El Yapımı Amortisör Anahtarı

Herkese merhaba. Motorumun amortisör ayarı çok yumuşak seviyedeydi. Bende amortisörün patlamaması için biraz sertleştirmek istedim. Kendi ustama götürdüm elimde anahtarım yok dedi bende başka bir ustaya götürdüm 30 TL'ye yaparım dedi. Bende 30 TL 30 sn'lik işe verilmez diyip çıktım. Kuzenimle kendi imkanlarımızla bu anahtarı yapalım dedik. Yapması toplasak 1 saat almamıştır. Aşağıya resmini ekliyorum :) :wiinkk: :thumleft:

Kullanılan malzemeler: Sanş eseri bulunmuş yarım ay şeklinde bir demir parçası, uzun bir demir çubuk, jet taşı ve kaynak makinesi :)

lzBBzX.jpg

Tesekkur ederim :) isimi gayet iyi gordu. Kendi motoruma emek verip bir seyler basarmayi seviyorum :)

Bende amortisörü ayarlayacaktım elle denedim olmadı ustaya falan götürsem 20-30 kağıt alır bu amortisör anahtarları nerde satılır

Avadanligin ne oldugunu bilmiyorum. Oldugunu da pek sanmiyorum ama bilmedigim bir bolmesi varsa bilemem :)

Nerede satildigini bilmiyorum. Istanbul icindeysen yolun optimum taraflarina duserse benim anahtarla isini gorebilirsin dostum.

Avadanligin ne oldugunu bilmiyorum. Oldugunu da pek sanmiyorum ama bilmedigim bir bolmesi varsa bilemem :)

Nerede satildigini bilmiyorum. Istanbul icindeysen yolun optimum taraflarina duserse benim anahtarla isini gorebilirsin dostum.

Bursada oturuyorum artık senin gibi uydurma birşeyler yapmaya çalışacağım

Motosikleti
Hero X Pulse 200
ölçüleri olsaydı kalın bir çelik plakadan yapabilirdim aslında internetten bulmak lazım benimde en yumuşakta 2 kişi binince sıkıntı oluyor

Amortisör patlamadan sende sık bence. Eger patlarsa sana da pahaliya patlar :)

Fabrikasyon ayari orta seviyede geliyor. Bu da 80 - 90 kilo olan bir kisinin binisine gore uygunmus. Eger surekli artci ile biniliyorsa normalden bir tik daha serti olsa daha guvenilir olur. Ayari da benim motora gore konusayim koltugun altinda amortisor var. Ona bakildiginda dondurulecek ayar mekanizmasi gorunuyor. Onu cevirerek islem yapiyorsunuz

Ayari yapmadan once ben motora binince asagi bayagi iniyordu bir de artci binince hepten cokuyordu. Simdi ki ayar sonucunda ben biniyorum pek inmiyor artci binince biraz iniyor.

hsk

Hallettim tamam bi alyan anahtar yetti aşırı gevşekti iki kademe döndürdüm bi tur attım setten geçerken ki oynama yok şimdi bide oynarken gacur gucur ses geliyordu oda gitti şimdi.

Internetten bu amortisor anahtarina baktigimda yarim olanini gordum ama onu oyle yapacak olsaydim dayanamayip kirilabilirdi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar