El Tipi GPS Cihazları Hakkında

cok faydalı bilgiler olmus teşekkürler arkadaşlar... Bi ara bu konu tartısılmıstı forumda
yoksa bana mı oyle geliyo :silent:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
ben de uzun zamandır ucuz bir gps çözümü üstüne araştırma yapıyorum ama henüz istediğim mucize gerçekleşmedi :)
1-haritalı olsun
2-motosiklete rahatça takılabilsin
3-yaptığım gezileri eve dönünce rota olarak bilgisayara bağlayıp normal harita yada google earth üzerinde görebileyim
4-diğer gps lerde olan standart çözümler hali hazırda zaten olsun

en ucuz çözüm olarak bluetooth gps alıcılarını buldum ki telefonum 6630 ve bu cihazlarla çalışan tomtom navigator diye bir program mevcut
max 250 ytl ye BT gps alınabiliyor ama işte ben tekli bir çözüm istiyorum açıkçası BT gps+cep tel ikilisinden yukarıda istediğim performansı alabileceğimi düşünmüyorum...

Bende Garmin E-Trek Vista var. Ufak, az pil harcayan bisey.
Bunu Hyosung'un gidonuna monte icin RAM MOUNT aldım ve cok guzel oldu :)
yegane şey, eldivenle dugmelere pek basamıyorum, en azından kalın eldivenle..

Dikkat edilecek bir nesne: Turkiye haritası, dışardan alırsanız Garmin'i, paralı.
Hatta sanırım her marka oyle. Cihazınızı yurt dışından alırsanız turkiye yol/POI (points of interest)
haritaları icin 100 kusur euro verirsiniz.
-t

Son düzenleme:
Beyler Bayanlar,
Motor icin olan GPS lerin şu özellikleri oluyor:
1) Su geçirmezlik,
2) Eldivenle düğmelere yada dokunmatik ekrana basabilmek (büyük düğmeler!)
3) Gidona takabilme özelliği,
4) Çabuk çıkarabilmek.

Daha şık GPS ler "yol tarifi" yapıyor, hatta bluetooth kulaklıkla size "söylüyor", 50 metre ilerden sağa sap gibi. Ama Türkiye fiyatları çok uçuk - yurt dışında yarı fiyatına satılıyorlar.

Piyango falan çıksa Garmin ZUMO 550 alırdım.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cep telefonlarına entegre GPS ler hakkında düşünceniz nedir? Nokiada böyle 4-5 model var ve trend devam ediyor sanırım.

Motor için herhalde uygun değil onlar?
Tuşlar minik, su geçirirler, ve ekranları ufak :(

Yeni konu acmak istemedim.Elimde mio digiwalker c320b ve navigon 14xxx gps sistemi var.Arkadasim mio nun icindeki dosyalari silmis simdi calismiyor.igo8 vs gibi baska bir program da kursam olur.Onemli olan calismasi.Bunu nasil yapacagimi bilen var mi?ve nerden.Ve navigona ise harita yuklemek istiyorum ama bulamiyorum.Bilen varsa link atabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar