- Konu Yazar
Sayın Murathol,murathol' Alıntı:Sayın kumkum, 3 yıl önce gittiğim doktor, bende karpal tunel sendromu olduğunu tesbit etti. ancak cerrahi müdahelenin yapılacağı yer,sinir olunca bu konuda kim iyidir, diye araştırma yapamadım. ve bu işi askıya aldım. gel gelelimki sabahları sağ elimin, neredeyse tamamı uyuşmuş halde uyanıyorum. zaman zamanda, sol elimde kısmen uyuşukluk, hissediyorum. motor kullanırkende, çoğunlukla bu uyuşmalar oluyor. sizin bu bahsetmiş olduğunuz vucudun, hassas bölgelerini, doğru kullanma tekniklerini, öğrenmekte fayda var diye düşünüyorum. böyle bir organizasyon olursa bizi lütfen haberdar ediniz. Ayrıca karpal tunel sendromundan, kurtulabilmem için tavsiye edebileceğiniz konusunda, uzman birisi varmı? Saygılar
Evet bu cidden çok çok sinsi bir hastalıktır. Öncelikle çok geçmiş olsun demeliyim.Maalesef el ve bileklerin kullanımına çok dikkat etmek gerekir. Bu da bir bilgi ve çalışma gerektirir. Temelde ise ergonominize uygun motor seçimi önemlidir. Çünkü motorda duruşunuz ve omurganız doğru pozisyonda olmadığında duruşunuz bilek içlerinize ve belinize ve hatta boyun kaslarınıza ve omurlarınıza biner...Bu konuda belli egzersizler ve doğru duruş, yani postür egzersizleri yapmak lazımdır. El bileklerinizin duruş şeklini de derhal uygun hale sokmanız lazım. Bu konuda yakında hem bu sayfalarda belli fotoğraflar koyarak bilgi vereceğim hem de kendi açacağım sitemde bilgi vereceğim.Ve hatta uygulamalı ve keyifli seminer ve toplantılarda da görüşebileceğiz. Çok çok iyi ve uzman bir doktor tavsiye edebilirim. Önce telefonla da konuşabilirsiniz. Kendisinin izniyle telefonlarını veriyorum. Dr. Can Solakoğlu -cep 0 533 522 67 44 ve OMURGA kliniği 0 216 418 18 15.. geçmiş olsun. saygılarımla...