Ekonomi hakkında...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sabun,şampuan,deterjan ıslak mendil,her türlü temizlik ve hijyen ürününün KDV si %8 den %20 ye çıkarıldı.Türkiye yüzyılı gümbür gümbür geliyor.Artık sadece zenginler g.tünü tuvalet kağıdı ile silebilecek.

Çözüm basit: TOTO S550e. Ekmek yoksa pasta yiyelim arkadaşlar.

Sabahtan beridir telefon kaydı ile uğraşıyorum. Millet vergi dairelerine hücum etmiş durumda.

Her yaptıkları uygulama başka bir rant kapısı açıyor.Bu gün yeni telefon alıp 6 binden kayıt yaptıranlar yarın üzerine 10 k koyup satarlar.

Sabahtan beridir telefon kaydı ile uğraşıyorum. Millet vergi dairelerine hücum etmiş durumda.

Bilmediğim için soruyorum.
Şimdi mağazada satılan resmi ithal telefonlarındamı tescil vergisi ne ıvırsa işte, o damı arttı?

Her yaptıkları uygulama başka bir rant kapısı açıyor.Bu gün yeni telefon alıp 6 binden kayıt yaptıranlar yarın üzerine 10 k koyup satarlar.

Pasaportu ve vizesi olan hafta sonu Bulgaristana akın eder herhalde.

Eksisozluk'ten bir alıntı yapmak istedim.

akp çok şanslı bir parti.
kendi tabanı zamları alkışlıyor. muhalif taban ise ohhh diyerek alkışlıyor svihs diyerek.
böyle bir atmosferde akp ise sapladıkça saplıyor. win win aq.

Bilmediğim için soruyorum.
Şimdi mağazada satılan resmi ithal telefonlarındamı tescil vergisi ne ıvırsa işte, o damı arttı?

Pasaportu ve vizesi olan hafta sonu Bulgaristana akın eder herhalde.

Yurt dışından getirilen telefonlar ülkemizde imei numarası üzerinden sisteme kayıt ediliyor. Kayıt edilirken de hazineye 6100 lira ateş ediyoruz. Yarın itibariyle ateş harlandi, 20.000 lira olacak.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yurt dışından getirilen telefonlar ülkemizde imei numarası üzerinden sisteme kayıt ediliyor. Kayıt edilirken de hazineye 6100 lira ateş ediyoruz. Yarın itibariyle ateş harlandi, 20.000 lira olacak.
Yani dışarıdan alınan telefonun üzerine $766 devlete haraç verilecek öyle mi? Yahu sıfır iphone 14 zaten $800... Türkiye'de ne kadar sıfır iphone 14?

F54

aq aypon 15 max pıro almayı düşünürken şayomiye devamke :p

Forumdan Uzaklaştırıldı

Yuh. Telefon değil, kuvvetli oyun laptop'ı parası. Şu ekranı katlanan, açılınca tablet olan telefonlar o fiyat yahu...

Bir kaç ay önce telefonumun düşüp ekranı kırıldıydı. Yaptırmak ya da sıfır S23 Ultra'ya $1000 bayılmak yerine S21 Ultra'nın kullanılmamış ama dükkanda görücüye çıkmış versiyonunu $450'a edindiydim Amazon'dan...

Amerikan halkı fakir olduğu için firmalar garibanlar da alsın diye ucuz teşhir ürünü sunuyor işte. Zengin adam ucuz mal almaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hem de ne fakir... Harcadığımız her sentin hesabını yapıyoz valla... Gerçi seçtiklerimizin de harcadığı her sentin hesabını soruyoz. "Taxpayer Protection Pledge" diye bir nane var. Başa geçmeye niyetlenen seçimden önce vergi arttırmamaya yazılı söz veriyor... Amerika'dan iphone yerine asıl böyle fikirler almak lazım aslında.

Sabun,şampuan,deterjan ıslak mendil,her türlü temizlik ve hijyen ürününün KDV si %8 den %20 ye çıkarıldı.Türkiye yüzyılı gümbür gümbür geliyor.Artık sadece zenginler g.tünü tuvalet kağıdı ile silebilecek.

Bence çok adil olmuş fakir ne yiyor ki, ne sıçsın? :mrgreen:

Son düzenleme:
İhtiyarlar,

Mutlumusunuz!

Katakulli enflasyon rakamlarıyla 3-4 yıl içerisinde asgari üctretinde gerisine düşürülen emekli maaşlarıyla mutlusunuzdur umarım.

Adam, "herşey çok pahalı, hiç bir şey alamıyoruz" diyor arkasındanda "bütün bunların sebebi esnaf, sonuna kadar aqp ciyiz" diye ekliyor.
Bütün bunların nedeni makarna yemekmidir bilemem ama Türk halkı hiç bu kadar cahil bırakılmamıştı.

Bugüne değin pek bu cümleyi kurmayı tercih etmezdim ama artık,

"Size daha beteri müstahaktır. Aç kalırsanız belki aklınız başınıza gelir" demekten kendimi alamıyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İhtiyarlar,

Mutlumusunuz!

Katakulli enflasyon rakamlarıyla 3-4 yıl içerisinde asgari üctretinde gerisine düşürülen emekli maaşlarıyla mutlusunuzdur umarım.

Adam, "herşey çok pahalı, hiç bir şey alamıyoruz" diyor arkasındanda "bütün bunların sebebi esnaf, sonuna kadar aqp ciyiz" diye ekliyor.
Bütün bunların nedeni makarna yemekmidir bilemem ama Türk halkı hiç bu kadar cahil bırakılmamıştı.

"Size daha beteri müstahaktır. Aç kalırsanız belki aklınız başınıza gelir" demekten kendimi alamıyorum.

"Bu dünya fani" kafasında olmaya devam edildikçe akıl başa gelmeyecektir... Cennet ve Cehennem buradadır kafasına geçilirse belki, o da uzun bir süre sonra.

Forumdan Uzaklaştırıldı
"Bu dünya fani" kafasında olmaya devam edildikçe akıl başa gelmeyecektir... Cennet ve Cehennem buradadır kafasına geçilirse belki, o da uzun bir süre sonra.

Sanki sorun cahillik değil de dinmiş, inançmış gibi habire din karşıtı söylemlerle Erdoğanı indirek olarak destekleyemeye devam edeceksek üç kat kötüsüne şimdiden hazırlanmakta fayda var. Velhasıl dincisiyle dinsiziyle sonuna kadar hakkediyoruz başımıza geleni.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sanki sorun cahillik değil de dinmiş, inançmış gibi habire din karşıtı söylemlerle Erdoğanı indirek olarak destekleyemeye devam edeceksek üç kat kötüsüne şimdiden hazırlanmakta fayda var. Velhasıl dincisiyle dinsiziyle sonuna kadar hakkediyoruz başımıza geleni.

Cahilliğin tanımını yapar mısın? :)

Daha yukarıda yazdığım teorik ve ampirik olarak gayet doğru ve bunu da çok iyi biliyorsun. ;)

İhtiyarlar,

Mutlumusunuz!

Eskiden enflasyon vs doğruydu en azından. Ülkenin en güzel dönemlerini yaşadılar gencecik çocuklara eziyet çektiriyorlar.Ben ömrümde böyle saçma şey görmedim müslüman olduğunu iddia eden insanların bizi kandırmasını cebimizdeki parayı almasını oturup izliyoruz .Seçimlerde oyları çalmasınlar diye kendimizi yırtıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar