Elektrikler gitti!

Katılım
14 Eyl 2015
Mesajlar
13
Merhaba arkadaşlar.
Mondial 150 KT makinam var daha bir haftalık.Bugün komple elektrikleri kesti.Elektrik sigortası nerededir?
 
Katılım
4 Mar 2007
Mesajlar
2,414
Motosikleti
BWS 100
Seyhan 150 de, koltugun altindaki iki yanda da olan kapaklar var hani. Soldaki hava filtresi, sagdaki aku.
Sagdakini ac akunun oldugu kapagi. Akunun ust sol tarafinda gormen lazim. Kalem pil gibi bir kutucuk. Onu acinca yedek olmasi lazim bi tane. Onu dgistir. Yedek yoksa al git sigortayi bulursun parcaci da veya tamirci de.

Edit: bir haftalik motosiklet sigorta atmamasi lazim ama, istersen gotur bir tamirciye kisa devre veya bir yerde ariza olabilir. 2009 dan beri seyhanimin sigortasi atmadi hic benim.

edit2: Bahsettiğim kapak bu.
sarı daire bahsettiğim kapak.
mavi daire de civata var. 10 numara ingiliz ile sökebilirsin. İlk bunu sökmen lazım.
kırmızı daire olan bölgelerde iki adet klips gibi bişey var. mavi dairede ki civatayı söktükten sonra. Kapağı kenarlardan tutup kendine doğru çek. Yukarı veya aşağı değil, direk kendine doğru. Yoksa kırabilirsin tırnakları.

mondial-125-kt-1.png
 
Son düzenleme:
Katılım
14 Eyl 2015
Mesajlar
13
Sey_47 çok tesekkür ederim.Yarın gündüz vakti söküp bakacağım.Bugün 20-30 km kullandıktan sonra evin önünde park ettim.Tekrar çalıştırmayı denediğimde elektrigin olmadığını farkettim.Sigortayı kontrol edip elektrikçiye bir kontrol ettireceğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:55 ----------

sey_47 dostum çok teşekkür ederim.Gece demedim ve söktün,sigortayı buldum ve yedeğiyle değiştirdim.Neden kesti onu da bulmalıyım.Bir elektrikçiye baktırmalıyım.Tekrar teşekkür ederim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst