ekşi sözlük

10 senedir takip ettiğim platformdur kendisi.

fakat bugün ilk defa tiksindim sözlükten yahu.

eskiden bir imla hatasından dolayı ceza alınan bir platformda bugün her türlü hakaret içeren başlıklara müsamaha gösterilmekte. Atatürk'e açık hakaret eden bir yazar, kimliği ifşa olduğu halde sözlükte yazmaya devam etmekte, hakaretlerine son sür'at devam etmektedir.

ve fakat sözlük yönetimi hiçbir yaptırım uygulamadan bu yazara dolaylı yönden destek çıkmaktadır.

sözlükte yüzlerce sansürlü kelime varken atatürk başlığı ısrarla sansürlenmemekte ve hakaret dolu başlıklar sol frameyi işgal etmektedir.

sıfır içerik ile yazan yazarlar, her başlık altında birbirlerinde hunharca hakaret eden yazarlar, maç başlıkları altında ana avrat sövmeler. bilgiye erişmenin mümkünati kalmadi artik.

kısacası kişisel gelişimimi yönlendiren ve etkileyen ekşi sözlük şu anda tam bir yazı çöplüğü haline gelmiş durumda. sözlüğü tanıyamaz oldum.

Bende arada sırada haberlere bakar gibi başlıklara bakıyorum ama çok kasıntı bir ortam. Sanki herkes üst düzey elit bir insanmış veya öyleymiş gibi davranmaya çalışıyor

fark ettiğin "cilalı cehalet" sadece o platforma özgü değil,
her yerde.

ekşi fenomen bir oluşumdur.
oldukça değerli bilgileri ihtiva eden "ticari" bir müessesedir. (ya da öyleydi)

eskiye göre boku çıktığı doğrudur.

girdiğimiz her başlıkta bir sürü şey öğrenirdik.

bir ara bir olay oldu ama ne olmuştu şu anda hatırlayamadım, o kaliteli yazarlar tüm yazılarını silip çekip gittiler. özellikle son 3 senedir tam bir çöplük.

"kutsal bilgi kaynağına" dair bir şeyler kalmadı.

eskiye göre boku çıktığı doğrudur.

girdiğimiz her başlıkta bir sürü şey öğrenirdik.

bir ara bir olay oldu ama ne olmuştu şu anda hatırlayamadım, o kaliteli yazarlar tüm yazılarını silip çekip gittiler. özellikle son 3 senedir tam bir çöplük.

"kutsal bilgi kaynağına" dair bir şeyler kalmadı.

evet bir ara kaliteli yazarlar tüm entrylerini silmeye kalkışmıştı. sonra sözlük yonetimi bunu engellemeye yönelik adimlar attı.

Yönetimi pkk sempatizanı olduğu için, Atatürk'e hakaret edenlere koltuk çıkması pek anormal değil. İşin içinde Türk milleti olsun yeterki. Özgürlükçüyüz, sosyalistiz ayağına her türlü düşmanı büyütüp beslerler.

Ekşi kadar kasıntı bir ortam bilmiyorum herkes üst düzet elit insanlar gibi davranmaya çalışıyor. Bende şu aralar geyik sözlükte takılıyorum biraz daha samimi bir ortam var ne ekşi gibi kasıntı nede diğer sözlükler gibi çocuksu.

Ekşisözlük ü neredeyse açıldığından beri takip ediyorum. Son bir kaç yıldır, bilgi kaynağından çok ülkenin genel durumunu özetleyen bir yapı halini aldı. Kullanıcılar, kontrollü deneyler için kobay olarak kullanılmaya çok müsait ki hali hazırda kullanılıyorlarda. Bunun farkında olan pek çok insan yazmayı ve dahi okumayı bıraktı.

Motosiklet.net bence çok daha elit bir paylaşım alanı. (günübirlikçileri saymazsak elbette)

Benim anlamadığım bilgiye erişimin bu denli kolaylaştığı bir dönemde insanların nasıl bu kadar cahil kalabildiği. Google Haritaları bile kullanamayan insanlar ceplerinde 7bin liralık telefonla geziyor. Kara mizahın göbeğinde yaşıyoruz.

o kadar trolün arasında birkaç tane iyi niyetli yazar hala ve hala doğru bilgi verme gayreti içinde fakat bu birkaç tane de giderse ortam inci sözlükten beter olacak.

iki tık fazla almak için müstesna bilgi kaynağına yazık ettiler.

her gün girdiğim siteye giresim gelmiyor terbiyesiz olayım.

Ekşide her türlü milli değere, dine, kutsala istediğiniz gibi sövüp sayabilirsiniz. Kendileri bunu fikir özgürlüğü ile tanımlarlar.

Her yazılanı ciddiye almayın arkadaşlar, insanlar monitörün arkasında ne de olsa bu bana gelmez diyerek olmayacak şeyleri yazmaya cürret edebiliyorlar ki zaten bunu hepimiz zaman zaman yapıyoruz ekşiye özgü değil. Atatürk'e sövme sayma konusuna gelince; bunların dedelerinden başlamak gerekir konuya ama oraya girmeyeceğim. Açıkçası sürekli olarak Atatürk'ün ismini saçma sapan kişilerin hakaretleriyle yan yana getirip basitleştirilmesini doğru bulmuyorum.
Çünkü istedikleri tamamen bu, Atatürk ve milli değerlerimize yapılan hakaretleri normalleştirip "Napalım bizimde görüşümüzde bu" kıvamına getirmek.
Adamlar bunun yolunu yıllardır yaptılar, en tepeden en alta kadar bunun için uğraştılar, ancak Ata'mın da dediği gibi geldikleri gibi giderler, merak etmeyin hepsi geldiği yere gidecektir.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Ekşide her türlü milli değere, dine, kutsala istediğiniz gibi sövüp sayabilirsiniz. Kendileri bunu fikir özgürlüğü ile tanımlarlar.

saygısızlık ne zaman özgürlük haline geldi? bu saçmalık. ekşi sözlüğe girmeyiveririm bende. iyi yazarların kendi yazılarını silmeleri bence de iyi bir davranış.

kötü topluluğa iyi olan hiç bir şey hak değildir. kötü toplumlar dibi boylamayı hak ediyor tıpkı türkiye gibi, bende içindeyim ve hak yerini bulsun istiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:04 ----------

vay arkadaş daha 5 dk olmadı "detachment" kelime anlamına bakmak için googleye gittim oda karşıma ekşi sözlüğü çıkardı.

arkadaşlar biri ekşisözlükten girip ilk sayfayı bana özel mesaj atsın ben ekşisözlüğe girmiyorum :p

şaka yaptım, uludağ sözlükten bakayım artık ne varsa.

"detachment" oyunda kullanım yerine bakacak olursak "müfreze" anlamına geliyor olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar