Elektirikli Sukuter Sorunsalı

Motosikleti
yok:(
Yarım saat önce bir sukuter ile sukuter dediğime bakmayın, motosiklet değil elektirikli olanlardan hepsiburada’da satılan 20 30k lık olanlar işte bunlarla kafa kafaya giriyordum. Eleman bana " ne oldu " diye soruncada üstüne bastım kalayı "küçücük aletle" yaptığın harekete bak felan diye.

Neyse işin komik tarafı ben bununla kaza yapsam ne olacak şimdi diyede hep kendime sorarım. trafik sigortası yok ama trafikte seyir halinde herkes bunlarla geziyor. Kırmızı ışık felan da dinlemiyorlar tabii. Ne olacak?

Rapor mu tutacağız?
Ehliyet yok, ruhsat yok?
Sukuteri adama mı döşeyeceğiz?
Yoksa ver lan paramı diye adamı ümükleyecekmiyiz?
Polis mi çağıracağız? Ne olacak?

Temsili zımbırtı:

2k6009v.png

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İnsanlar artık hımbıl oldu, iki adım yürümeye üşenir oldu, bu koca dötlüler yüzünden böyle zottirik aletler revaçta. Geleneksel tarafta olan bir insan olarak bunları kullananlara selam da vermem yol da vermem.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
çarptı mı karşılamıyor mu at sırtına scooter bas git

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bisiklet için bu soruların yanıtı var mı?
bunlar da bisiklet diye geçiyor trafikte, ona göre davranılacak yani.
Peki o zaman bisiklet kabulunden devam edelim, böyle scooter olur, bisiklet olur yolda bize çarptı kazaya karıştık ne yapacağız? polis çağırsak kimse yaralanmamışsa gelmiyor sanırım.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Olay anında peşin peşin dalın.. Sukuterini kafasına geçirin... En azından hırsınızı alırsınız..:)
Para mara alamassınız.. Ya öğrencidir, ya da züğürdün tekidir.. Ya da arkadaşlarıyla ortak almıştır, ..

Motosikleti
yok:(
Bisiklet için bu soruların yanıtı var mı?
bisikletin bence konuyla en ufak bir alakası yok abi. bisiklet bu kadar haysiyetsiz bir taşıt değil. şayet karayolları bu garabet şeye bir taşıt diyorsa, o onun ayıbıdır. hele ki bisikletle aynı sınıfa sokuyorsa bu bisiklete yapılmış bir hakarettir. bu ülkenede neden bisiklet yolu olmadığı konusuna kadar sokar bizi sonra yozlaşma ve ranttan çıkarız.
Olay anında peşin peşin dalın.. Sukuterini kafasına geçirin... En azından hırsınızı alırsınız..:)
Para mara alamassınız.. Ya öğrencidir, ya da züğürdün tekidir.. Ya da arkadaşlarıyla ortak almıştır, ..
bir şey olmadı ama adamı dövebilecek gibiysem muhtemelen bir sonraki sefere döverim. buna binenin kendine saygısı yoktur benim neden olsun?

Şayet Maslow reis taşıtlar için bir pramit çizseydi, haysiyetsiz olarak en aşağıya bu zıkkımları koyardı.
İnsanlar artık hımbıl oldu, iki adım yürümeye üşenir oldu, bu koca dötlüler yüzünden böyle zottirik aletler revaçta. Geleneksel tarafta olan bir insan olarak bunları kullananlara selam da vermem yol da vermem.
hımbıl az kalır pembe yapıyor bunlar.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Elektrikli bisiklet olarak gecmeleri lazim. Fakat bunlarda yasal limit 250W. Bu da cok dusuk bir guc. Neredeyse yokus yukari kalkamiyorlar bile. Bunun ustunde guce sahip olanlarin trafige cikmasi yasak diye biliyorum. O durumda ekstra ne olur dusundurmedi degil. Belki is trafik subeden cikiyor olabilir.

Kendim de motordan once 900 W'lik Segway scooter almistim. Metro ile birlikte kullaninca cok ise yariyordu. Cok da kaliteliydi. Ancak frenleri varla yok arasi bir seydi. Buyuk cogunlukla rejeneratif frenle duruyordum. Yolda gorurseniz uzak durmanizi tavsiye ederim. Cunku ne iyi donuyorlar ne de iyi duruyorlar.

Bunlara kapasitesi yüksek pil takıp 100 km/s hatta üstü hızlara çıkan kafa kırıklar var videolarda izlemiştim , harcadıkları parayla pcx falan alabilirler ama bununla seyahat etmek onlar için daha keyifli galiba , Topkapı'da sanayi sitesinde çalışan biri vardı , dükkanda gördüm çocuk İstanbul'dan Edirne Enez e tek şarjla gidiyorum demişti şaşırdım..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir tık kolpalamış olabilir. Elektrikli arabaya o kadar büyük pil zor sığıyor.
Şimdi piller eskisi gibi diiil..Lipo mudur nedir o pil hem yüksek menzil hem de yüksek bir performans verdiriyor..
Dukatinin ve kawasakinin çakma scooter larını yapmış adamlar...
Öyle bir hızlanması varki motor zor yetişir.. 👍

Motosikleti
Şimdi piller eskisi gibi diiil..Lipo mudur nedir o pil hem yüksek menzil hem de yüksek bir performans verdiriyor..
Dukatinin ve kawasakinin çakma scooter larını yapmış adamlar...
Öyle bir hızlanması varki motor zor yetişir.. 👍
Elektrik motorları güçlü olabiliyor zaten ona lafım yok. Fakat bildiğim kadarı ile pil teknolojisi o kadar da iyileşmedi. Öyle olsa binlerce km menzili olan arabalar görürdük.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Elektrik motorları güçlü olabiliyor zaten ona lafım yok. Fakat bildiğim kadarı ile pil teknolojisi o kadar da iyileşmedi. Öyle olsa binlerce km menzili olan arabalar görürdük.
Yok artık..Abarttıkça abarttın yaw sende...
Gittikleri 150 km falan.. :)

Motosikleti
Yok artık..Abarttıkça abarttın yaw sende...
Gittikleri 150 km falan.. :)
Edirne Enez'e İstanbul'dan 300+ km gibi gördüm navigasyonu açınca. 150 olsa da bu scooter'lar için fazla bence. Benim eski Segway'im taş çatlasa 15-20 km dayanıyordu. Ki ulaştığım maksimum hız 25'ti. Küçücük batarya oluyor içlerinde sonuçta.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
şayet karayolları bu garabet şeye bir taşıt diyorsa, o onun ayıbıdır. hele ki bisikletle aynı sınıfa sokuyorsa bu bisiklete yapılmış bir hakarettir.
Karı yolu değil kanun abi diyor. :unsure:
2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU
..
İKİNCİ BÖLÜM
Tanımlar
Tanımlar:
Madde 3 –
Bu Kanunda kullanılan terimlerin tanımları aşağıda gösterilmiştir.
..
Motorlu bisiklet (Moped): (Değişik: 12/7/2013-6495/13 md.) Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır.
Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.
..
Taşıt: Karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlardır. Bunlardan makine gücü ile yürütülenlere "motorlu taşıt" insan ve hayvan gücü ile yürütülenlere "motorsuz taşıt" denir

Motosikleti
Karı yolu değil kanun abi diyor. :unsure:
Şu an kaynak araştıramayacağım ama 250W'dan az olanlar bu kategoride olmamalı; Ehliyetsiz de kullanılabiliyorlar. Ancak sokaktan kiralananlar da dahil herkesin kullandığı daha güçlü scooter'lar yasa dışı. Plakalanlamalılar ve moped ehliyeti ile kullanılmalılar bu kanuna göre.

Bir tık kolpalamış olabilir. Elektrikli arabaya o kadar büyük pil zor sığıyor.
Videolara baktım 1500 Watt lık fabrikasyon bir sukuter 100 km menzil sunabiliyormuş ve pilde ayak tabanında çokda yer kaplamıyor , benim gördüğüm sukuterde ayak tabanında , arka tekerin üstünde ve gidonun altında baya bir modifikasyon vardı , içi pil dolu olsa gerek ve menzilin üç katına çıkması mümkün olabilir..

bunu yazmamdaki amaç , Tommy tembellere göre dediği içindi ,
bunlarlada kafayı bozan var yani 😁

bisikletin bence konuyla en ufak bir alakası yok abi. bisiklet bu kadar haysiyetsiz bir taşıt değil. şayet karayolları bu garabet şeye bir taşıt diyorsa, o onun ayıbıdır. hele ki bisikletle aynı sınıfa sokuyorsa bu bisiklete yapılmış bir hakarettir. bu ülkenede neden bisiklet yolu olmadığı konusuna kadar sokar bizi sonra yozlaşma ve ranttan çıkarız.
eğleniyorsak eyvallah, ama ciddi ciddi farklı taşıt tiplerine böyle insani sıfatlar yakıştırıyorsan ve ayırt ediyorsan üzüldüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar