Elektrik Gelmiyo

Slm Arkadaslar Asya 150t1 Motorum Var Bi Arkadasimin Motoruna Takviye Yapmak Icin Akuyu Cikardim Tekrar Taktigimda Motorun Gosterge Paneline Hic Elektirik Gelmiyo Ayaktan Calistirmayi Denedim Biraz Ugrastiktan Sonra Calisti Ama Tekrar Stop Etti Simdi Hic Calismiyo Bi Kac Kisi Uzaktan Calistirmadan Olmustur Diyo Cunku Alarm Kutusunun Sigortasi Yanmis Yardimci Olursaniz Sevinirim

Aklıma gelen akünün uçlarını ters takmış olabilirsiniz.Yada bağlantıda bir sorun var.elektrik tesisatında kısa devre olmuş.Sigortada bu yüzden atar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
akün zayıflamıs yada bosalmıs olabılır mııı???

Merhaba;

Arkadaşlara katılıyorum.

Öncelikle motorun kontak anahtarını aç. Benzin göstergen veya akü göstergen çalışıyor mu kontrol et. Çalışıyorlar veya az çalışıyorlarsa (mesela kornaya bas. çalıyor mu bak) Marşa bastığında akü şarj göstergesi marşa basarken düşüyor mu bak. Bu durumda akün zayıf olabilir. Orjinal akün ise motordaki hiç olmadık zamanda bitebiliyorlar. Ben 1 senede iki motorumunda aküsünü değiştirdim.

eğer kontağı açtığında motorun hiç tepki vermiyorsa (mesela sinyal çalışmıyor. Far yanmıyor) o zaman akünün + kutbuna (kırmızı kablolu olan) bağlı beyaz bir kutu var. o kutu içinde sigorta yanmış olabilir. Büyük bir ihtimalle sigortan da atmıştır.

en son olarak bobin veya konjektör diyeceğim ama onlar en uzak ihtimaller. Ancak ayak marşı ile de çalışmıyorsa, (ayak marşı aküden bağımsızdır. Aküyü söksen de motor çalışır. bu şekilde çalışıyorsa sigortan atmış) ateşlemenin kontrol edilmesi gerekir.

Umarım yardımcı olmuştur

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Slm Arkadaslar Asya 150t1 Motorum Var Bi Arkadasimin Motoruna Takviye Yapmak Icin Akuyu Cikardim Tekrar Taktigimda Motorun Gosterge Paneline Hic Elektirik Gelmiyo Ayaktan Calistirmayi Denedim Biraz Ugrastiktan Sonra Calisti Ama Tekrar Stop Etti Simdi Hic Calismiyo Bi Kac Kisi Uzaktan Calistirmadan Olmustur Diyo Cunku Alarm Kutusunun Sigortasi Yanmis Yardimci Olursaniz Sevinirim

Uzaktan kumandalar belli bir süre beklenildiğinde alarmı kendiliğinden kurduğundan akünü bitirmiş olabilir....Aynı şeyleri bende yaşıyorum...3 - 4 gün çalıştırmassan motoru malesef akünü bitiriyor....

1-sigortan yanmıştır(büyük bi ihtimimal bubur)
2-akünün uçlarını ters bağlamısındır
3-akün boştur

1-sigortan yanmıştır(büyük bi ihtimimal bubur)
2-akünün uçlarını ters bağlamısındır
3-akün boştur

:cat:

Sigortayı kontrol et.
Aküyü kontrol et.
Akü boş bile olsa,sistemde sorun yoksa ayak marşı çalıştırması lazım.
Eğer teknik bilginiz varsa. Alarm kutusunun kablolarını söküp kısa devre ile alarm sistemini devreden çıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar