Endüstriyel Ürün Tasarımı okumuş biri olarak mesleğimin tek sevmediğim yanı "Endüstriyel" kısmıdır. Sebebini çevremde hep sorarlar, açıklasamda kafalarında pek canlanmaz ne demek istediğim.
Bu başlık ne demek istediğimi mükemmel bir şekilde anlatacak detay kalitesine, emeğe, belli ölçüde sanata ve bence en önemlisi ruha sahip bi başlık olmuş. Hayran kaldım ellerinize sağlık.
Bence bi tasarımcıda olması gerekenlerin başında gelen bikaç madde vardır,
_ Öncelikle tasarlanacak ürünün, yaşam biçimini, içinde bulunduğu alanı ( çevreyi ) ve duygularını tasarlamak,
_ Görsel lezzet ile pekiştirip üretim aşamalarını hayal ederek kağıda dökebilmek,
_ Ortaya çıkan tasarımın üretim aşamasında, aktaracağınız kişiler ile aranızdaki en basit dili seçerek detay projesini hazırlamak.
_ Üretim aşamasında bizzat o ürünü yaratan olarak son saniyeye kadar üreticinin yanında bulunmak gerekirse müdahale etmek.
Kendimce benimsediğim en önemli maddelerim bunlardır. İnanın bukadar ciddi olsanızda işinizde şu bikaç maddecik arasında bile çok ciddi kayıplar verilebiliyor.
Bu konuda ürünün, zevkiniz, boyutlu düşünme yeteneğiniz, çizim, detay ve bilgisayar desteği kullanımınız, el hassasiyeti ve makinalara hakimiyetiniz, malzeme bilginiz, mekanik bilginiz, üretim aşamasını bizzat kendiniz ve severek yapmanız ... ...
finishing e kadar sizden çıkması hiç kayıp olmadan neler ortaya çıkabiliri herkese gösteriyor. Bu konularda kendinizi bukadar doyurmanız ve halen kendinizi yetiştiriyor olmanız muhteşem.
Hayran kalmamak elde değil. Tek temennim bu başarının karşılıksız kalmaması. Gönülden tebrik ediyorum.