El Yapımı Milkshake

arkadaşlar geçenlerde evde yaptığım milkshake'i sizlerle paylaşmak istiyorum.gerçekten çok lezzetli.

Malzemeler

4 adet meyve (anneannem köyden şeftali göndermişti ben şeftaliden yaptım)

Yarım kase yoğurt

10 Tane Buz

1 kaşık toz şeker yada 1 kaşık bal

2 bardak süt

Yapımı

Meyveler kabuklu ise kabuklarını soyup miksere atıyoruz ve diğer malzemeleride miksere doldurup 3 dakika karıştırıyoruz ve milkshakemiz hazırrr.
:)

not:bu tarif 4 bardak içindir
AFİYET OLSUN...

yarım kase yoğurt kaç gr. eder? çok severim milkshakeyi. özellikle muzluysa...

bir resmi yokmu bu mishakenin hiç değilse neye benziyor bakardık :wiinkk:

bu yapılınca bardakla içiliyomu yoksa kaşıkla yeniyomu:cyclopsan

gerçekten bire bir milkshake oluyor dimi yoksa bütün malzemeleri israf etmeyelim :)

yarım kase yoğurt kaç gr. eder? çok severim milkshakeyi. özellikle muzluysa...

o kadar ince hesaba gerek yok normal bi kasenin yarısını koy

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------

gerçekten bire bir milkshake oluyor dimi yoksa bütün malzemeleri israf etmeyelim :)

oluyor sen bana güven

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------

bu yapılınca bardakla içiliyomu yoksa kaşıkla yeniyomu:cyclopsan

pipetle içebilirsin :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------

bir resmi yokmu bu mishakenin hiç değilse neye benziyor bakardık :wiinkk:

normal milkshake' e benziyor.

ben yaptım ama buzu az geldi :)

Resim :
267220_4646573601375_612920425_n.jpg

Süper Moderatör (BBRR)
yoğurt kesinlikle mixere veya blendıra girmez ... deneyip görün hemen kesilir ve su gibi olur .. milkshake adı üstünde zaten karıştırılmış süt.. blendırın içine meyvenizi sütünüzü ve buzu koyun isteğe göre şekerde ilave edip karıştırın .. bu kadar basit

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu taze meyve bolluğunda neden yapmıyoruz bunu hayret.İyi ki hatırlattın.Yarın ilk işim milkshake yapmak olucak.Geçenlerde mcdonalds'dan aldım.Olduğu gibi çöpe attım.Şap gibi şekerli yapıyolar.

Moderatör
Tarif icin sagol. Dun aksam denedim, fena olmadi. Ama yogurtsuz daha guzel olurmus sanki :) Ben begendim, ama yogurt isin icine girince herkesin begenecegi bir tat cikmiyor ortaya.

Tarif icin sagol. Dun aksam denedim, fena olmadi. Ama yogurtsuz daha guzel olurmus sanki :) Ben begendim, ama yogurt isin icine girince herkesin begenecegi bir tat cikmiyor ortaya.

doğru diyosun 2.yapışımda bende yoğurtsuz yaptım daha güzel oldu

Tam olarak profesyonel olmasam da yeteri kadar baristalık yaptım cafelerde :wiinkk:
Yoğurt fikri çok enteresan geldi ilk defa duyuyorum :cyclopsan
Ben size kendi yaptığım milksake tarifini vereyim (Orjinal Olan :cat:)
Çikolatalı Olsun :cherry:
4 Küp Buz
1 Su Bardağı Süt
Göz kararı aroma şurubu (http://www.fointernetsatis.com/asp/show_stock.asp?product=211)
2 Top Dondurma (Mümkünse çikolatalı olsun)
Bardağı topping sosla süsleyip ( http://www.fointernetsatis.com/asp/show_stock.asp?product=141 ) üstüne krema basıp servis ediyorum.

Ortayada Böyle Bir Şey Çıkar
205066_211549335524872_7348437_n.jpg

milksake denilen nesneyi çocukken çok içerdik (süt+muz) adını yeni öğrendim yoğurt ta güzel olur ama dükkandan alınan değilde yeni evde yapılmış taze yoğurttan güzel olacağını düşünüyorum (yoğurt mayalanırken daha açarsın hafif tatlımsı olur ya)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar