Çünkü 15 Temmuz ve sonrasında olanlar vicdan sorusunu çoktaaaan cevapladı. Darbeyle alakası olmayan insanlara, bırakın bu insanları, yaşlı anne babasına, çocuklarına ettikleri eziyet ortada. O yüzden bu zamanda "belki vicdanların vardır" ihtimalini dile getirmeniz garibime gitti. Tahminim bu olanları topluca hakketmemizin bir sebebi de bu.
@hasmet, konu özünü bırakıp aradan cımbızla çektiğin bir kelime/cümleye olayı indirgeyip, yine konuyu o özde çevirmeye çalışmakta mahirsin.
Bunu birçok konu başlığında yaptığınıda biliyorum.
Zeki adamsın ama ya kasıtlı yapıyorsun yada farkında değilsin, yazmayla düşünme hızın bir değil, klavye geride kalıyor.
Artık hangisiyse...
Bu seferde khk mağduriyetlerine çevirdin konuyu.
(Bu arada ciddi mağduriyetler oldu elbette)
SEN BUNUN İÇİN BİR ŞEY YAPTIN MI ???
BEN YAPTIM
Elektronik ve Haberleşme Mühendisiyim. Mesleğim icabı haberleşme sistemlerini az çok bilirim.
GSM şebekesinde internet işlerinin yürümesi için telefonlar baz istasyonlarından IP adres almakta.
IP4 standardına göre dünya üzerinde kullanılabilecek IP adres sayısı belli.
Turkcell, Vodafone ve Turktelekomun aktif abone sayısı sahip olduğu IP adres sayısından katmer katmer fazla.
Bu durumda operatörler, aynı Ip adresi farklı zamanlarda boş buldukça, kullanıcının insiyatifi olmadan farklı kişilerin telefonuna atıyorlar.
Diyelim sen İstanbula tatile geldin. Telefonunda Baylok var. Kapalıçarşı tarafına gittin. Sim kartın Turktelekom.
Oradaki baz istasyonu haberin bile olmadan telefonuna bir IP tahsis edecek. Arada tuttun byloka girdin.
Sistem otomatik olarak senin IP adres ve IMEI bilgilerini işleyecek.
Sen 1 saat sonra oradan ayrılıp Aksaraya geçeceksin. Bu kez Aksaraydaki Turktelekom baz istasyonu boştaki bir IP yi sana tahsis edecek.
Yarım saat sonra Ahmet bey kapalıçarşıya altın bozdurmaya gelecek.
Şebeke otomatik olarak ona senin byloka girdiğin ama artık boşa düşen IP adresini atayacak.
Döküm alındığında aynı Ip adresi kullanmış bir yığın IMEI çıkacak.
Bu imeiye sahip tüm telefon sahipleri baylck kullanıcısı olarak fişlenecek.
İşe gelen/gelmeyenler khk ile ihraç edilecek.
Bak bunu defalarca opğeratörlere bildirdik. Turk Telekomda bunu hükümete yazılı olarak verdi ve basındada çıktı.
Ben en azından günahsızların mağdur olmaması için bir şeyler yaptım.
Sen habire konuları farklı farklı konu özünden başka yerlere çekiyorsun ve konuyu aslından uzaklaştırıyorsun.
Galiba bu hafta içerisinde bir yerlerde 25 yıldır amerikada olduğunu ve kendini amerikalı gördüğünü yazmıştın.
25 yıldır bu ülkede yaşamayan birisinin, bu ülke gerçeklerinden tam anlamıyla haberdar olması, yaşananları hissetmesi mümkün değil.
O yüzden yorumlarını yaparken işin özünden uzaklaşmak yerine tali sorunlara odaklanmaya sebep olunmasını bırak lütfen.
Örneğin son mesajında,
Sen 15 temmuzdan sonra mağdur edilen khk lılar konusundasın.
Ben bu ülkeyi 15 temmuza götüren, hala aydınlanmamış hain siyasi ayağının bulunmasını isteyen taraftayım.
Çünkü o bulunamayan(!) hainler hala eli çükünde ortalarda dolaşmakta...