- Konu Yazar
Herkeze merhaba arkadaşlar, benim babamda 3 tekerli arora ar-1000 model elektrikli scooter var. 6 akülü 72 volt ve çift motorlu, arka iki tekerin içinde birer motor var. (plakasız e-bike) Koltuk altındada akülerle motorların bağlantısını kesen bir sigorta şalteri var. Benim merak ettiğim ufak bir benzin jenaraatörü alırsak motorun arkada 50 lt bağaj alanı var onun yerine monte edip tekerlerdeki motorlara direk bağlantı yaparsak, motor çekişten düştüğünde (30 km den sonra çekişten düşüyor), babam sigortayı kapatıp, jenaratörü ateşleyip motorları direk jenaratör elektiriğiyle besleyebilirmi? (uzun menziller için)
Burada 3 temel sorunum var
1. Taşınabilir jenaratörler 220v alternatif akım vermeye ayarlı, ben bunu nasıl 72 volt dc akıma çevirebilirim, jenaratörün nesini değişmem lazım.
2. Aküler dijital ekranı ve çalıştırmayıda destekliyor sigortayı kapatırsam tabiki motorda çalışmaz, bunun için nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz, jenarötörden bir paralel kabloda kontağamı çekmeliyim?
3. Jenarötürün gücü ne olmalı, motor gücüne fabrika verisi 249 watt yazmışlar (hikayeden olabilir plaka gerekmesin diye), jenaratör seçimimi güce göremi yapmalıyım?
Bu arada benzinli motor almamı önermeyin boş yere, babam yaşlı ve 2 teker kullanamıyor.
Elektrik bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler.
Burada 3 temel sorunum var
1. Taşınabilir jenaratörler 220v alternatif akım vermeye ayarlı, ben bunu nasıl 72 volt dc akıma çevirebilirim, jenaratörün nesini değişmem lazım.
2. Aküler dijital ekranı ve çalıştırmayıda destekliyor sigortayı kapatırsam tabiki motorda çalışmaz, bunun için nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz, jenarötörden bir paralel kabloda kontağamı çekmeliyim?
3. Jenarötürün gücü ne olmalı, motor gücüne fabrika verisi 249 watt yazmışlar (hikayeden olabilir plaka gerekmesin diye), jenaratör seçimimi güce göremi yapmalıyım?
Bu arada benzinli motor almamı önermeyin boş yere, babam yaşlı ve 2 teker kullanamıyor.
Elektrik bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler.