El marşı basmama sorunu..akü dolu..

Herkeze merhabalar...
öncelikle Antalyada oturuyorum bilirsiniz burası motor cenneti ve motosiklet ustalarının çoğu birşeyden anlamıyor..söylediğiniz sorunu alakası olmayan biyeri gösterip burası değişcek diyolar birde üstüne birton fiyat çekiyorlar.bende bütçem kısıtlı olduğu için kendim halletmeye çalışıyorum bazı sorunları..
Motorum YBR 125 2005 Model..şimdi şöyle anlatıyım..Motorumun marşına bastığım zaman Boş (N) lambasının ışığı azalıyor ama marş basmıyor ses bile çıkmıyor ama biraz gidiyorum sonra durup motoru kapatıp yine basıyorum bazen basıyor bazen basmıyor..Aküyü kontrol ettim hiç bir sorun yok tamamen dolu..Ayrıca şimdi ilk marşa basarız seri bir şekilde marş motoru döner sonra akü azaldıkça marş motoru yavaşlar gıyy gıyyy eder bilirsiniz..böyle bir sorun yok..ara sıra kafasına göre basıyor bastığındada gayet kuvvetli bir şekilde çalışıyor basmadımmıda hiç basmıyor..artık hiç basmıyor.. fikrinize danışmak istedim sorun nerede olabilir ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.. Bu arada ayak marşı ile sorunsuz çalışıyor...bir türlü bulamadım sorunun nerede olduğunu :salut::salut::salut:
yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim..

Marş motorunun kömürleri bitmek üzere hocam. Değiştirildiği zaman hiç bi sorun kalmaz

marş motorunu sökün içini acarak kömürlerine ulaşabilirsin kömürler en fazla 5 lira tutar ama kömürlerin bastı yerde bi bozukluk varsa bobinajcıya gitmeniz gerekebilir

çok teşekkür ederim yardımlarınız için...en kısa zamanda yapmaya çalışacağım..

Aslında bana soracak olursanız, elinizden gelmiyorsa siz hiç uğraşmayın, Çok pahalı değil zaten..
En fazla 25 lira tutsun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:07 ----------

Ama sakın gittiğin motor ustası ise (usta ( ! ) ) bunun değişmesi lazım derse yaptırma. bobinajcıya git direk.

hocam valla ne yalan söyliyim motorcuya gitmekten korkuyorum artık :pale:..dediğiniz gibi bi sorarım yinede.. tşkler..

sorun çözülmüştür başka ybrci arkadaşların başna gelirse yardımcı olur bu konu inşallah..
şimdi arkadaşlar normalde motorlarda ve arabalarda akü zayıf olduğu zaman elektrik marş motorunu yavaş çevirir gıyy gıyyy gıyyyyy der en sonunda döndüremez hale gelir..Ybrlerin sistemi farklıymış eğer marş motoru 12V alamazsa hiç çevirmiyormuş yani ya tam basıcak yada hiç basmıycak..arası yok..
akümü ölçmüştüm 12v cıkmıştı ama bnm alet bozukmuş sanırım iyi bir ustaya gittim o yeniden ölçtü senin akü hem zayıf hemde bozulmuş artık dedi hemen bi dolu akü taktik ve sorun çözüldü :queen: :cat: ..fikirleriniz için teşekkür ederim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar