eksozda patlama olayı

Selamlar, bu aralar bu sorun bende arttı hiç yoktu artık var.
Motosiklet marauder 250
yokuş aşaa vitesde inerken hiç gaz vermeden eksozda sürekli patlama oluyor,
bunun da yanmamış benzinin eksoza ulaşınca bir anda alev almasından dolayı olduğunu biliyorum yanlışssam düzeltin,
bunun çaresi nedir diye sorcaktım arkadaşlar.
nası keserim ben bu patlamayı,
rahatsız ediyor olur olmadık zamanda patlayıp noluyo la oluyorum...
saolun...

aynı sorun bendede var..pende performans eksoz taktıktan sonra oldu.. nolmaldir diyorlar..ama epey hızlandıktan sonra gazı bırakınca arkamdan epeybi patlama sesleri geliyor..

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
senin motor klabiır olmuş :p çıstak çıstak :p :cherry:

la olm bi soru sorduk bundada geyik yapmayın be...
akçakoca yolunda yeterince geyik yaptık...bu konu hakkında...
gerçekten bi öğrensem iyi olcak...

1.Karbüratör ayarında bı dengesızlık olabılır
2.Hava ayarında bı duzensız calısma olabılır
3.Yakıtında bı sorun vardır

Şehitler için biz de bişeyler yapmalıyız. Terör'e karşı hepbirlik olmalıyız...

ben 97 ve 98 oktan benzin aldığımda böyle bi sorunla karşılaştım. Sürekli yapıyorsa bilemem ama. 3 kez yüksek oktanlı benzin aldım 3'ünde de patlama oldu. Şehitler için yürüyüş düzenleyelim arkadaşlar. Duyarlı tepkinizi bekliyorum. Bu VATAN için ŞEHİT olan kardeşlerimiz, akrabalarımız, komşularımız, arkadaşlarımız için. ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ...

erginaby sen shell de karıştırmıştın galiba 95 le 97 oktanı ,zaten ondan snra başladı o patlamalarda

Motorunun ne olduğu önemli, yani teknik donanımı. sonuç olarak motosiklet egzost patlatmamalıdır! Biraz eski tip motorlarda yanma (Buji) zamanlama ayarının yanlış olması mümkündür. Karbüratör (enjeksiyonlu değilse) ayarları sorunlu olabilir. Kötü benzin ( piyasada satılan benzinlerin %40 ı merdiven altı imalat, içine parlayıcı malzemeler katıyorlar! ). Sadece hava filtresi bile eskimiş olabilir?
Usta işi anlayacağın.
Eskiden dolapderede Mardik Usta vardı. Mavi ispirto içen bir alkol bağımlısı idi. Rakı alırdık içmezdi. Ammaaa, bu tip sorunlarda arabayı oturduğu sandalyeye geri geri yanaştırtır, egzostu koklar, bugün bırak yarın al derdi. Hey gidi yaaa, toprağı bol olsun.
Muhakkak güvendiğin bir usta baksın :)

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
erginbayda bi ara 97 oktan koydurmuştu yanlışlıkla , belkide ondandır , yeni benzin koyunca da devam ediyor mu ona bakmak lazım sanki

abi 97 oktan da önce de yapıyordu hatırlarsanız bolu tünelinde pata pat iniyoduk aşağıya...
neyse bi usta işi göründü bize o zaman...
saolun...

Konjektör de olabilir ama:silent:
Çok dolaylı olmaz mı?
Ateşleme bobini, hatta buji kablosunun sağlığı dahi olabilir, ama konjektör biraz şey gibi. dur bakalım elektriği elektroniği bilenler merakımıza derman olabilirler belki:cat:

konjektörden olup olmadığı şarj voltajından anlaşılabilir. avomevtre ile şarj voltajı 3000 devir gibi tepe noktasına (13.1 V olması lazım) ulaşıp devir yükselsede sabit olarak kalması gerekir. küçük oynamalar hariç
kablo soketlerinde oksitli bir bağlatı olabilir. birdefasında başıma gelmişti konjektörün bağlı olduğu soketteki kablonun biri dip kısmından oksitleme yapmış ve elektirik iletkenliğini kaybetmişti. soketlerdeki kabloların kontrol edilmesi hazır bakılmışken izolasyonlarının güçlendirilmesi iyi olur.
ateşleme bobini ve buji pipolarında da sorun görünmüyorsa karbüratör hava ayarına bakılabilir veya gönül rahatlığı ile ustaya götürülür

Son düzenleme:
%99.9 ateşleme sistemi arızası,bana ulaşabilirseniz beraberce bir teşhis koyar ve çözeriz.
[NOT]Ben ticari amaçla motor tamir eden birisi değilim:)[/NOT]

ben bi keresinde bujiyi değiştirdim ateşleme sisteminie baktırdım düzeldi ama sonra yine başladı..yinede biraz azaldı eskiden daha çok yapıyordu..

Forumdan Uzaklaştırıldı
kimse de egzozda kaçak olabilir yada susturucuda problem olabilir dememiş...şaşırdım.

seLam ergin.Benim eski motorum virago 535 de de aynı sorun meydana geliyordu o genelde farklı istasyonlardan benzin aldıgında oluyor,malesef ülkemizdeki benzin istasyonlarının %80 i katkı maddesi koyuyormuş benzine :farao: Bu da benzinin kalitesini düşürüyor ve bu olaylar meydana geliyor.Önce bir karburatorunu temizlet ve elinden geldigince aynı istasyondan benzin al.Mesela ben Adana da 2-3 istasyon haricinde ne motora ne arabaya hiçbiyerden benzin almam.İkisinde de katkılı benzin yüzünden yolda kaldım çünkü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar