Elektrik motorlu motosiklet GPR-S

Elektriksel güç kaynaklı motosiklet bazında uzmanlaşmış Electric motorsport firması GPR-S modelini piyasaya sürdü...Motosiklette Lithium bataryalı 14,2 kw. 19 beygir gücünde driver (DC Sürücü) kontrollü bir elektrik motoru kullanılmış...Mevcut güç kaynağı ile motosiklet 115 km/s son sürate sahip.Şarj sonrası ekonomi modunda 100 power modunda ise 60 kilometre menzile ulaşabiliyor...Motosiklette aliminyum şasi ve ekipmanların yanısıra çift hidrolik disk fren sistemi ve zincir aktarma tercih edilmiş...Driver kontrollü motor aksamlarının sahip olduğu düşük bakım maliyetleri ile kolay revize edilebilen motor ve sürüş parametreleri (Cycle Analyst) ve sıfır egzoz emisyonu gibi avantajlara sahip olan 2 kişilik GPR-S Metalik beyaz siyah kırmızı gümüş ve mavi renk seçenekleri ile 8000$ satışa sunuldu...

Cycle Analyst...

Motor...

Firmanın ürettiği diğer modeller...

Electric Super Motard

Electric GPR

Değişik güç ve ekipman aralıklarına sahip scotter modeller

Son düzenleme:
Aslında bunları şarj etmeye gerek duyulmuyacak bir alternatör sistemi yapmaları gerekir o zaman sadece bin git olur:)

bence super yaaa ama motorun en onemlı ayrıntılarından bırı sestır o nasıl olcak bunda ben o sesı duymadan rahat edememkı...

arkadaşlar bunlarda radyasyon durumları nasıl bana insana zararlı bişi gibi geliyor bunlar.Eksoz dumanı da öle de .

Aslında bunları şarj etmeye gerek duyulmuyacak bir alternatör sistemi yapmaları gerekir o zaman sadece bin git olur:)

Öyle bi sistem fizik yasalarına aykırı, imkansız.

bence super yaaa ama motorun en onemlı ayrıntılarından bırı sestır o nasıl olcak bunda ben o sesı duymadan rahat edememkı...

Egzoz taktırıp ufak bir kompresöre bağla, kompresörün debi ayarını da gaz kolu ile kontrol edersin olay çözlür.

Sessiz olması çok daha güzel bence. Huzur elektrik motorunda :cat:

Son düzenleme:

Arkadasın dedıgı gıbı ogle bısı ımkansız o zaman sen sonsuz enerjıyı bulmuş oluyorsun..Yanı ilk hareketı verıcez ondan sonra donen tekerlekten sarj dınamosu ile Aku yu besliyecez Aku motoru dondurecek motor tekerlegı tekerlek sarj dınamosunu oda yıne Akü yü dolduracak vs vs sonsuza kadar donecek :) Ama Dünyada işler boyle yurumuyor :)

Motor yanlız cok tatlı olmus gordugum en guzel elektırıklı motorlardan dıyebılırım :cyclopsan

tekerlek hareketini enerjiye çevirip 2. bir guç deposuna aktara bilir 1. guç deposundaki enerji bitiğinde 2. depoyu devreye alır falan filan biraz fazla fantastik oldu ama ilk yanmalı motorsiklet icat edildiğinde deselerdiki bu aletler bi zaman sonra elektirikle çalışcak die kimse inanmazdı hatta gulerlerdi bile ama şimdi oluo beldi Killing_machine arkadaşın dediğide olabilir :)

tekerlek hareketini enerjiye çevirip 2. bir guç deposuna aktara bilir 1. guç deposundaki enerji bitiğinde 2. depoyu devreye alır falan filan biraz fazla fantastik oldu ama ilk yanmalı motorsiklet icat edildiğinde deselerdiki bu aletler bi zaman sonra elektirikle çalışcak die kimse inanmazdı hatta gulerlerdi bile ama şimdi oluo beldi Killing_machine arkadaşın dediğide olabilir :)

Olamaz kardeşim. çünkü enerji yoktan var edilemez. Devri daim makineleri denir bu çeşit icatlara, yüzlerce deneme yapılmış, hiçbiri başarılı olamamıştır. Çünkü termodinamiğin 1 yasasına aykırı !

Einstain a sövmüş gibi oldun şimdi.:p

Sürekli yokuş aşşağı güzergahta gidiyorsa bi bakıma olur.Mesela yokuş aşşa giderken şarj eder sonrada yokuşu çıkar. Bataryada mutlaka azalma olacaktır. Ama şarj sıklığı oldukça azalır.

Einstain a sövmüş gibi oldun şimdi.:p

Sürekli yokuş aşşağı güzergahta gidiyorsa bi bakıma olur.Mesela yokuş aşşa giderken şarj eder sonrada yokuşu çıkar. Bataryada mutlaka azalma olacaktır. Ama şarj sıklığı oldukça azalır.

Einstain'a taş çıkartırım :p:queen:
ya şaka bi yana ben daha radyo tamir etmemiş adamım annamam yanı böle şeylerden sadece mantığımın sınırlarını zorlayarak yazdım :cherry:

Çünkü termodinamiğin 1 yasasına aykırı !

Sadece 1 tanemi ?:cherry: ben butun hepsini çiğnedim sanmıştım :queen: :p

Peki ya bunların güneş enerjisiyle çalışanını yapsalar deyip konuyu daha da derinleştirmek istiyorum :) :)

Ben de rüzgar enerjisi diyeceğim :mrgreen: Nasılsa hareket halinde iken bolca rüzgar var :cyclopsan

Çok denemek istediğim bir motor, 4-5 yıl içinde ortalık bunlarla dolar.

ben gene bi saçmalığa imzamı atıyımmı ?:queen: ruzgar guneş derken bitanede nukleer enerjili yapsınlar denizaltı misali :queen: nası olur?:p

herşeyden önce bataryayı kuvvetlendirseler de menzili artsa.Elektrik motorlu motorsikletlerin en kötü özelliği menzildir günümüzde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar