Ben de düzenli olarak ağırlık çalışıyorum spor salonunda çalışan bütün arkadaşlar gibi benim de ellerim nasır oluyor. Eldiven kullanıyorum ama tamamen önleyemiyor.
Bu nasırlar, bar yanlış tutulduğu için oluyor.
Özellikle çekerek (pulling) yapılan egzersizlerde, örneğin Deadlift yaparken, barı avuç içiyle değil parmak uçlarıyla kavrayarak kaldırmak gerekiyor.
Genelde çoğu insan avuç içiyle tuttuğu için de nasır kaçınılmaz oluyor.
İşin doğrusu şu şekilde;
Not:
Barı parmak uçlarıyla kavrayarak yapılan egzersizler yalnızca; Deadlift, Barbell Row ya da Pull-Ups gibi
Pulling egzersizleri.
Bench Press veya Overhead Press gibi
Pressing egzersizleri çalışıyorsak barı bu şekilde parmak uçlarıyla tutmuyoruz. Yoksa bileklerimize aşırı yük bindirip sakatlarız.
Selamlar,
1.5 aydan beri motor sürmeye başladım. Her gün işe gidip geliyorum, günde ortalama 20km yol yapıyorum. Motoru aldığımdan beri elim nasır tuttu.
Eldivenim resimdekinden. Nasırlar artık rahatsız edici olmaya başladı.
Tecrübe eden var mı? Tavsiyeleriniz var mı?
http://cdn2.n11.com.tr/a1/320/14/08/28/47/72/96/75/05/90/10/97/32/37956877736031767409.jpg
Motor kullanırken ellerin nasır tutmasına gelince; tıpkı yukarıdaki ağırlık kaldırma örneğinde olduğu gibi, gidonu tutarken avuç içleriyle değil de parmak uçlarından başlayarak kavramak gerekiyor.
Bu şekilde tutuşta baş parmak avuç içine gerekli desteği zaten verecektir. Sadece biraz alışmak gerekiyor.
Kısacası nasırı oluşturan eldiven değil tutuş şekliniz. Eldivenin bir kusuru yok.