elcik-koruma-371188969/detay

Bu ürünü kullandım. Kışın dondurur adamı. Yaz mevsimi için tasarlanmış.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
çok üzülerek söylüyorum arkadaşlar, beğenmediğiniz kurye elcikleri tek çare gibi birşey.

yok kullanmıyorum ben onlardan derseniz, iyi bir kışlık eldiven, elcik ısıtma, ve elcik koruması şarttır. bu üçlü bile elcik kılıfı gibi korumaz...

bu şekilde kaliteli ve sizi tamamen rüzgardan uzaklaştıracak , yeri gelirse koruma görevide görecek hem yazlık hem kışlık bir ürün almanızı tavsiye ediyorum. Rüzgarı kes elin üşümez zaten.
Resimdeki kışlık modudur. yazlık modda yukarıda uzantı çıkar ve hafif rüzgar almaya başlarsınız buda elinizin ter yapmasını engeller yazın.

R13lNo.jpg

pXPpkz.jpg

Aynı olaydan muzdarıp bırı olarak , decathlon'a gidip 5 liraya ince yün bir eldiven aldım.Deri eldivenimin içine giyiyorum.Rahatsız etmıyor ve eldivenın kalınlasması sonucu daha konforlu gelıyor bana acıkcası. üşüme oranında %30-%40 ıyılesme saglıyor ama yıne de usutuyor.Gecici ve basit bir önlem bu tabi.Uzun surusler ıcın elcik ısıtma veya elcık koruma sart.

Tekeriniz düz bassın dostlar.

Hocam aynisini yaptıgım halde ( decathlondan 5 liraya eldiven üstüne kışlık korumalı eldiven giyiyorum yani) küçük çekmeceden silivriye gelene kadar ellerim buz kesti indigimde 20 dakikada eski haline zor döndürdüm.

ben aldım kurye elçiklerinden ve bi polar eldiven giyiyorum, şimdiye kadar sıkıntı olmadı. sadece bi kaç defa parmak uçlarım üşüdü ama dediğim gibi o da bi kaç defa .

gece 1-2 arası işten eve gidiyorum ve hava -2,-3 dereceye düşmüş olabiliyor. elçik olmasaydı şimdiye ellerim kırılıp dökülmüştü soğuktan.

3 senedir görüntüsü çok kötü diye takmadım kuryelerin taktığı elcik korumalarından.Bu sene bi deneyeyim dedim daha da çıkarmam onları kışta.
Saflık yapmışım resmen.
Ellerim buz keseceğine motorun görüntüsü bozulsun.

Arkadaşlar merhaba.

Ben bu konuda heralde biraz fikir verebilirim size. Aydın-İzmir iklimini baz alarak okuyun lütfen. Ben her mevsim motosiklet kullanıyorum. Sabahları Aydın'dan Sökeye 45 km yol gidiyorum okula. Ekipman olarak mont, kask ve kışlık eldivenim var sadece. Lâkin hiç üşümüyorum. Motosikletimde;
-Elcik ısıtma
-Elcik koruma
-Sele ısıtma mevcut.
Bu sele ısıtma işi "gerek yok" falan diye düşünüyordum ama şuan gerçekten çok etki ediyor çok hissediyorum. Hatta 2. moddan 1. moda düşürüyorum bazen o kadar yakıyor. Kışlık eldivenim elcik ısıtmayla gerçekten güzel iş görüyor. Ellerimin üşüdüğünü pek hatırlamıyorum. Elcik koruma da çok iş görüyormuş. Rüzgarı kesiyor cidden.

Senin motosiklet kullandığın konusunda şüphelerim var.
Ben iç eldiven + bilekli deri eldiven ile kullanıyorum, elcik koruma ve ısıtma yok motosikletimde. Hava 10 derecenin altında ise, 30 km sürüşten sonra elciği tutamayacak seviyede hissizlik ve uyuşma başlıyor.

(Çevremde bu havalarda motosiklet kullanan herkes aynı şekilde şikayetçi. Geçen sabah motosikletin derecesi -2 'yi gösteriyordu sabah. 100-130 bandında 5 dakika sürmüyor ellerin formunu kaybetmesi.

Senin ellerinde böyle bir sorun yok ise, ya derin kalın işlemiyor, ya da motosiklet sürmüyorsun.

2nZA7L.jpg

bu dünkü sürüşümden - 4 müydü neydi

jXnZJ9.jpg

buda sürerken kullandığım eldiven şimdi çektim. işyerindeyim motosikletle geldim. -2 lerdeydi.Ellerim hiç üşümüyor değil dondun öldüm bittim olmuyorum :D dinazor derisi var yada vampirim sanırım :queen:

decathlonun bu eldivenini aldım,

https://www.decathlon.com.tr/media/831/8316613/big_ac818c21ed90483782cb194ddf8d2cf5.jpg

beklentimi tam olarak karşılamadı.
kayak yapılırken varılan hız ile motosiklet ile yapılan hız arasındaki farktan kaynaklandığını düşünüyorum.
kavrama açısından fena değil.

beklentimi karşılamadı derken ?? nasıl yani üşütüyormu yada azmı çokmu üşütüyor,mesela az üşütüyorsa normaldir ama bi zaman sonra parmak uçları hissizleşiyorsa hiç bir işe yaramaz demektir,,neticede kayak yaparken 100 km üstüne çıkılıyor,hatta kayak yarışlarında 160-170 km çıkıldığını gördüm tv den,,bende almayı düşünüyorum bu eldivenden o yüzden sordum

Motosikleti
Mondial Virago 50i
beklentimi tam olarak karşılamadı.
kayak yapılırken varılan hız ile motosiklet ile yapılan hız arasındaki farktan kaynaklandığını düşünüyorum.
kavrama açısından fena değil.

Bende haftasonu Decathlon dan eldiven bakayım diyordum, demek kayak eldiveni çokta işe yaramıyor.

Hem kayak eldiveni hem yukarıda berkçiğdem in paylaştığı elcik koruma mı yani?

bu şekilde kaliteli ve sizi tamamen rüzgardan uzaklaştıracak , yeri gelirse koruma görevide görecek hem yazlık hem kışlık bir ürün almanızı tavsiye ediyorum. Rüzgarı kes elin üşümez zaten.
Resimdeki kışlık modudur. yazlık modda yukarıda uzantı çıkar ve hafif rüzgar almaya başlarsınız buda elinizin ter yapmasını engeller yazın.

http://i.hizliresim.com/R13lNo.jpg

http://i.hizliresim.com/pXPpkz.jpg
Fiyatları nedir hocam bunların

http://i.hizliresim.com/R13lNo.jpg

http://i.hizliresim.com/pXPpkz.jpg

bu ürünü nerden aldınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar