elektronik aksamda sıkıntı

2 akü değiştirdim. ancak motor aküyü öldürüyor resmen, sonra ne şarj oluyor ne başka bişey. direk çöpe atılıyor akü. Bunu nasıl düzeltebiliriz şu elektronikten bıktım artık !

2 akü değiştirdim. ancak motor aküyü öldürüyor resmen, sonra ne şarj oluyor ne başka bişey. direk çöpe atılıyor akü. Bunu nasıl düzeltebiliriz şu elektronikten bıktım artık !
Büyük ihtimalle regülatör bozuk veya elektrik tesisatında kısa devre var. İki ihtimal de aküyü kaynatır kurutur.

Motor çalışmadığı halde akü deşarj oluyosa kısadevre vardır. Çalışıyo ama bir süre sonra motor durup çalışmıyosa şarj sisteminde sıkıntı vardır.

statorde gözlerden birisi yanmış olabilir.Orayı Kontrol ettirebilirsin.

aslında bizde regülatörü değiştirdik ama oda fazla mı şarj etmiş ne oda aküyü yaktı bidaha değiştirdik bu seferde olmadı.
Durum şöyle ki akü takınca harıl harıl çalışıyo. ama bi süre sonra çalışırken şarj etmediği için akü bittiği gibi istop ettiğim anda bidaha çalıştıramıyorum. sanırım regülatörden. bunun watt ı bilmem nesi osu busu bişeyi var mıdır bilebileceğimiz ?

gezerken güzel bildiğin duydugun bir ustanın bulundugu tamırhaneye uğra,
ustaya derdını anlat,
hoş hospet biri ise izah edecektir,
ölçer ve sonucu bildirir,

Onun dışında şarj ölçülmelidir,
kaçak varmı,
konjektör (regülatör) elektriği azmı yoksa çokmu üretiyor diye,
sonrasında sargı (statör) ölçülerek kesin sonuca varılacaktır...

Kolay gelsin.

Hocam aynı dertten muzdarip oldum.. Önce ragülatör dedik olmadı sonra statör sarıldı.. bir tavsiye daha statörünü ve regülatörünü kontrol ettir. İkisinin de eksiksiz çalıştığından emin olduktan sonra tamamen doldurulmuş(!) bir akü tak motoruna ve devam et.. Eğer motor çalışmıyorken akün bitiyorsa elektrik sisteminde kaçak vardır..

eyvallah beyler parmaklarınıza bilginize sağlık teşekkür ederim. bu gün motor elektrik tesisatlarına bakan bi yer var oraya bıraktım motoru bakalım inşallah çılgın bi fiyat çıkmaz.

Eski migros yeni akyurt marketin hemen ilerisinde Emin Motor var

dostum oraya bi uğra istersen. İyi ustalara benziyolar ve bir çok markanın

yetkili servisi. Birde meram sanayide Aydın motor var kendim gitmedim

ama iyi diye duymuştum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar