Gerçekleri örtmek için çıkmıştır bu koruma kanunu
İçin ilginç yanı Koruma Kanunu nu çıkaran kişi Alman bir yahudidir
Artık ne çıkarı varsa
Anlatmak çok isterim fakat atatürk ü Aziz Türk Milleti nden korunma kanunu olduğu için yazamıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
.
Evet atatürkü koruma kanunu CHP tarafından değil demokrat Parti lilerce çıkarıldığını iddia edilmesinin altında yatan maksat gayet açık, kemalistler bu iddiayla hem m. kemal, hemde yakın tarihte meydana gelmiş olaylar hakkında hiçbir zaman ve şekilde örtbas edilmesi gereken bir şeylerin bulunmadığını söylemek istemektedirler.
Evet, atatürkü koruma kanunu demokrat partinin iktidarı döneminde çıktı.
Demeokrat partiningenel Başkanı Adnan Menderes idi, fakat partinin kurucusu ve ilk genel başkanı Celal Bayar dı.
1950 de Menderes başbakan olurken, Celal Bayar Cumhurbaşkanı oldu.
Celal Bayar, m. kemal e çok yakın bir isimdi, tıpkı İsmet İnönü gibi
Dahası m. kemal in son başbakanını ve masonluk, İsmet İnönü ise ermeniydi.
M. Kemal, Hindistan Müslümanları nın Hilafet için gönderdikleri paranın 250 bin lirasını Celal Bayar a vererek İş Bankası nı kurduğumuz ve onu bankaya genel müdür yapmıştı. İşte o kadar yakındı.
Ayrıca Celal Bayar, CHP de genel başkan vekili olmuştu. Zaten Demokrat Parti, CHP nin içinden çıkanlar tarafından kuruldu.
Üstelikcelal Bayar, partiyi kurarken ismet inönü ile görüşmüş ve ondan onay almıştı.
Nitekim DP nin programı CHP ninkinden farklı değildi Yani Celal Bayar İsmet İnönü gibi kemalisti. Adnan Menderes kemalist değildi, kemalist olsaydı iftira atıp öldürmezlerdi.
Neticede ifade ettiğim gibi, Celal Bayar da ismet İnönü gibi kemalist idi.
Dolayısıyla koruma kanununu kemalistler tarafından çıkarılmıştır.
Burada CHP nin değil de DP nin çıkarmış olması, kemalistlerin bu işte bir parmağının olmadığı manasına gelmez. DP ve CHP partilerin kurucularından üyeleride ekseriyetle kemalist idi.
Burada partiler farklı olsada ideoloji aynıdır.
Madem bu arkadaşlar koruma kanununa ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim, o halde kanunun kaldırılması için meclise teklif verseler de samimiyetlerini görsek.
Hem koruma kanununu Menderes çıkardı diyeceksiniz, hem de kanuna dayanarak m. kemal hakkında hakikatleri anlatanlara dava açacak, hapis yatacak ve küfür edeceksin.
Bu arkadaşları dürüst olmaya davet ediyorum.
.
ben yaklaşık 5 senedir ekşi sözlük yazarıyım, bundan öncesinde de takip ederdim. son yıllarda gerçekten yazarların sözlük kurallarına aykırı başlıkları ve entryleri arttı, sözlük formatına göre başlıkta bahsi geçen şey hakkında bilgi paylaşılması gerekirken şu anda ortam bir forum havasında. her şey gibi ekşi sözlük'te özelliğini kaybetti.
şu anda iyi bir yanı var oda, bir ürün-konu hakkında olumsuz bir şey öğrenmek istiyorsanız bakacağınız adres ekşi sözlüktür. olumlu bir entry görmek imkansız gibi bir şey.![]()
10 senedir takip ettiğim platformdur kendisi.
fakat bugün ilk defa tiksindim sözlükten yahu.
eskiden bir imla hatasından dolayı ceza alınan bir platformda bugün her türlü hakaret içeren başlıklara müsamaha gösterilmekte. Atatürk'e açık hakaret eden bir yazar, kimliği ifşa olduğu halde sözlükte yazmaya devam etmekte, hakaretlerine son sür'at devam etmektedir.
ve fakat sözlük yönetimi hiçbir yaptırım uygulamadan bu yazara dolaylı yönden destek çıkmaktadır.
sözlükte yüzlerce sansürlü kelime varken atatürk başlığı ısrarla sansürlenmemekte ve hakaret dolu başlıklar sol frameyi işgal etmektedir.
sıfır içerik ile yazan yazarlar, her başlık altında birbirlerinde hunharca hakaret eden yazarlar, maç başlıkları altında ana avrat sövmeler. bilgiye erişmenin mümkünati kalmadi artik.
kısacası kişisel gelişimimi yönlendiren ve etkileyen ekşi sözlük şu anda tam bir yazı çöplüğü haline gelmiş durumda. sözlüğü tanıyamaz oldum.
Daha çok beklersin
Avucunu yalarsın avucunu :mrgreen:
[url]https://i.hizliresim.com/QV8863.jpg[/url]
Daha çok beklersin
Avucunu yalarsın avucunu :mrgreen:
[url]https://i.hizliresim.com/QV8863.jpg[/url]
Tayyip Erdoğan çok değişti, birkaç seneye sıkı bir Atatürkçü olursa şaşırmayın.Doğru bir tane ne kadar kaçsanda görmek istemesende.
Darbeye kadar Atatürk'ün adını ağzına almayan Mustafa Kemal diyen adam, darbeden bugüne süregelen zamanda her gittiği yerde sık sık Atamızı ona verdiğimiz adıyla anıyor.
Evet sevmez beğenmezsin fakat diğer tüm parti liderlerinden açık bir şekilde daha çok yol katetti, çok değişti bu açık.
Cumhurbaşkanıdır sevsende sevmesende makama saygı duyacaksın. Ama RTE nin Atatürkçü olacağına inanacak en hafif tabirle saflar olabilir.
Bunun da panzehiri hafızadır. Unutmamak lazım.
https://i.hizliresim.com/QV8863.jpg
Kandırıldım der geçer karşıya yapmadığı şey değil, hatta kaç kere kandırıldığını herkes biliyor ama sizde bunu hatırlayacak hafıza yok.
Madem adı geçti fesli maymun ve karanlık hayatının kaleme alındığı bir köşe yazısını da paylaşalım bulunsun burada.
http://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/soner-yalcin/ingiliz-parmagi-2241413/
Kandırıldım der geçer karşıya yapmadığı şey değil, hatta kaç kere kandırıldığını herkes biliyor ama sizde bunu hatırlayacak hafıza yok.
Madem adı geçti fesli maymun ve karanlık hayatının kaleme alındığı bir köşe yazısını da paylaşalım bulunsun burada.
Hakaret, fikir ozgurlugu icerisindedir arkadaslar.
Kabul etmekte ilk basta ben de zorlandim, ancak eger hakareti fikir ozgurlugu kapsamina almazsaniz, ifade ozgurlugu tehlikeye giriyor. Ve ikincisi cok daha muhim.
Cunku hakaret ile kendini ifade etme, zaten genel tarafindan kabul goren bir yaklasim degil. Yani hakaret edeni kimse cok kale almaz zaten. Ancak fikirler, haksiz yere "hakaret" olarak nitelendirilip, insanlarin ifade ozgurlugu elinden alinabilir.
Ornek: Sayin Zafer Cagalayanin meshur saati. Simdi kendisine rusvetci dediniz. O da dedi ki "degilim, sen bana hakaret ediyorsun" ve dava acti size. N'apacaksiniz? Halbuki kendi icinizde butun samimiyetinizle adamin rusvetci oldugunu dusunuyorsunuz. Bunun icin cok hakli gerekceleriniz de var. Ama bunu ifade etmeniz kanunen yasak. Nasil olacak? Burada magdur olan kim?
Aksi bir ornek: Biri Ataturk'e "Ingiliz isbirlikcisi" dedi. Hatta samimi olarak ta oyle dusundugunu varsayalim. Artniyetli birilerinin gazina gelip bunu soylemis olabilir. Simdi Ataturk ne kaybetti? Diyen ne kaybetti? Bu, sabredilmesi, tahammul edilmesi gereken bir durum. "Buna engel olmaliyiz" deyince yukaridaki de gidiyor cunku.
Velhasil birakin insanlar istediklerini soylesinler, icabinda hakaret te etsinler. Sabrediverin, tahammul edin azcik. Sozler, soylenilenden cok, soyleyen hakkinda fikir verir. Bir cok soz "hakaret" olarak algilanabilir. Onun icin bu "hakaret" argumani, esnetilip, cekilip, gercekleri soyleme, kendimizi ozgurce ifade etme hakkimiza mani olunur.
Hemen ornek olup tahammul ediyorumHaşmet hocam o vakit ben ifade özgürlüğü şey yapayım; Senin gelmisine geçmişine yedi sülalene.......
( tabiki sağlıklı uzun ömür dilemekle birlikte, bu sekil bir ifade özgürlüğü kullanırsanız ne insanlık onuru kalir ne de hakkı. ) Saygılar.