El Yapımı Araç [YARDIM]

Selam abilerim kardeşler aranızda sanayide çalışan varsa özellikle çok yardımcı olur.Kafamda araç projesi var.Şasi ve gövdenin tasarımını yaptım.Parçalar ve Şasi nin yaptırılması ile birlikte sizce ortalama maaliyet ne kadar tutar?

https://resmim.net/f/vULfM3.jpg

https://resmim.net/f/dSwhGV.jpg
şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ediyorum

Vay be çok iyi görünüyor, motoru nasıl bir motor olacak acaba ?

Ariel Atom aracına çok benziyor. Hangi materyalleri kullanacağına göre maliyet çok değişir. Çizim programında ortalama olarak gidecek malzeme çapları ve metre olarak veriyor olması lazım.

Malzeme den çok kaynak işçiliğine para vermen olası.

Hocam biraz malzeme fazla gibi. Boru sayısını azaltmakta fayda var. demir olursa çok ağır olur aliminyum olursa güzel. TIG kaynağı ile aliminyum kaynak edilebilir.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Yaptığınız tasarım Ariel Atom'a fazlaca benziyor.
5b29aea9a70d1_ariel_atom_1528916520dff9f98764daIMG  _3076-940x631.jpg

Türkiye'de benzer bir araç daha önce üretildi.2016 yılında 30.000 TL ye mal edildiği söyleniyor.Kullanacağın malzemeye(motor,amortisör,lastik,jant,koltuk vb...) göre 20.000 TL de olabilir 150.000 TL de olabilir.

Bir de daha profesyonel ve daha pahalı başka bir çalışma var.

Turbolu atom mu olur yav pist aracı atmosferik olur viraja yüksek devirde girip çıkışta asılırsın iyice gaza. Canım çekti... :queen:

her bir parça 1 adet ve özel üretileceği için elinizin altında tam teşekküllü bir atölye yoksa pek altından kalkılabilecek bir iş değil.
gerek maddi, gerekse teknik yeterlilik anlamında.
bu tip işlerde imalat tecrübeniz ve her bir prosese hakimiyetiniz yoksa kamyonla para harcayarak sanayi ustalarına oyuncak olursunuz.

Tasarımları incelediğimde, nedense özgün bir çalışma imajı uyandırmadı. Hatta bana göre, bir çalışmadan ziyade, hazır tasarımda çok ufak oynamalar olmuş gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar