Ekipmanlarım Hk.Kısa Bilgi (:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle herkese merhaba :rendeer: Bugüne kadar yaptığım araştırmalarda,bitmek bilmeyen sorularımda bana yardımcı olan siz değerli insan vasfına sahip forum üyeleri'ne can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.Bana gerçekten iyi tahammül ettiniz :mrgreen:

Konumuza gelirsek,aldığım ekipmanları merak eden,ürünle alakalı kafasında soru işaretleri olanlar var ise, elimden geldiği kadar kullanıcı görüşlerimi sunarak yardımcı olmaya çalışacağım.:wiinkk:

Kask : Scorpion Battle Lord Exo 750 Siyah .

*Eğer piyasada benim gibi yeni iseniz sizi en çok zorlayacak olan konu bu.Kask konusu şakaya gelecek bir iş değil malesef. Çenesi açılır kasklar,ucuz kasklar ya da 2.el kasklar tercih dışı bırakılmalı.Ben hem bütçeme hemde motoruma uygun bir seçim yaptığımı düşünüyorum.

+ Dış kabuk 2.derece güvenliğe sahip fiberglass malzemden yapılmış.Fullface olması hem güvenliği hemde rüzgar sesini azaltıyor.Kafaya oturuşu ve hafifliği ile (1,450 gr) çok rahat bir kask. Bağlantı yeri yanılmıyorsam dauble w ya da q deniyordu o cinsten biraz zorluyor ama sonuçta en güvenlisi.Çenede,kafa üstünde ve arka kısımda olmak üzere 4 tane ( 4.2=8 ) açılıp,kapanabilir hava girişi var,iç pedleri çıkarılıp yıkanabiliyor dahası içinde yeni teknoloji ürünü şişirilebilir yanak pedleri mevcut :wiinkk: Görüş mesafesi iyi,vizörün kilitlenebilmesi ve kolay takılıp çıkarılması büyük avantaj.Bunca güzelliğe bir de asi görümümün eklenmesi de epey hoş :wiinkk:

- Çene altından rüzgar alıyor,sürüş esnasında boyunluğunuz yoksa sesten rahatsız olabilirsiniz.Kayış bağlantısı dediğim gibi tak çıkar durumunda sinir hastası edebiliyor ama her şey güvenliğimiz için.Üzerinde gelen vizör şeffaf,bilindik bir şey.Çok dandik bence , zaten 3-4 kullanımdan sonra hafiften buğu yapmaya başladı. Silmeye kalkınca da üzerinden saydam bir şey kabuklandı hala anlam veremedim ne olduğuna :silent: Bilen söylesin ! Yeni aynalı vizör ve vizör temizleyici sprey sipariş ettim,bakım ürünü alın mutlaka.

Eldiven: Venom Kobra Uzun Yazlık Eldiven

+ Fazla profesyonel bir eldiven. Genelde ss tutkunları için uygun.Benim tercih etmemin sebebi ise bileği iyi sarması,deri olması,üzerinde carbon korumalarının olması,yazın sıcak havalar da elin terlememesi için parmak aralarında hava almasını sağlayacak minik deliklerinin bulunması ve gayet yakışıklı bir görünüme sahip olması diyebilirim :p Eldivenin iç tarafında vizörü silmek için yumuşak bir süngerimsi yapının yanısıra elin elcikten kaymasını önleyecek bir tür kumaşta mevcut.Motosiklet montunun yenlerini içine alması da çok iyi bana sorarsanız.

- Beden konusunda büyük bir sıkıntı var.Kalıbı çok büyük.El ölçülerine bakarak doğru seçim yapılamıyor. '' Sen bayansın minicik ellerin var '' diimeyinn aldığım sitede de aynı sorunla karşılaşan beyfendiler var.Ben eldiveni biraz kırpıp kestim bir de parmak uçlarında 0,5 cm kadar bir fazlalık var rahatsız ediyor mu ediyor. :pl:

Mont : Dane Valby Gore Tex Bayan Ceketi

+ Bayan kesim,4 mevsim bir mont. '' Eşinize cici bir hediye '' :queen: Dirseklerde,omuzlarda ve sırtta 1 standartında korumaları mevcut.Bilek,kol,kalça ayarlanabilir.İç astarı istenildiğinde çıkarılabiliyor,motosiklet pantolonu ile birleşim sağlanabiliyor.Üzerinde 3 içinde de 5 tane cebi var. İçindeki kimlik kartı da mühim detaylardan birisi bence.Fermuar düzeni çapraz.Rüzgar,yağmur,çamur işlemiyor :cat: sırtında gece lambalarını yansıtıcı şeysileri de mevcut.Montun içinde kesinlikle üşüme söz konusu değil. :wiinkk:

- Boyun kısmı çok dar.Boyunda polar buff olduğunda fermuarlar boyunda tam kapamıyor.Sırt pedi çok yumuşak.Bel koruma gerektiriyor. Ufak boylu bayanlar için ağır bir mont olabilir.Yazın biraz terletebilir.Ayarlanabilir kısımların kayış değil de büyük çıtçıtlar olması dezavantaj.Olası bir kaza da açılabilir.Cepler de biraz ufak sanki.

Gerekli Malzeme : Depo Üstü Çanta,Polar Buff

+ Ruhsat,cüzdan,telefon,ıvır zıvır ne varsa şehir içi kullanım için çok uygun bir çanta. 3 lt kapasitesi var sığdırın sığabildiği kadar. Çok kullanışlı ve pratik.3 tane magnet ile depoya yapışıyor,boyayı çizme kesinlikle söz konusu değil.İsterseniz omzunuza da asabilirsiniz dilediğiniz gibi kullanın,fiyatı da çok makul :wiinkk:

- Magnetleri takacağınız çıtçıtlar biraz güven kırıcı,az oynamanız gerekebilir. Yağmur geçirmiyor ama üst taraf sırılsıklam oluyor nasıl bir sistem çözemedim :sunny:

- Polar boyunluk tek başına rüzgarı önlemiyor.Mutlaka ikinci bir katman istiyor.

Tabi bunların dışında bir eksiğim daha var o da dizlik. Dizlik Motosiklet pantolonu kadar güvenli değildir ama çok pratik :mrgreen: Haftaya gelecek siparişlerimin arasında dizlik,vizör temizleyici,yeni vizör,balaklava ve bel koruması da mevcut. Güvenlik ve konforu dengede tutmak lazım.

Biraz da kendimizi çekelim :mrgreen:

Çok rahat hazırlanıyoruz acele işe şeytan karışır, panik yapmayın :queen:

Çekenin azizliğine uğramak :salut: Her neyse en azından ürünlerin üzerimde nasıl durduğu konusunda az çok fikir sahibi olunduğunu düşünüyorum :wiinkk:

Şimdilik bu kadar,elime geçen diğer malzemeleri de bu konu altından tanıtmayı planlıyorum.Umarım yeterince yardımcı olmuşumdur,sağlıcakla kalmanız dileği ile hepinize keyifli sürüşler :king:

Depo Üstü Çanta çok hoşuma gitti çok kibar duruyor.

motorunuz yeni sanırım hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

bende yeniyim tam bir bilgim yok sanırım vizör'ün üstündeki sağdam kabuk buhar yapmasın diye dökülen spreydir

Hayırlı olsun Kazasız belasız sürüşler ekipmanları kullanmak kısmet olmaz inşallah.

keşke herkes sizin gibi kullandığı ürünün özelliklerini paylaşsa da marka değişikliği yapacak olan ve kararsız kalan insanlara bir faydası olsa

emeğinize sağlık :bounce:

Hayırlı olsun. Aynen bendede exo-750 var ilk verdikleri vizör çok dandik bi kirlendi geçmiyor.Siyah vizör alıcam ama motomax daki siyah füme vizörü kaskın içini hafiften gözükeceğini düşündüğümden almadım.Kaskın içini tamamen göstermicek-kapatıcak siyah vizör nerde satılır bilen varmı?

Hayırlı olsun. Aynen bendede exo-750 var ilk verdikleri vizör çok dandik bi kirlendi geçmiyor.Siyah vizör alıcam ama motomax daki siyah füme vizörü kaskın içini hafiften gözükeceğini düşündüğümden almadım.Kaskın içini tamamen göstermicek-kapatıcak siyah vizör nerde satılır bilen varmı?

sanırım banko soyma planların var

o vizör geceleri çok sıkıntı çıkartır söylemiş oluyum.

kask satan mağazalarda her renk her çeşit var

Hayırlı olsun.Kaskın ve eldivenin hoşuma gitti.Kazasız belasız sürüşler.

Aynı kasktan bende de var o vizöre nasıl buğu yaptırtıyorsunuz anlamıyorum . Özellikle höh höh diye ufleyerek gidiyorum 1 kere olsun buğu belirtisi bile olmadı :D

Depo Üstü Çanta çok hoşuma gitti çok kibar duruyor.

motorunuz yeni sanırım hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

bende yeniyim tam bir bilgim yok sanırım vizör'ün üstündeki sağdam kabuk buhar yapmasın diye dökülen spreydir

Kesin ondan :cat: yine de sonuç = dandik.

Hayırlı olsun Kazasız belasız sürüşler ekipmanları kullanmak kısmet olmaz inşallah.

???

Motomaxta o dediğin vizörü görmüştüm evet içini hafiften gösteriyor bende bu yüzden almadım. Göstermeyecek vizör olarak 2 seçeneğin var benim bildiğim kadarı ile aynalı ya da renkli.

Aynı kasktan bende de var o vizöre nasıl buğu yaptırtıyorsunuz anlamıyorum . Özellikle höh höh diye ufleyerek gidiyorum 1 kere olsun buğu belirtisi bile olmadı :D

Malıma kastım var çünkü :queen: Olay şöyle oldu,kullanırken cama yapışan sinek leşlerini ve yağmur izlerini sileyim derken işi biraz cıvıttım,böyle sticker yapıştırmış gibi yapışkan bir şeyler oldu vizörün üstünde sonra cam-sil sıktım :queen: sıkmaz olaydım kabuklanma yaptı.O kabuklanmayı temizleyim derken vizör çizik içinde kaldı. Üsteki katmana bilmeden zarar verdim,buğu yapıyor dediğimde %25 civarı bazı kısımları.Beni yine de rahatsız ediyor. :jocolor:

Exo-500 AIR var bende de. 1 yıla yakın oldu. Buğulanma problemi bende de baş gösterdi. Ayrıca vizörün takıp çıkarmaya yarayan sistemde, kolayca çıkarıyorum ama yerine yerleştirmede sıkıntı yaşıyorum. Alttan rüzgar alma sorununa iyi değinmişsiniz ancak bu anladığım kadarıyla kafa yapısıyla ilgili bir şey. Çenedeki ızgaralı tekstil kısmın aslında çeneden biraz daha aşağıya denk gelmesi gerekiyor. Benim kafama tam oturduğu için çeneden yarım cm aşağıda kalıyor bu kısım.

Depo üstü çantayı çok beğendim.

Ceket yazın gerçekten çok terletir diye düşünüyorum. Nitro ceketimde iç termo astarı çıkartıp dahi kesinlikle gezemiyorum.

Dün bu vizör sistemi ile baya uğraştım pratiği kavradım,vizör açıkken yapmak gerekiyor her iki işlemi de yuvarlağı çevirince çentikler içeri giriyor vizörün çıkışlarını çentiğin konumuna getirip bir tane yumruk tamamdır :queen:

Dikkate Dikkat. Birkaç Bin km yapın. O motor yetmeyecektir...
Kazasız Belasız İnşallah...
Azını kırdığımın sağ elciği bastıkca basası geliyor adamın.... Belli bir süreden sonra kolonya çekip biniyorsun motora. İnsan daha bi mutlu oluyor :p

Vizörün iç kısmında buhar önleyici katman var, temizlerken herhangi bir kimyasal kullanmamak lazım. Islak bezle silin en fazla :p.

Ekipman güzelmiş, kazasız belasız kullanın.

Dikkate Dikkat. Birkaç Bin km yapın. O motor yetmeyecektir...
Kazasız Belasız İnşallah...
Azını kırdığımın sağ elciği bastıkca basası geliyor adamın.... Belli bir süreden sonra kolonya çekip biniyorsun motora. İnsan daha bi mutlu oluyor :p

Doğru,600 km yaptım şimdiden yetmiyor gidişat kötü :queen:

Vizörün iç kısmında buhar önleyici katman var, temizlerken herhangi bir kimyasal kullanmamak lazım. Islak bezle silin en fazla :p.

Ekipman güzelmiş, kazasız belasız kullanın.

Güzel bir ders oldu bana vizör parası ödeyeyim de aklım başıma gelsin :p

Yani inşallah hiç gerek olmaz demek istemiş. Iyi birşey yani :)
Güle güle kullanın.

Hoouvv tamam bozuk para şimdi düştü hehee :mrgreen:

Bu arada yazmayı unutmuşum,motosikletimi 0 almadım,genç bir bayandan 4.000 km de iken devraldım.O kadar cici gözükmesinin nedeni dün yıkamış olmam :wiinkk:

Sizin gibi bayanları görmek beni çok mutlu ediyor. Ben daha benimkini arkaya oturtamıyorum :salut:

Kesin ondan :cat: yine de sonuç = dandik.

???

Motomaxta o dediğin vizörü görmüştüm evet içini hafiften gösteriyor bende bu yüzden almadım. Göstermeyecek vizör olarak 2 seçeneğin var benim bildiğim kadarı ile aynalı ya da renkli.

Malıma kastım var çünkü :queen: Olay şöyle oldu,kullanırken cama yapışan sinek leşlerini ve yağmur izlerini sileyim derken işi biraz cıvıttım,böyle sticker yapıştırmış gibi yapışkan bir şeyler oldu vizörün üstünde sonra cam-sil sıktım :queen: sıkmaz olaydım kabuklanma yaptı.O kabuklanmayı temizleyim derken vizör çizik içinde kaldı. Üsteki katmana bilmeden zarar verdim,buğu yapıyor dediğimde %25 civarı bazı kısımları.Beni yine de rahatsız ediyor. :jocolor:

Dün bu vizör sistemi ile baya uğraştım pratiği kavradım,vizör açıkken yapmak gerekiyor her iki işlemi de yuvarlağı çevirince çentikler içeri giriyor vizörün çıkışlarını çentiğin konumuna getirip bir tane yumruk tamamdır :queen:

Allah korusun Kaza bela olmasında ekipmanları kullanmazsın anlamında demek istedim yanlış anlaşıldım özür.

Kaliteli havuz deniz gözlüğü alırken satıcı derki içine sadece bir miktar su değdirip temizleyin parmağınızla temizlemeyin ya da herhangi bir madde kullanmayın :)
Alakasız oldu ama diyeceğim şu bu tür göz preparatları gerek gözlük gerek vizör olsun sadece plastikten yapılmıyor :)
Sonuç olarak çok oynamamak lazım tavsiyem bir gözlük bezi alın silin başkada birşey yapmayın :)

güzel..

herşeyden önce ekipmanlarının tam olması çok güzel..

alışkanlık mıdır nedir, motosikletlerden önce hemen gözüm ekipmanları arıyor..tam mı değil mi.. bunları gözden geçirdikten sonra vakit kalırsa ( hızlı değilse ) motosikletine bakıyorum..nedir ne değildir diye..

bende de scorpion var...vizörü içten ıslak mendil ile silince olan oldu..vizör değiştirmek zorunda kladım..kimyasal değdirmemek lazım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar