Merhaba. Benım Shenma 150 - t scooterım var. bayadır el marsı calsmyr. Ayak marsıyla calstrydm oda koptu. su anda yatıo motor. El marsına basınca Sadece TIK TIK dıe ses ckyr acaba neydendır?
1 ) önce aküyü kontrol et.
bir parça elektrik teli ile kutuplar arasında çakıştır. hızlıca - kutubu + kutuba sürttür. iyi bir elektrik patlaması oluyorsa akün iyidir.
2 ) akü iyi ise koltuk altını aç. marş motorundan gelen siyah kabloyu takip et. siyah kablonun bağlı olduğu yer marş rolesidir (tık tık seside o yapar). siyahın hemen yanında birde kırmızı kablo vardır. bu kırmızı kablo aküden gelen kablodur.
aküyü kontrol ettiğin kablo ile bu iki kabloya şase yaptır. bu marş komutunu kontaksız iletir. düz kontak yani. ( bu arada kontağın açık olsun ) eğer marş motoru basıyorsa maalesef marş rolen ölmüştür. değişecek. ben yaparıma girenlere kanma yapılmaz. keyfi gidip yenisini almaya kalkma. neden dersen bize bile toptancılardan gelen 10 marş rolesinden 4 tanesi falan arızalı yani çalışmıyor

))) onun için bir ustaya taktır. paran cebinde kalsın.
3 ) akü zayıf ise aküyü hemen değiştirtme. önce bildiğin bir akücüde motor çalışırken ölçüm yaptırt.
a ) motora gaz verdiğinde amper yükseliyorsa motor şarj yapıyordur. aküyü bir süre şarjda tut. orjinal ise bence değiştir .çünkü bütün çin malı aküler 5 para etmez. yarın birgün yine değiştirirsin

)) alırsan yuasanın ürünü olan HAZE al. Haze diyorum çünkü şimdiye kadar 300 civarında montaj yaptım sadece 2 tane geri geldi garantiden değiştirdim.
b ) motora gaz verdiğinde amper değişmiyorsa ışığı açtığında amper yükseliyorsa şarj diyotunda ölmüş demektir. şarj diyotunu değiştir. aküyü şarj ettir bin.
geçmiş olsun kardeş