El Marşı sorunu.

Merhaba. Benım Shenma 150 - t scooterım var. bayadır el marsı calsmyr. Ayak marsıyla calstrydm oda koptu. su anda yatıo motor. El marsına basınca Sadece TIK TIK dıe ses ckyr acaba neydendır?

BEn De holojen Ampul takmıştım motora aküyü bitirdi Sİnyal sssi önfar ve arka far yanmaz oldu otomatik marş aynen TIK TIK dıe Ses yapıoyrdu almıyordu aküyü değiştirdim sorun gitti :D

Ustayada goturemyrm uzak yerde. Buyuk arabada yok. çlıstırabılsem bı turlu baktırcamda.

.ne marş kolu kalmış ne marş en iyisi kaktırarak çalıştır ve götür:cat:

Bi ihtimal marsa bastigin dugmenin tellerinde temassizlik olabilir basima gelmisti sokup bi bak eger o da degilse bende mars motoru diyorum.

dostum ayak marsı yarım yay avave dıslısı falan ucuz sok degıstır....duzelt...
2. aşama olarak akün sağlam ama hala marş rolesınde tık var marş motorunda tık yok...març motorunu sok kablosu uzerındeyken ...marş motorunun metal olan duş kılıfını akünün - kutup başına değdir...üzerinde yuk yokken marş motoru gıcırdıyosa ınlıosa...marş motorunun kablosunu sok 2 vidası var alt tarafta aç içine bak kömürleri orada görüceksin zaten bıtmısse kömürler soba kurumu gıbı dokulucektır....komurler servıste 15 lıra otosanayıde tek satmıolar 4 lu kutu 1 lira :D
tecrübeyle sabittir... Eğer marş motoru sağlamsa marş rölesinin uçtugunu da gördüm denemek çok basıt onuda anlatım çok kısa ...marş rolesıne gelen 2 adet ince kablo var soketlı sekılde 2 adette uzerı somunlu kontakları var...ölçü aletini diyot kademesine getirip bir probu bir somuna diger somuna dığer probu bağlayın...marşa bastıgınızda tıksesı gelecek roleden ve ölçü aleti kısa devre uyarı sesı verecektır....durum anlattıgım gibi ise role saglamdır...el marsına bastıgında röle 12v akü akımını marş motoruna gönderir...sakın kafayla tesısatı takıp et sorunu çözersin...

Birde nerde oturuosun motor nerede belki yardımcı olabılırım.

arkadasım akun sağlamsa marş motoruna cekiç yada her hangi agır bi demrir parcasıyla tık tık vur sıkısıyorsa yapa bilir aynısı bende vardı . eger o sekildeyse calıstır motorunu ama en kısa zamanda yaptır yolda kalırsın yoksa

Ankara'da oturyrm . Dedıklerınızı bı yapıyım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:10 ----------

Yapmaya Üşenyrm ya. :D Akunun kabloları fln kopmus. :(

tık tık yapıyo diyosun aynısı bende vardı anlatayım marş a akuden + dan kablo ile marş üstünde elektrık girişi var oraya elektrık ver marş dönüyosa anlarsın döndüğünü marş ta sorun yoktur lakin marş dönmüyosa marş ta sorun var veya otomatik bozuk olabilir burda yapman gereken aküdeki ana elektırık kablosunu kontrol et:)bendeki sorun o imiş vidasını sıktım oldu sıkıntı yok şimdi tık lama yapııyodu:)şimdi sıkıntı yok

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba. Benım Shenma 150 - t scooterım var. bayadır el marsı calsmyr. Ayak marsıyla calstrydm oda koptu. su anda yatıo motor. El marsına basınca Sadece TIK TIK dıe ses ckyr acaba neydendır?

1 ) önce aküyü kontrol et.
bir parça elektrik teli ile kutuplar arasında çakıştır. hızlıca - kutubu + kutuba sürttür. iyi bir elektrik patlaması oluyorsa akün iyidir.

2 ) akü iyi ise koltuk altını aç. marş motorundan gelen siyah kabloyu takip et. siyah kablonun bağlı olduğu yer marş rolesidir (tık tık seside o yapar). siyahın hemen yanında birde kırmızı kablo vardır. bu kırmızı kablo aküden gelen kablodur.
aküyü kontrol ettiğin kablo ile bu iki kabloya şase yaptır. bu marş komutunu kontaksız iletir. düz kontak yani. ( bu arada kontağın açık olsun ) eğer marş motoru basıyorsa maalesef marş rolen ölmüştür. değişecek. ben yaparıma girenlere kanma yapılmaz. keyfi gidip yenisini almaya kalkma. neden dersen bize bile toptancılardan gelen 10 marş rolesinden 4 tanesi falan arızalı yani çalışmıyor :)))) onun için bir ustaya taktır. paran cebinde kalsın.

3 ) akü zayıf ise aküyü hemen değiştirtme. önce bildiğin bir akücüde motor çalışırken ölçüm yaptırt.

a ) motora gaz verdiğinde amper yükseliyorsa motor şarj yapıyordur. aküyü bir süre şarjda tut. orjinal ise bence değiştir .çünkü bütün çin malı aküler 5 para etmez. yarın birgün yine değiştirirsin :))) alırsan yuasanın ürünü olan HAZE al. Haze diyorum çünkü şimdiye kadar 300 civarında montaj yaptım sadece 2 tane geri geldi garantiden değiştirdim.

b ) motora gaz verdiğinde amper değişmiyorsa ışığı açtığında amper yükseliyorsa şarj diyotunda ölmüş demektir. şarj diyotunu değiştir. aküyü şarj ettir bin.
geçmiş olsun kardeş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar