Eksantirik Kayışı

Kuşadasında Bir Motor Buldum Arkadaslar Tek Sorun olarak eksantirik kayışı Eskismis Fiyat Hakkında Bilgisi Olan Varmı Ve tehlikeli Bi Durummu ?

Motor Cbr 125R

bildiğim kadarı ile eksantirik kayışı değil zinciri olması gerek :)

kısaca nasılki motorlarımızdaki aktarımda kullandığımız zincir bir yerden sonra eskiyor genleşiyorsa eksantirik zinciri de aynı şekilde geriliyor ve bollaşıyor zamanla. ek olarak gergi ve palet gibi parçaları bulunmakta. paletlerde genel olarak zincir ile beraber değişirler.

eğer değişmezsen ve bu zincir koparsa motorun hareketli parçalarından piston ve sübapların hareketini birbirine bağlayan bu ara parça olmadığı için sübap ve pisyonların bir birine çarpma ihtimali ve motorun iç kısmında hasara yol açabilir

min. 40.000 km ve üstünde demek ki ...
egzantrik zinciri şırr şırr diye sesle çalısır:) esnemeden dolayı bollaşır en kötü sonuç subap yakalatmaktır...

Honda motoru egzantrik zincirini bollaştıracak kadar çalışmışsa,ben bu işten tırsarım arkadaş.Evet kesinlikle degişmesi gerek ve ciddi sorun.Degişmesi için motorun açılması gerek.Açıldıgında da ne çıkacagını kimse bilemez.

32.000'de Motor... Yani Acilen Değiştirmemizmi Gerekiyor ne yapmalıyız O motordan uzakmı Durmalıyım ?

Ben En iyisi Bu Motordan Uzak Durayım Dogrumu Yaparım sizce ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar