Elektrikli motorsikletler için ehliyet zorunluluğu yok, zaten polisler de gördüklerinde çevirmiyorlar. Yine de aklında bulunsun;
1- Bahsettiğin menziller mümkün değil. Ben 3000W cihaz kullandım, 40 km full şarj için ortalama bir değer.
2- Çoğu jel akü olsa da şarj süreleri çok uzun. Full şarj için 8 saat gibi süreler var.
3- Hızlarının 75 km olduğu söyleniyor ve kadranda da bunu görebilirsin fakat bunlar gerçek değerler değil. Mümkün olduğunca trafiğe çıkma, hele E-5 falan sakın.
4- 1200W modellerle en ufak eğimlerde bile sorun yaşarsın. Sadece yazlık için düşünüyorsun bir nebze ama şehiriçi, trafik kullanımına uygun değil.
5- Kalkışlarda seri (elciklerde ga verme tepkisi diye bir şey neredeyse yok, aniden kalkarsın) fakat belli bir noktadan sonra hızlanma gibi bir şansın yok. Yine söylüyorum; trafikte kullanma.
6- Bu motorların en büyük sorunu elektrikli olmaları. Yağmur, kar gibi hava koşullarında araç durabiliyor.
7- Bu araçlarda ses yok, far sistemi de otomatik değil. Haliyle farı da unutup yola çıkarsan yolda fark edilmezsin, aman diyim.
Bahsettiğim tüm konuları test etmiş biri olarak yazdım. Eğer yazlık dışında kullanacaksan tavsiyem 100cc bir motor alman. O tip yerler için fazlasıyla ekonomik (ehliyet, vergi, benzin gibi masrafları olmadığı gibi elektrik masrafı da çok düşük) fakat geniş bir kullanıma geçersen hiçbir şekilde işine yaramaz.
Bu arada şahsi fikrim bu cihazlara ehliyet zorunlulupu gelmesi yönünde.