Platin kullanan eski model motorlu araçlar için forumda sözü edilen elektronik ateşleme devresini 1991-1994 yıllarında bizzat kendim uygulama ve montajını yapıp kullandım. elektronik bilgim maalesef çok iyi değil, zaten devre şemasını da, elektronik dahisi bir arkadaşım çizmişti. hasbel kader motor bilgim(Teknisyen) ve araştırmalarım sonucunda yaptığım işlemden gayet güzel verim aldım.
İşlem detayları hakkında fazla derine inmeden, şu kadarını anlatayım;
1. Devre şemaları aşağı yukarı aynı,
2. Buji olarak; tek tırnak bujiyi atıp yerine 3 tırnak buji kullandım, (nedeni hakkında forumda yazılanlar içinde cevabın olduğunu düşünüyorum!)
3. Endüksiyom Bobinini de değiştirdim, Boch'un Elektronik ateşleme devresine sahip araçlar için ürettiği Kırmızı renkli ve yağlı tip bobinini kullandım.
4. Distrübütör'ün Avans açısını 1 derece geriye aldım.
SONUÇ: Bir depo benzinle 450 km. yol gidebilen 1985 Şahin 550 km. yol alıyordu. Mükemmel çekiş, daha önce 3. vitesle yol aldığım güzergahta rahatlıkla 4. vitesle gidebilme, eskimeyen platin, sıçan tüyü rengi tabir edilen buji elektrotları, vs. vs.
Aynı sistemi Renault 12'ye tatbik ettiğimizde; Çekişin mükemmelliği arkadaşın o kadar hoşuna gitmiş ki...! Keşan-Gelibolu arasında bir işi çıktığında, basmış da basmış, sonuç: döndüğünde bütün subab ayarlarını yeniden yapmak zorunda kaldık. Çünkü motor buğüne kadar çıkamadığı devirler çıkınca... malum!