elektiriği arttırma

merhaba arkadaşlar scooerdaki uretilen elektrik yetmiyor bunun artırmak iicn neler yapabiliriz motor normal calısırken farlar sönük yanıyor far acıkken firene bastıgımda farda voltaj düşmesi oluyor cözümleri nelerdir

Alternatör de arızalı olabilir, gereğinden az enerji üretiyordur. Şarzı ölçtür. Akü ne kadar büyük olursa olsun şarz yeterli değilse farların soluk yanar.

muhtemel arızalar :
akün bitmiş şarj tutmuyor olabilir.
konjektörün arızalıdır şarj etmiyor olabilir.
alternatörün arızalıdır yeterli elektriği üretmiyor olabilir.
elektrik aksamında kaçak yada kısa devre olabilir.
bir elektrikçi akünü konjektörünü ve alternatörünü ölçerek kontrol edebilir.

Bir de farın akü yerine direkt alternatöre bağlı olmasın. Bu durumda yapabileceğin bir şey yok, gazı vermeyi bırakınca farın sönükleşecelktir.

Tabii far elektriğini aküden alabilirsin, bilmiyorsan nasıl yapılacağını iyi bir ustaya yaptırabilirsin.

statörü değiştirmiştim sonra bozuk cıktı yenisini aldım . sonra konjektör değişti akümde 9 amper kuru akü motora gaz vermediğimizde 11 -12 v arası gaz verdiğimizde 13-14 v arası elektrik geliyor aküyü ölçtüğümüzde

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
akü

statörü değiştirmiştim sonra bozuk cıktı yenisini aldım . sonra konjektör değişti akümde 9 amper kuru akü motora gaz vermediğimizde 11 -12 v arası gaz verdiğimizde 13-14 v arası elektrik geliyor aküyü ölçtüğümüzde

Bu değerler normal görünüyor.İmkanın var ise akünün bulunduğu yere sığabilecek en yüksek amperli aküden al.Fren ampullerini LED olanlarla değiştir.

ben cub taki bütün ampülleri değiştirip yerine led yaptım rölantideyken ampl titreyerek yanmıyor buradan bakabilirsin

cub a bi-xenon mercek montajı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:56 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/83670-cub-a-bi-xenon-mercek-montaji.html

anlatımından birsye anlayamadım cou resim yarım gözükuor genede teşekkür ederim ben 35-35 farların yerine mesela 1 tane 35 kısa 1 35 uzun yapsam daha az enerji harcamıs olmazmı

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Evet,park ve fren için şerit ledlerden kullanabilirsin.Farlarında birini kısa,birini uzun yapabilirsin de kısanın ışığı yeterli olurmu acaba?Armut ampullerdense yetmez.Soketini değiştirerek H4 halojen 35 watt ampul takman iyi olur.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

yucika yazdıkları doğru bence. Ölçüm doğru ise tesisatında muhtemel bir problem vardır.Yoksa bu tip motorların hiç biri bu ölçümlerle farda oynama yapmaz. akün büyük. 12 6.5 kullanman lazım. Ekstra lamba kullanmıyorsan tabi.
Ölçüm yaparken farı açıp kapattınız mı?

amirciye gittim aküyü ölçtüğümüzde 12.80 di motoru calıstırdıgımızda 11.80 oldu konjektörü değiştirdik motor calısırken 13.20 falandı biraz gaz verdik 13.80 lere cıktı ilginiz icin teşekürler

amirciye gittim aküyü ölçtüğümüzde 12.80 di motoru calıstırdıgımızda 11.80 oldu konjektörü değiştirdik motor calısırken 13.20 falandı biraz gaz verdik 13.80 lere cıktı ilginiz icin teşekürler

bu değerler normal şarj değerleri.
Şarj problemi olmaması lazım o zaman tesisatı ölçtürmek gerekecek kaçak kontrolü yapıldı mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar