Elektirik arızası konusunda fikir lazım beyler,

benim ağırlıkta olan özelliğim motor ustalığı değildir onun arızasını bulayım yeni parça siparişi verip yerine montajlayayım , ama dostlarım yaratıcılığımın iyi olduğunu söylüyorlar , unutmayalımki ben çok iyiyim her şeyi biliyorum diyen adam çok yanılır :)çocukluğumdan beri motor tamircisi olayım diye hiç çaba göstermedim heveste etmedim , ama bir motor ustasının yanında 6 ay takılayım 7. ayın sonunda ustayım diyebilirim , kendi kendine işi öğrenmeye kalktığında, sadece zaman aralığı uzuyor ve tabikide bilgiye ulaşmak daha pahalı oluyor bunu öğrendim mesela hayattan :)

ama şunu söyleyebilirim çalışmayı severim ve yeterki bir şeyi kafaya takmayayım ! aklıma düştüğü andan itibaren er olur geç olur o iş nihayete varır ve yarım iş bırakmayı sevmiyorum , insan uğraşa uğraşa her şeyi öğreniyor yeterki istesin !

ve kendi işini kendin görebiliyor olmanın tadını , hiç tatmamış olan arkadaşlarımız varsa şiddetle tavsiye ediyorum , artık ellerine tornavidayı alsınlar derim :) yinede tamirci ustalar aç kalmaz merak etmeyin :)
irfan abi su durumda elektrıksel donanımlarda bence saglam parca olupta denemeden sorunu bulmak zorlasır , ölçu aletlerıyle de çalısmak mantıklı kendı elektrık kontrol kalemımız varya ampulden saseden elektrık alıp baktıgımız bunlar sart .tabı hangı parca görevını yapmazsa nereye elektrık gıtmez nereye elektrık gelıyorsa motor kesın calısmalı baska bır durum söz konusu olmazsa bunları denemek lazım mesela konjektor arızası olunca aku sarj etmez gıbı sorun akunun arızalı olup sarj tutmaması degıl gıbı olabılır. bılgıyle yola cıkmak makul . motorsıklet calışmayınca scooterlarda nerelere bakılır bunun uzerınde duralım derım .

Kocaeli İl Temsilcisi
irfan abi su durumda elektrıksel donanımlarda bence saglam parca olupta denemeden sorunu bulmak zorlasır , ölçu aletlerıyle de çalısmak mantıklı kendı elektrık kontrol kalemımız varya ampulden saseden elektrık alıp baktıgımız bunlar sart .tabı hangı parca görevını yapmazsa nereye elektrık gıtmez nereye elektrık gelıyorsa motor kesın calısmalı baska bır durum söz konusu olmazsa bunları denemek lazım mesela konjektor arızası olunca aku sarj etmez gıbı sorun akunun arızalı olup sarj tutmaması degıl gıbı olabılır. bılgıyle yola cıkmak makul . motorsıklet calışmayınca scooterlarda nerelere bakılır bunun uzerınde duralım derım .

uğraştığım ve gördüğüm kadarıyla ilk olarak buradan başlayacağım , bu parçayı bir değişelim bakalım , sonuç alamazsam sırasıyla yenileyeceğim zira sistemin hepsini bir parça olarak alabileceğim bir yer varsa elbette değişirim para sorun değil lakin onaramazsam değişeceğimde piyasada parçada bulamadım :)

model honda balyy 2 zamanlı 100 cc scooter dır . bilen gören arkadaşlar buradan link paylaşabilir :)

http://www.camgöz.com.tr/asp/product/4562/PEJO-103-KOPTUR

Abi senin konular bizi aşıyor kolay gelsinden başka birşey diyemiyoruz :)

abi sen cıkamadın bu aksam forumdan hehe :D iki zamanlılar tadından yenmıyordu nerede o motorlar ''benzın alınan senelerde''. yagını karıstır cıkan koku nun tıryakısıydık hele o duman 115 lık yamaha kinglerde 135 rx kınglerde uzadıkta uzardı motorlar :D

abicim öncelikle kolay gelsin o malum zamazingo tek kablo olduğuna göre beyine tetikleme şase olarak gidiyordur.benderimki o malum parçanın kablosunu şaseye deyir çek kısaca tetiklemeyi manuel yap bu arada bujide kıvılcım görürsen bozulan zamazingoyu değiştir

Kocaeli İl Temsilcisi
abicim öncelikle kolay gelsin o malum zamazingo tek kablo olduğuna göre beyine tetikleme şase olarak gidiyordur.benderimki o malum parçanın kablosunu şaseye deyir çek kısaca tetiklemeyi manuel yap bu arada bujide kıvılcım görürsen bozulan zamazingoyu değiştir

beyine şase olarak - eksi olarak giden kablo üzerinde görünen kablo değil parçanın metal bağlantılarından alıyor şasisi bakalım deneyeceğim yinede sağol , hayırlı bayramlar cümleten.

Abicim kuplör bulamıyorsan CDI ile ona uygun kuplör al, ikisini birden değiş. 150 lik skuterlerinkiler 10 lira cdi, kuplör de olsun olsun o kadardır.

263307_10151700477065816_502224653_n.jpg

Aynı sıkıntı bu benım ''ÇİLE'' de de mevcut İrfan ağabey :) Lanet motorun buji yeri yalama oldu söktüm gönderdim tornaya geldi. Taktık motor çalıştı. 4 5 metre yerini değiştirdik duvarın dibine aldık, o günden beri çalışmamaya başladı :) Senin gibi denemediğim zımbırtı kalmadı çıldırttı beni resmen Konunun takipçisiyim çözebilirsen senden akıl alıcam :)

Kocaeli İl Temsilcisi
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q73/263307_10151700477065816_502224653_n.jpg

Aynı sıkıntı bu benım ''ÇİLE'' de de mevcut İrfan ağabey :) Lanet motorun buji yeri yalama oldu söktüm gönderdim tornaya geldi. Taktık motor çalıştı. 4 5 metre yerini değiştirdik duvarın dibine aldık, o günden beri çalışmamaya başladı :) Senin gibi denemediğim zımbırtı kalmadı çıldırttı beni resmen Konunun takipçisiyim çözebilirsen senden akıl alıcam :)

statör dışında denemediğim parça kalmadı onun aynısı yok , lakin ölçümlerde kopukluk görünmüyor ama beyine elektirik yollamıyor , honda ya gittim derdimi, anlattım motor tedavülden kalkmış bir model olmazssa isviçreden getirteceğiz dediler, Allahtan fiyatını sormak aklıma geldi :)

dedim ne kadar olacak fiyatı ? , bayan sekreter 1 sn, bekleyin dedi arada cayımızı yudumluyordukki fiyatı duyunca çay boğazımda kaldı :) 100 cc 2 zamanlı scooter in statörü tam olarak 450 lira fiyat verdiler ve hemen motoru taşlamayla parçalayıp hurdaya yani , anavatanına tekrar geri yollamak geçti aklımdan :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar