elleri bırakınca oluşan gidon sallaması

Merhabalar.
Stm gts 250 evo maxi scooter kullanıcısıyım
Daha önceki motosikletlerimde zaman zaman düz yolda gidonu bırakırım ve genelde uzun yol kullanıyorum
Test ettiğim hızlar 60 90 arası süratler ve yol tamamiyle düz.
Motosikletimde çanta yok
Gidonu bıraktığım zaman birkaç saniye sonra seri bi şekilde gidon sağ sol minik minik titriyor ve aynı ivmeyle kafa sallama yükseliyor kaza noktasına gelecek şekilde
30 50 km arası bıraktığımda böyle bir problem yok
(Lütfen gidon tutmak içindir diye bi yorum yapmayınız apaçilikten bırakma yapmıyorum)
Lastiklerim yeni city grip ile değişti takriben 1000km yide aştılar
Ön tekere balans ayarı uygulaytım
Canta karşılıklı 4 adet metal parçası takıldı ama durum değişmedi.
Sizce problem ne olmasından kaynaklı
Motosikletin yürüyen aksamındaki bi problem mi
Veya motosikletin aerodinamigi ile mi alakalı
Yorumlarınıza ihtiyaç duyuyorum şimdiden teşekkür ederim
Balans yapılalı 200kmden fazla oldu bu arada.

on teker bilyalari yada amortisore baktir. Bu ikisindeki ariza gidonda salinim yapar

Bu arada bir çukura girdiyseniz balans bozulmuş olabilir,
Ön bilyada boşluk olabilir,
Ön fren balatası ayarı bozulmuş hafifçe diske değiyor olabilir,
Özellikle sağ şeritlerde yüksek tonajlı araçların zemini dalgalandırması söz konusu ama sanırım farklı yerlerde denemişsinizdir,
Lastik üretimden hatalı da olabilir ?

bu yaşadığınız olay pek sağlıklı bir durum değil.amatisörleri kontrol etmenizi öneririm.

Durduk yere mi oldu yoksa çukura falan mı girdin? çukura girdiysen jant yamulmuştur,balans bozulmuştur,veya lastik inmiştir,şişirip tekrar kontrol edin

bunu yapabilmesinin bir kaç sebebi var
balansı yoktur ,
balansı vardır ama ön ya da arka jant yamulmuştur ,
önde cam vardır ,
amortisör keçelerinden biri yada ikisi patlamış olabilir ,
lastikte kullanmadan ötürü deformasyon olmuş olabilir ,
bilyalar dağılmış olabilir ...
arkada çanta olsa bile kafa sallamaz o hızlarda giden bir motosiklet çanta yorumlarını kafaya takmayınız .

Arkadaşlar konuyu hortlattım ama belki bu durumu yaşamış benim gibi servis servis dolaşıp sorun yok cevabını alırsanız lastik kontrol kalemi ile ön yahut arka lastiği kontrol edin lastiğimdeki balon yüzündenmiş sebebi ve 3 servis te bunu anlamadı bursada işlerini pek güzel yapıyorlarmış tecrübe ile öğrendik !

Arkadaşlar konuyu hortlattım ama belki bu durumu yaşamış benim gibi servis servis dolaşıp sorun yok cevabını alırsanız lastik kontrol kalemi ile ön yahut arka lastiği kontrol edin lastiğimdeki balon yüzündenmiş sebebi ve 3 servis te bunu anlamadı bursada işlerini pek güzel yapıyorlarmış tecrübe ile öğrendik !

neyse sen yine de gidonu bırakma tut:queen:

Aynı sorun bende de var. Gittiğim bütün servisler lastiği değiştirince geçeceğini söylediler. Şu anda 13000 km deyim. Lastik eskiyince değiştireceğim. Şimdilik gidonu tutmakla yetiniyorum :)

Demiştim ama :p

Motoru orta sehpaya al ön tekeri çevirince yamuksa göreceksin
Yada düz bir yolda giderken 30km hızda ayağı kalk ön tekere bak yamuksa belli eder

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/200070-yeni-sehirici-motosikletim-turunun-son-ornegi.html
Konu hortlayacak ama olsun,faydalı bilgi herzaman gereklidir. Üstteki konuda bahsettiğim yeni aldığım cbf 150 daha 2500 km de olmasına rağmen yolda ellerimi bıraktığımda ama 20 ama 50 km hızla deli gibi gidon sallıyordu.
Ne diskin yamukluğu ne furş takımı boşluğu,ne jant kırığı eziği v.s hiçbir sorunu yok. Ama gidon sallıyor deli gibi işte..
Bu akşam aklıma geldi.. Top case yi söküp çıktım,sallamadan en ufak bir eser yoktu.. Halbuki topcase çok büyük değil,dolu değil ama gidon sallamada aşırı derecede etkili demekki..
Bu sorunu yaşayan yaşayacak olan arkadaşlara şimdiden bir ipucu olsun istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar