El yapimi 1956 custom Triumph projesi

Angel Sasideki 2" uzama ilerde vibrasyon sorunu yaratirmi ?

Parcalari elle uretmek asilda o zamanki imkanlari sana hatirlatmistir sanirim. Bence parcalarin bir miktar dahi kusurlu olmasi aslinda onlari ozel kilar. Dunyada hic bir Ferrari bir digerine benzemez. Herbirinin kendine has kusuru veya stili vardir. Bu yuzden ferrariler ozeldir.

Devamini bekliyoruz.

Alp yine döktürmüş gidiyor....
Sadece meraktan soruyorum alp; TÜRKİYE'ye ne zaman geleceksin?

bunu yıllar yıllar once yapmamışmıydın angel:silent:

meyto, herhalde karisitirdin, bunlari ilk defa bu proje icin yapdim.

Angel Sasideki 2" uzama ilerde vibrasyon sorunu yaratirmi ?

Parcalari elle uretmek asilda o zamanki imkanlari sana hatirlatmistir sanirim. Bence parcalarin bir miktar dahi kusurlu olmasi aslinda onlari ozel kilar. Dunyada hic bir Ferrari bir digerine benzemez. Herbirinin kendine has kusuru veya stili vardir. Bu yuzden ferrariler ozeldir.

Devamini bekliyoruz.

zeda3000, cok haklisin, elbette serbest el iscilik meraklilari icin cok degerlidir.
Saseler icin 2" - 6" uzatma kitleri/hardtailleri satilmakdadir, eger problem olsaydi kesinlikle satilmazdi diye dusunuyorum.
Saglikli / duzgun yapilmis uzatma islemleri tam tersi daha fazla stabilite saglar yuksek suratlerde. bu yuzden kara hiz surat "LSR" motorlarinin saselerini uzatirlar.

Alp yine döktürmüş gidiyor....
Sadece meraktan soruyorum alp; TÜRKİYE'ye ne zaman geleceksin?

onumuzdeki yillarda kesinlikle ugramayi dusunuyorum. henuz belli birsey yok ama haber veririm.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Baris geliyor senin oralara.
Hurda motorlari yerinde inceleyecegim abi dedi bana.
:)
Gorusursunuz insallah.
Aslinda ikinizden guzel sirket kurulur.

sase komponentleri birlestirilmesi

Baris geliyor senin oralara.
Hurda motorlari yerinde inceleyecegim abi dedi bana.
:)
Gorusursunuz insallah.
Aslinda ikinizden guzel sirket kurulur.

Baris benimle irtibata gecdi bile :) kendisi dogu yakasinda olacak, yani kitanin obur tarafi. Istiyosan ugra dedim, ama dedigim gibi koca kita, kolay degil.

Yaaa ustad bitince bibtur verde fiyakamiz olsun :p super gidiyo valla

berk_cglr, tesekurler
Sen gel yeterki, istedigin kadar turlarsin.

.
.

Sase parcalarinin bir araya getirilmesi;
Burada ust baglantilari sase tupleri ile birlestiriyorum. Delikli yerden kaynak yapilmasina Rossette weld deniyor. Ilave strukturel saglamlik icinde yuksek direncli celik pim kullaniyorum.

2ak02lw.jpg

Burada eskinin yeniyle birlesmesi:

qzlo5t.jpg

sase tuplerinin puntalanmasnia baslamak icin ara destek birimlerinin "Kopru" lerin yapilmasi gerekdi

Tuplerin balik agzi "fish mouth" acmadan evel tam istedigim aciya getirmem gerek.

312gr3k.jpg

opxysm.jpg

2ewkt41.jpg

burada balik agzinin koselerinin zimparalanmadan evelki hali, saglam/strukturel kaynak yapabilmek icin ince uclarin gerekli et kalinligin ulasincaya kadar almak gerek.

2lcbd3a.jpg

2uffzhi.jpg

deneme/alistirma

2ni2zwj.jpg

kaynatilmis hali, bu tip sase ve strukturel saglamlik gerektiren parcalar en iyi sekilde TIG makinasi ile kaynatiliyor, elbette MIG yada oksijen kaynagi da kullanilabilir. ancak TIG'in isiya hakimiyeti/kontrolu en saglikli ve guzel neticeyi veriyor.

j79i8p.jpg

Aks tasiyici tablalarin tuplere puntalanmasi

2mwgu52.jpg

detaylı açıklamalar ve güzel fotoğraflar için teşekkürler alp...
Fotoğrafçılığında gayet başarılı....:cat:

Tebrikler hocam.

İşin teknik yönüne de bu kadar hakim olmanız, en basit toleransları bile göz ardı etmemeniz gerçekten takdire değer. Türkiye'de usta diye geçinen bazılarının bu yazıyı mutlaka okuması lazım. Hoş, okusalar çoğu detayı ne gerek var deyip sallamazlar ya neyse...

İşçiliğe hayran kaldım mükemmel...

Gerçek bir sanatçısınız.

üstad yaptığın çalışmalar için seni tebrik ediyorum. düşündüm de 1940'dan önce üretilmiş bir ön takım böyle sağlam kalabilirken günümüzün motorları neden 10-15 senede çürüyor..?

detaylı açıklamalar ve güzel fotoğraflar için teşekkürler alp...
Fotoğrafçılığında gayet başarılı....:cat:

Aslinda hala iyi bir makina alamadim, bu fotolari cep telefonu ile cekiyorum.

Tebrikler hocam.

İşin teknik yönüne de bu kadar hakim olmanız, en basit toleransları bile göz ardı etmemeniz gerçekten takdire değer. Türkiye'de usta diye geçinen bazılarının bu yazıyı mutlaka okuması lazım. Hoş, okusalar çoğu detayı ne gerek var deyip sallamazlar ya neyse...

duz tamirci ile usta arasinda fark olmasi gerek, ustalik sanatcilik gerektirmez ancak gercek bir usta zenaatkar olmali, yapdigi is hakkinda surekli okumali ve kendini gelistirmeli. Tamircinin yaratici olmasina gerek yokdur alir yedek parcayi takar, is biter.
Detaylar cok onemlidir, adamin zihniyetini gosterir yani Is kendisini anlatir, fazla konusan adam benim gozumde usta degildir.

İşçiliğe hayran kaldım mükemmel...

Gerçek bir sanatçısınız.

Beki cok tesekurler,

üstad yaptığın çalışmalar için seni tebrik ediyorum. düşündüm de 1940'dan önce üretilmiş bir ön takım böyle sağlam kalabilirken günümüzün motorları neden 10-15 senede çürüyor..?

Bircok sebebi var (ekonomik/kulturel), benim dusuncem ise, eskiden bir urunun tasarimini yapanlar o urunun uretiminide yaparlardi, ve onunla gurur duyup, urunun herzaman arkasinda dururlardi.

Gerçekten cok güzel bir çalışma soluksuz takipteyim Bnde herzamn boyle bir tezgah Alet edevat ve snn yaptıgın ısı yapmayı hayal ederdım İnş ilerde. Devamını merakla bekliyorum

Gerçekten cok güzel bir çalışma soluksuz takipteyim Bnde herzamn boyle bir tezgah Alet edevat ve snn yaptıgın ısı yapmayı hayal ederdım İnş ilerde. Devamını merakla bekliyorum

QM50, guzel ugraslar bunlar, umarim istedigin atolyene kavusursun, istedikden sonra olmamasi icin bir neden goremiyorum.
tesekurler,

alp

bravo çok beğendim ama işte insanın imkanı ve yeri zamanı olursa birde hevesi varsa değmeyin keyfine inşalllah bu sabırla gidersin :cat:

telefonun ne marka ve modeli nedir acaba? çekimleri çok iyimiş...

Yine güzel bir proje ortaya çıkıyor,ellerine sağlık

Düz tamirci ile usta arasinda fark olmasi gerek, ustalik sanatçilik gerektirmez ancak gerçek bir usta zenaatkar olmali, yaptığı iş hakkinda sürekli okumali ve kendini geliştirmeli. Tamircinin yaratici olmasina gerek yoktur alır yedek parçayi takar, iş biter.
Detaylar cok önemlidir, adamin zihniyetini gösterir yani iş kendisini anlatir, fazla konuşan adam benim gözümde usta degildir.
:cat:

tesekurler arkadaslar,

telefonun ne marka ve modeli nedir acaba? çekimleri çok iyimiş...

buna cevap yazdim saniyordum, sorry Ayberk

benimkisi google in eski g1'i (ilk android) ama cogunu kiz arkadasimin google 2'si ile cekiyorum o biraz daha iyi benim kulusturden. ama ismarladim sonunda gercek bir fotograf makinasi, ilerde resimlerden fark edersiniz ;)

gorusmek uzere,

alp

çok gıcıksın be üstad:queen:ellerine emeğine sağlık sizin yaptığınız bu işlere saygı duymamak imkansız ama tabi imkanlarda çok önemli bulunduğunuz ülkede her imkan mevcut ve ekonomik açıdanda çok ilerde bir ülke biz daha burada fabrikasyon seri üretim motorların hayalini kuruyoruz malum ülkemiz motorlu taşıtlarda en yüksek vergi ödeyen ülkelerin başında geliyor ha bide dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz o yüzden sizin bu yaptığınız projelere imrenmemek elde değil başarılarınızın devamını diliyorum:cat:

çok gıcıksın be üstad:queen:ellerine emeğine sağlık sizin yaptığınız bu işlere saygı duymamak imkansız ama tabi imkanlarda çok önemli bulunduğunuz ülkede her imkan mevcut ve ekonomik açıdanda çok ilerde bir ülke biz daha burada fabrikasyon seri üretim motorların hayalini kuruyoruz malum ülkemiz motorlu taşıtlarda en yüksek vergi ödeyen ülkelerin başında geliyor ha bide dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz o yüzden sizin bu yaptığınız projelere imrenmemek elde değil başarılarınızın devamını diliyorum:cat:

Selam karayılan, bende bazen kendime gicik oluyorum ;)

Soylediklerin teker teker cok dogru ve haksizlik ama bu ekonomik konulara bakis acin, kendine bulundugun pozisyonun sanki oldugundan daha kotuymus izlenimi yaratiyorsun. positiv olmakda fayda var.

Elbette eldeki imkanlar dahilinde isler yapilir.
Turkiyede benim yapdiklarimi cok daha iyi imkanlarla dahada guzel yapabilcek yetenekli bircok arkadas/usta var. Evet pahali benzin aliyorsunuz ama en pahali motorlarida aliyorsunuz. O supersport lara (BMW / harleyleri saymiyorum bile) verilen parayla herhalde ben orada atolye kurar 4 tanede Jawa vs.. custom yaparim. Demek istedigim parasi olsada ordaki insan elini yaga / pislige pek sokmaya merakli degildir (kendi arkadaslarimdan biliyorum, $10binlerce harcayip parca getirtip sanayide araba toplatan o kadar cok insan varki) bu daha cok bir kultur/hayat tarzi. Benim bu islere harcadigim butcenin tamamini orda bircok kisi bir yilda sigaraya harciyor ve sigarada benzin gibi orda cok daha pahaliymis :)

Uzun lafin kisasi eger hakkaten bu isleri yapmak isteyen varsa nerde olursa olsun bence bir sekilde yapar ve mutluda olur, bahane bulmak en kolayidir.

katilimin icin tesekurler,
Gaziantepe selamlar :)
alp

Sigaraya ayda 200, yılda 2.400 TL dersek yaklaşık yılda 1.500 $ ediyor :) 1 maaşı yılda sigaraya veriyoruz demek ki :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar