Eksoz Uydurma Hakkında

Bende güzel güzel yazıyorum motor ustası değilim ustası gibi de konuştugumu sanmıyorum ben oyle bir şeyden haberdar olmak ister belki diye tavsiye verdim. Dediğim gibi uyar mı uymaz mi ben bilemem. Ama kendi motorumda ne yakıt sarfiyatı gördüm ne cekisten düşme gördüm. Söylediklerim tecrübemle sınırlıdır. Dediğim gibi arkadaşın motorunda nasıl bir durum olur onu bilmiyorum ki onlarla alakalı zaten tek bir harfim bile olmadi.

Eksoz motor performansına direk etki edecek parça. En ufak bir kaçak eksozun tüm işlevini ekarte ederken, eksoza kocaman delik açıp ortaya çıkan gürültüyü performans eksozlarıyla kıyaslamak ve performansa negatif yönde etki etmediğini idda etmek ya kendini kandırmaktan ileri gelir yada aradaki farklı bilmeyecek kadar tecrübesizlikten gelir. Bilmemek sorun olmaz araştırır öğrenirsin. Ama anlamamaya diretmek biraz sıkıntılı.

O zaman tapa eksozdan vazgeçip tiger üstüne yoğunlaşayım. Cc ölçü vs varmı bunların ? Neye göre almam lazım ?

O zaman tapa eksozdan vazgeçip tiger üstüne yoğunlaşayım. Cc ölçü vs varmı bunların ? Neye göre almam lazım ?

eksozun borusunu senin deve boynuna göre uydurman gerekiyor sadece. Orjinalinkini kesip tigere kaynatabilirsin, veya tigerinkini tavlayıp bükebilirsin. Ktm de tiger hiç görmedim. Sonuç nasıl olur bilemiyorum. Ben zamanında fabrikayı arayıp görüştüm, motoru getirirseniz yaparız hemde elimizde şablon olur dediler. Gidiş geliş yakıt masrafı ve eksozun fiyatı o zamanın şartlarıyla fmf'le aynı paraya denk geliyodu. fmf aldım. Farklı model motor kullananlar tigerdan memnun. Hemde yerli malı. Tenekeden çin malı eksoz yerine 2. el olanları denemeye değer.

Son düzenleme:
Tiger eksozun ucu sökülüp takılıyor mu peki abi ?

Arkadaşımın cbf1000de sanırım akrapoviç vardı. Gürültü yapıyor diye bi boru takıp alyanla sıktı ses gitti. Böyle bi parça tigerda oluyor mu ?

Ktmyi diyorsan iki büyük eksoz takacak yer yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

https://youtu.be/rA-jc3H_FQw

Bu patlama niye oluyor ? Nasıl yapılır yani

Yanmayan benzin eksozda patlıyor. Olması iyi bişey değil yakıtı tam verimli kullanamıyor demek. Karbüratörlü tüm motorlarda ufak veya büyük olur.

Hava ayarına göre patlama adeti veya şiddeti değişebilir. En iyi ayar gazı kestikten sonra tek ve büyük patlama. Yani videodaki motorun hava ayarı pek güzel güzel yapılmamış. Senin motorda da muhtemelen şu an bu patlamalar vardır ama ufak ve sık oldukları için böyle tepki vermiyor olabilir.

Motorla hızlanıp gazı kesince yığılırken yapıyor belli belirsiz patlamayı

Motorla hızlanıp gazı kesince yığılırken yapıyor belli belirsiz patlamayı

İşte senin hava ayarıda pek iyi olmayabilir. Belli belirsiz çoklu patlamada değil, yüksek devire çıktıktan sonra gazı kesince devir iyce düşerken 1 tane büyük patlasa hava ayarı iyidir. Şunuda söyleyeyim silindir pistonu aşınmış kompresörü fazla iyi olmayan motorlarda çoklu belli belirsiz patlamalar yapar. Hata patır kütür kafa ütüler.

Ktmyi diyorsan iki büyük eksoz takacak yer yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

https://youtu.be/rA-jc3H_FQw

Bu patlama niye oluyor ? Nasıl yapılır yani

patlama her motorda oluyor ama alev olmuyor sebebini bilmiyorum egzoz yapısına göre olduğunu düşünüyorum yani atık benzin egzozun uclarında patlıyordur alev gözüküyordur, ama o videodaki motorda problem olabilir çok fazla patlıyo, sıkar zaten o ne öyle, ktm ye 1 egzoz tak

Sağolun cevaplar için. Patlama işini bi deneyeyim.

Avcroma baktım az ilan var. Onuda bi araştırırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar