Ellerim Nasır Tutmaya Başladı

Depoyu dizlerinle kavramaya calisip vucut agirliginin yukunu omuz,kollarindan al rahatlarsin.

Eldivenle alakali bir sorun oldugunu sanmiyorum, ben de aynisini kullanmistim gecen yaz.

Ayakliklara ayaginin ayasi ile bas, ortasiyla degil.

Acemi olduğum için ister istemez elcikleri sıkıyorum. Bahsedilen kremleri ve elcige sünger olayını deneyecegim.:cat:

Nasır bandı olayı çözer, bizzat denedim

Sen gene gidona bisiklet elcik süngeri tak.. Bi nevi rahatlatır :)

Çok sıkma gidonu rahat bırak

DKN

elleriniz boş yere nasır tutmaz :cherry: gidonu fazla sıkıyosunuzdur :)

Ben de düzenli olarak ağırlık çalışıyorum spor salonunda çalışan bütün arkadaşlar gibi benim de ellerim nasır oluyor. Eldiven kullanıyorum ama tamamen önleyemiyor.

Bu nasırlar, bar yanlış tutulduğu için oluyor.

Özellikle çekerek (pulling) yapılan egzersizlerde, örneğin Deadlift yaparken, barı avuç içiyle değil parmak uçlarıyla kavrayarak kaldırmak gerekiyor.

Genelde çoğu insan avuç içiyle tuttuğu için de nasır kaçınılmaz oluyor.

İşin doğrusu şu şekilde;

_CP.jpg

Not:

Barı parmak uçlarıyla kavrayarak yapılan egzersizler yalnızca; Deadlift, Barbell Row ya da Pull-Ups gibi Pulling egzersizleri.

Bench Press veya Overhead Press gibi Pressing egzersizleri çalışıyorsak barı bu şekilde parmak uçlarıyla tutmuyoruz. Yoksa bileklerimize aşırı yük bindirip sakatlarız.

Selamlar,
1.5 aydan beri motor sürmeye başladım. Her gün işe gidip geliyorum, günde ortalama 20km yol yapıyorum. Motoru aldığımdan beri elim nasır tuttu.
Eldivenim resimdekinden. Nasırlar artık rahatsız edici olmaya başladı.
Tecrübe eden var mı? Tavsiyeleriniz var mı?
http://cdn2.n11.com.tr/a1/320/14/08/28/47/72/96/75/05/90/10/97/32/37956877736031767409.jpg

Motor kullanırken ellerin nasır tutmasına gelince; tıpkı yukarıdaki ağırlık kaldırma örneğinde olduğu gibi, gidonu tutarken avuç içleriyle değil de parmak uçlarından başlayarak kavramak gerekiyor.

Bu şekilde tutuşta baş parmak avuç içine gerekli desteği zaten verecektir. Sadece biraz alışmak gerekiyor.

Kısacası nasırı oluşturan eldiven değil tutuş şekliniz. Eldivenin bir kusuru yok. :)

Son düzenleme:
Eldivenden değil gidonu sıkmaktan oluyordur, başparmağın iç kısmında da ağrı yapabilir
Yanlış tutmak da genelde yanlış oturmaktan oluyor

Biraz öne eğilerek, dizlerinle depoyu hafifçe sıkarak
en önemlisi de dirsekten bileğe kadar kısım yere paralel olacak şekilde oturursan gidonu daha gevşek tutmaya başlarsın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar