Elektrikli Motosiklet Lit C-1 Yollara Çıkıyor

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Dünyada otomobillerle başlayan elektrikli araç akımı bugünlerde motosikletlere de yansıdı. Bu yıl yapılan uluslararası motosiklet fuarlarına elektirikli araçlar damgasını vurdu.

Bu alandaki potansiyeli gören firmalar da tasarımlara hız verdi. Son prototipi ise Lit Motors hazırladı.

Aracın en önemli özelliği ise motosiklet sürücülerinin korkulu rüyası olan devrilmleye karşı kesin çözüm üretmiş olması... Şirket yetkililerine göre bu motoru devirmek için bir filden yardım almak şart.

2014'te yollara çıkacak aracın fiyatı ABD'de 20 bin olacak. 0-100 kilometreye 6 saniyede ulaşacak aracın maksimum hızı 160 kilometre. Araç bir şarjla 320 kilometre yol alabilecek.

Kaynak : haber3.com

[yt480]xdmgDgcZfvY[/yt480]

Ekli dosyalar

• elektrikli-motosiklet-nereden-alinir.jpg
    elektrikli-motosiklet-nereden-alinir.jpg
    28.5 KB · Görüntüleme: 26,586
İnşallah prototipte kalmazda yollarda görmek nasip olur.

türkiyeye gelirse baya bir pahalı olacak sanırım ama kızlar jepp yerine buna biner artık

bununla sağa dönmek için direksiyonu:silent: sağa mı kıracaz yoksa kontrayla yatıracakmıyız? madem motosiklet niye üstü kapalı niye direksiyonu var

Çok havalı bişey yapmışlar ama cidden nasıl devrilmiyor yahu.Pek inanamadım o videoya özellikle yandan çarpılma sahnesinde %90devrilir abi

Artık nasıl bir ayarlama yaptılar merak ediyorum.

Diyelim ki hiç bir şekilde devrilmiyor.

Ben kullanmam açıkçası nedeni ise motosiklet zevki kalmıyor ki bildiğin araba tek farkı 2 tekerlekli olması.

Ayrıca Amerika da 20 bin dolardan satışa çıkacaksa bizde en kötü ihtimalle 40 bin liraya hazır olun.

Başka türlü imkanı yok satışı olmaz.

Ayrıca tek şarjda 320 km hiçte az değil bence süper.

Ama devrilmeme kısmına geri dönecek olursak gerçekçi olarak bakarsak her türlü devrilir abi imkanı yok hele yandan araba vuracak ve devrilmeyecek bana göre sadece abartı.

Artık nasıl bir ayarlama yaptılar merak ediyorum.

Diyelim ki hiç bir şekilde devrilmiyor.

Ben kullanmam açıkçası nedeni ise motosiklet zevki kalmıyor ki bildiğin araba tek farkı 2 tekerlekli olması.

Ayrıca Amerika da 20 bin dolardan satışa çıkacaksa bizde en kötü ihtimalle 40 bin liraya hazır olun.

Başka türlü imkanı yok satışı olmaz.

Ayrıca tek şarjda 320 km hiçte az değil bence süper.

Ama devrilmeme kısmına geri dönecek olursak gerçekçi olarak bakarsak her türlü devrilir abi imkanı yok hele yandan araba vuracak ve devrilmeyecek bana göre sadece abartı.
20 bin dolar zaten yaklaşık 40 bin tl eder..Türkiyede satışa sunulduğunda ,buna gümrüğü ötv yi mtv yi verginin vergisini koyduğunuzda (gerçekten ABD de 20 bin dolar ise) 75-80 binden aşağı (belkide daha fazla )satamazlar...ki...satamazlar zaten.......

Müthiş bir araç. Hem estetik hem de işlevsellik açısından devrim yapacak bir cihaz.

müthişmiş. sanırım devrilmemesini GYROSCOPE a borçlu. türkçeleşmiş adıyla jiroskop, aynı sistem iDO'larda da var.

2 kişilik olsaymış tadından yenmezmiş. opelin uyduruk arabasından çok daha kullanışlı geldi bana...

Bence hiç getirmezler türkiyeye zaten elektrikli araçlar için teşvik falanda yok. Daha şarj istasyonları yok adam gibi. Alt yapı olsa gelse kim alcak oda tartışılır.

çinliler kopyasını yaparsa türkiyeye gelir hem ucuz olur belki bende alırım o zaman:queen:

Bizim ülkenin yakınından bile geçmez ki alanda olmaz 2-3 adet belki saatarlar :queen: şahsen çok param olsa almam motorsiklet olmaktan çıkmış ya, dreksiyonlu devrilmeyen hertarafı kapalı :farao:

Süper ötesi olmuş. Umarım bir an önce üretilir ve asıl sorun, umarım Türkiye'de bulunur. Bu benzin pahalılığında ilaç gibi olur.

Televizyonda gösterdiler, aşırı yan yatarsa yanlardan tekerlekler çıkıyor motor yatmıyor.Ayrıca 2 tekerlekli otomobil dense yeridir,motosikletin tadını vermez.

on numara bişey miş ama amerikada 20 bin dolar ise bizde o 60 bin tl ye falan satılır eminim e 65 e zaten s1000 rr alınır :)

Tabi direksiyon sisteminde saçmalık olacaktır. Her motosiklet gibi belli bir hızdan sonra kontra verecektir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar