El yapimi 1956 custom Triumph projesi

Sasenin tamamlanmasi

Sase uzerinde son kaynaklar:

dmwsg0.jpg

yapmam gereken daha kaynaklar var, ama strukturel olanlar tamamlandi, artik saseyi jig uzerinden alabilirim

sase geometrisi tam olarak ortaya cikdi

294j4pc.jpg

aks tablasi detaylari, bunlar baya zamanimi aldi ama klasik tarzi muhafaza etmek icin gerek.

Ust tup bitimi tamam, alt ve ayar vidasi haznesi yapilacak daha

nxmcy0.jpg

.
.

awf3gl.jpg

vff53l.jpg

x4m2yu.jpg

2cffgye.jpg

vqh9hj.jpg

osrghu.jpg

Asagidaki resimdeki lastik 21"dir saseyi 19" icin tasarladim elimdeki en yakin ebat oydu, fikir vermesi icin takdim.

2ibdopy.jpg

.
.

Burada basit bir mokap yapdim, resimdeki arka lastik 16" on 21"dir.
bu saseyi 21" on / 19" 3.25 arka lastik icin tasarladim.. arkadaki kopru tupler dahi arka lastige sarilacak sekilde imal ettim.

2vkgcyf.jpg

'
'
'

gece yemekden dondugumde bir kare daha cekiym dedim ;)
xdfuc8.jpg

Super siska camurluk imalati..

tesekurler arkadaslar

kaporta aksamina baslamis oldum,
bugun arka camurlugu bitirdim. Super siska (dar) ve maksumum uzunlukda.
Tamami serbest el yapimidir, model/kalip vs.. kullanilmamisdir.

Bobberlar gibi bob edilmis camurluk olmiyacakdir. uzun , tekerlegi ceviren ve uzerinde arka lambasi/stop olucakdir

genisligini/formunu tanimliyarak ise basladim.

2n7ehic.jpg

1.3mm kalinliginda celik sac kullandim, 122cm uzunlugunda, 10cm genisliginde kesdim.

ok4obt.jpg

21m9tu8.jpg

54hppu.jpg

nvphl1.jpg

2i8goyp.jpg

24y7nmh.jpg

asagidaki resime kadar sadece tokmak ve el cekici kullandim.

10yl6wm.jpg

Cekicle devam edilebilirdi elbette, ancak ingiliz tekerlegi camurlugun iscilik suresini baya hizlandirir.

2igowwi.jpg

ordek kuyrugu bitimi icin ters bukum

qzq4b7.jpg

2jdqlhf.jpg

t03gc5.jpg

rws1zs.jpg

kullandigim celik sacin hem 1.3 kalinliginda olmasi birde tasarimin dar ve icbukey olmasi camurlugu son derece guclu olmasini sagladi

2re2z3s.jpg

camurluk ortaya cikinca bir an evel camurluk braketlerini bitirip saseye takmak icin sabirsizlandim : )

Alp...
çamurluğa ve işçiliğine bayıldım!!!
söyleyecek söz bulamıyorum...:cat::bounce:

Bu ingiliz tekerleğini hazır bir aletmidir, TR de daha önce hiç görmemiştim.. Birde 0 dan çamurluk müthiş olmuş :cat:

cahilliğimi mazur görün ama yukarıda dediğiniz "Bobberlar gibi bob edilmis camurluk olmiyacakdir." cümlesindeki "bob edilmiş" kısmını anlayamadım. açıklarsanız sevinirim :)

çalışmanız çok güzel oluyor tebrikler :rendeer:

arkadaslar tesekur ederim,

cahilliğimi mazur görün ama yukarıda dediğiniz "Bobberlar gibi bob edilmis camurluk olmiyacakdir." cümlesindeki "bob edilmiş" kısmını anlayamadım. açıklarsanız sevinirim :)

çalışmanız çok güzel oluyor tebrikler :rendeer:

drumstar, selamlar
bob etmek demek sokup atmak/ sadelestirmek, kisaltmak, bu yuzden bobber tip motorsikletler ortaya cikmisdir, chopper larla ilgisi yokdur, tesekurler.

.
.

yesilius2,
Ertugrul ve arkadaslarini ben zaten destekliyorum, kendisi benimle fikir alisverislerinde bulunuyor. reklamada karsi degilim, elbette tanitim gerekli bu tip islerin cevrilebilmesi icin.

Ancak kendilerinin yapdigi benim projemle ilgili bir resim koysaydin hem daha cok ilgi gorur benim projede sapmaz.

tesekurler
alp

Hocam çalışmanızı ilgiyle okudum elinize kolunuza sağlık gerçekten çok güzel gidiyor.

mokap hazirligi

Bu ingiliz tekerleğini hazır bir aletmidir, TR de daha önce hiç görmemiştim.. Birde 0 dan çamurluk müthiş olmuş :cat:

draggy, ingiliz tekerlegi satinda alinabilir kendinde yapabilirsin, gunumuzde satilanlarin cogu tupden yapiliyor, ben bu dokum olani 2 sene aradim, sonunda ingilterede buldum :) 1 nolu yorumumda daha fazla bilgi ve linkler var.
cok tesekurler

Hocam çalışmanızı ilgiyle okudum elinize kolunuza sağlık gerçekten çok güzel gidiyor.

timoti, tesekur ederim

yakinda yag/benzin depolarina basliyacagim, o yuzden motoru bir araya getirip (bos seklide) full bir mokap hazirlamaya basladim, isim cikdi yarim kaldi.
ama motor/sanzimani sase uzerinde gormek guzel enerji verdi :)

hugbya.jpg

2ai3tr6.jpg

Önceden bu işlerden çok anladığını,teknik bilginin çok iyi olduğunu düşünüyorumdum...

Artık bunların yanında gerçek bir sanatçı olduğunu düşünmeye başladım...Şu çamurluk olayıyla ufkum genişledi desem yeridir...Harika gidiyor...

draggy, ingiliz tekerlegi satinda alinabilir kendinde yapabilirsin, gunumuzde satilanlarin cogu tupden yapiliyor, ben bu dokum olani 2 sene aradim, sonunda ingilterede buldum :) 1 nolu yorumumda daha fazla bilgi ve linkler var.
cok tesekurler

timoti, tesekur ederim

yakinda yag/benzin depolarina basliyacagim, o yuzden motoru bir araya getirip (bos seklide) full bir mokap hazirlamaya basladim, isim cikdi yarim kaldi.
ama motor/sanzimani sase uzerinde gormek guzel enerji verdi :)

hugbya.jpg

2ai3tr6.jpg

Resmini görünce neye benzediğini anladım, ürettirilebilir bir şeye benziyor, Büyük bir işkence diyebiliriz bir nevi, peki dönüş hızı çok mu hızlı, yoksa mutlaka devir anahtarlı bir alet mi olmalı bu?

494px-EnglishWheel-with-rollers.jpg

tesekurler Qweasdnon

Reklam havası var sanki....:farao:

Evet, Motorkafa genc bir uye, ve arkadaslarinin tanitimi yapmak icin benim konuyu secmis, sagolsun... daha oncede uyardigim gibi keske konuyla alakali resimler yayinlansa ve paslasarak bilgi/fikir alis verisi yapsak. Boylelikle hem daha guzel tanitimlari olur katilimci arkadaslarin hemde benim konunun ciddiyeti muhafaza edilir.

tesekur ederim,

Resmini görünce neye benzediğini anladım, ürettirilebilir bir şeye benziyor, Büyük bir işkence diyebiliriz bir nevi, peki dönüş hızı çok mu hızlı, yoksa mutlaka devir anahtarlı bir alet mi olmalı bu?

draggy , elbette uretilebilir, yapim asamasinda bazi detaylari var bilinmesi gereken, kullanmamis birisinin yapmasi deneme yanilma yuzunden vakit alacakdir. o resimde gosterdigin dokumdur ve artik o modeller cok az uretiliyor,
yapimi ile ilgili detayli dokumantasyon istersen (pm) haber ver.

tesekurler,

.
.

Su anda yakit tankinin tasarimi ile ilgileniyorum, cok vakit gerektiriyor. kayda deger gelisme oldugunda yayinlayacagim.

Gorusmek uzere arkadaslar,

Ne denilebilir ki ? Diğer projeler gibi bunda da harika iş çıkartıyorsunuz.
Merakla takipteyim.

bir solukta okunana bir yazı...
harika bir el işçiliği ve proje..
tebrikler...
hayran bırakıyorsunuz projeye...

occ yi batıran adam işbaşında.

ne kadar güzel bir hobidir bu. insan zamanın nasıl geçtigini anlamaz.

tesekurler arkadaslar,

occ yi batıran adam işbaşında.

ne kadar güzel bir hobidir bu. insan zamanın nasıl geçtigini anlamaz.

jack hammer, : ))))))) ben batirmadim... ama ben ve benim gibi merdiven alti imlatcilarinin tekrardan gun isigna cikartiklari vintage tarza geri donus var.
Artik (bir suredir) kalin arka lastige burda iyi gozle bakilmiyor, Bu yuzden sase/parca imalatcilari stoklarinin eritebilmek icin mallarinin disariya (avrupa/asya) ya satiyorlar. OOC son bolumlerinde bir triumph yapmayi denedi ama bilmiyorum o bulumu gordunuz mu..

tesekur ederim

jig imalatınızı bunun için yapmışsınız demekki. sevindim tekrardan zevkle bir yazı okuyacağıma. birde size de teşekkür ediyorum herkese hiç sıkılmadan cevap verdiğiniz için.
iyi çalışmalar.
not : bu yaz sonu amerika taraflarına geliyorum ama size biraz uzak, ama bi şekil ayarlayabilirsem gelmek isterim. iyi çalışmalar.

Mersin İl Temsilcisi
yine içim çekildi. sankim yavru bir kedi yutmuşum da içimi tırmalayıp süt istiyormuş gibi oldum...

garip, ama öyle :)

jig imalatınızı bunun için yapmışsınız demekki. sevindim tekrardan zevkle bir yazı okuyacağıma. birde size de teşekkür ediyorum herkese hiç sıkılmadan cevap verdiğiniz için.
iyi çalışmalar.
not : bu yaz sonu amerika taraflarına geliyorum ama size biraz uzak, ama bi şekil ayarlayabilirsem gelmek isterim. iyi çalışmalar.

Sagol ER6iNbay, elbette cevap vericegim, ilgili arkadas cok, bilemedigim sorularida arastirip elimden geldigince yanitliyorum, boylelikle bende ogreniyorum.
Guney California'ya yolun duserse, mutlaka beklerim.

.
.

T1 tank

2d83vxk.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar