Kaliteli deri eldivenin 1-2 senedir rafta ya da depoda beklemesinin zararı nedir?Sezon dışında fiyatının sezonda çok daha yüksek olduğunu bildiğiniz bir eldiven indirime girdi diye sakın ola saldırmayın.
Zira o eldiven 1-2 senedir en az rafta ya da depoda beklediği için indirime girmiş olma ihtimali çok ama çok yüksektir. Eliniz biraz fazla terliyor ise ki yazın terlememe şansı yok gibi bir şey, 1 sezonda haşatı çıkacaktır. Hele ki ter ve üzerine bir yağmur suyu falan yerse geçmiş olsun...
!!!ÖNEMLİ UYARI!!!
Sezon dışında fiyatının sezonda çok daha yüksek olduğunu bildiğiniz bir eldiven indirime girdi diye sakın ola saldırmayın.
Zira o eldiven 1-2 senedir en az rafta ya da depoda beklediği için indirime girmiş olma ihtimali çok ama çok yüksektir. Eliniz biraz fazla terliyor ise ki yazın terlememe şansı yok gibi bir şey, 1 sezonda haşatı çıkacaktır. Hele ki ter ve üzerine bir yağmur suyu falan yerse geçmiş olsun...
Hiç bir zaman bilemezsin satıcısının sen olmadığın sürece. Şuan ekipman piyasasında 10 sene evvelki ekipmanları (sanki bugün üretilmiş gibi) satanlar var. Fiyatını değinmiyorum bile daha...
Deri zamanla renk değiştirmeye başlıyor. Herhangi DÜZGÜN saklama koşulu kuralına uyan işletmeye henüz rastlamadım. Zira bundan sebep kullanıma başlayınca eldivenler hızla sertleşmeye başlayabiliyor.
Clover RS-7 GP 5 ay, Alpinestars SP-8 V2 4 ay, Difi'nin yine uzun ve kanguru derisi bir eldiveni 3 ay dayanıp hayata küstüler. Hep aynı hatayı yapıp elde son kalanlara uygun fiyat yüzünden yeltendim. Parçik pinçik oldu resmen elimde. Üstelik SP-8'e Motul'un deri bakım ürününü periyodik kullanmama rağmen.
Demem o ki; aynı eldiven aynı anda büyük fark ile satılıyorsa bu yine elde kalmış olacağına dalalettir.
sadece bir varsayımda bulunacağım;
sizin kullanımınıza bağlı olabilir mi? fazla terleyip derinin yapısını bozuyor olabilir misiniz.