tegin çok sağol devreyi taktım ve denedim fakat çalışmadı
defalarca marşa kick start a bastığım halde hiç çalışmadı sonra devreyi söktüm meksefenin kablosunu tekrar bağladım ilk marşa basmam da çalıştı yani motorda başka bi sorun yoktu
transistörler ısındı bayağı bir çocuğun elini, yakacak kadar demiştin o kadar ısındı
taş direnç çok fazla ısındı hatta elimi yaktım su topladı yani oldukça fazla
devreyi de doğru bağladığımı düşünüyorum motorun elektrik tesisat şemasından kontrol ettim doğru görünüyodu
sorunu anlayamadım birde bu devreyi taktıktan sonra ayarlamamız gereken bişey varmı avans ayarı demişsin
son olarak bu anahtar mevzusunda devreye gelen artı ve eksi uçlardan hiç birine anahtar koymamışsın diğerleri devreden çıkınca zaten bunlar arasındaki ilişkide kesiliyo yani demi onlardan birine de koymaya gerek yok bire şimdi farkettim ben devreyi bağladığımda sadece meksefe bağlantısını çıkarmıştım platinden bobine giden kablo bağlı duruyodu acaba sorun o olabilirmi sadece meksefenin kablosunu çıkarıp devreyi çalıştırdım
devrenin şemasını şimdi tekrar inceledimde ben eski sistemdeki bobinle platin arasındaki bağlantıyı iptal etmemişliğim yüzünden çalışmadı sistem sanırım

devredeki bobin platin uçları kısa devre yapmış oldu yani