Ekipmanın Önemi

Herkese merhabalar. Bu gün ehliyet sınavı için gitmiş olduğum okulda sınavdan önce antreman yapmak için sınava gireceğim motor ile parkura çıktım. İlk denemelerim gayet başarılı geçti ardından motorsikleti parkedip içecek almaya gittim. Geldiğimde tekrar motora geçtim ve tekrar parkura girdim. Üzerine çıktığımız demir stand yamulmuştu ve üzerindeyken motor dengesini kaybettim. Ardından motor beni üstünden attı. Bu asntreman başlangıcında dirseklik takmak istememiştim ve tamda dirseğimin üzerine düştüm. Röntgenlerde birşey çıkmadı fakat kolumu oynatamıyorum. Bu vesile ile aklım gayet başıma geldi ve ekipmanın önemini bir kez daha çok iyi anladım. Lütfen bu yaşadığım olaydan pay biçip çok kısa mesefalerde bile ekipmanınızı takın çünkü bu işin şakası yok. Belki kolum kırılmış olabilir veya çatlamış. En iyi ihtimalle ezilme olmuştur. Ama şu an çektiğim bu acının yerine dirsekliğin verdiği rahatsızlık inanın hiç birşey değil. Ekimpanınızı takın lütfen. Herkese kazasız sürüşler.

Mersin İl Temsilcisi
Geçmiş olsun.. Yalnız gözden kacirdiginiz bir konu var; motosikletler hiç kimseyi üstünden armaz, atamaz! Çünkü canlı değillerdir... Siz ekipmanın gerekliliğini düşündüğünüz kadar, yaptığınız hatayı da düşünüp tekrarı durumunda neler olabileceğini veya yapmamaniz gereken şeyleri de tecrubelerinize eklemiş olursunuz..
Ünlü söz der ya, düşmeyen motorcu yoktur. Henüz düşmemiş motorcu vardir..

Geçmiş olsun tekrardan...

Teşekkürler. Evet bence bir insan motordan düşüyorsa ( dışarının etkisi olmadan ) tamamiyle hata kendisindedir. Her ne kadar demir yamuk dursa da geri çıkmaya çalışmayıp devam etseydim böyle olmayacaktı. Bu arada kolda bağ yırtılması olmuş. Çok şükür ucuz atlattık.

Benim kız arkadaşım a2 ehliyet alırken full ekipman girdi bir kere çok düşük hızda girdi hiç bişe olmadı. Ekipman önemli :)

F54

ne güzel olmuş bak demekki koruyucu ekipmanlar olmadan kontağın çevrilmeyeceğini öğrenmişsin
apache gibi gezsen sana 50 kişi akıl verse bu etkiyi yapmazdı

Herkese merhabalar. Bu gün ehliyet sınavı için gitmiş olduğum okulda sınavdan önce antreman yapmak için sınava gireceğim motor ile parkura çıktım. İlk denemelerim gayet başarılı geçti ardından motorsikleti parkedip içecek almaya gittim. Geldiğimde tekrar motora geçtim ve tekrar parkura girdim. Üzerine çıktığımız demir stand yamulmuştu ve üzerindeyken motor dengesini kaybettim. Ardından motor beni üstünden attı. Bu asntreman başlangıcında dirseklik takmak istememiştim ve tamda dirseğimin üzerine düştüm. Röntgenlerde birşey çıkmadı fakat kolumu oynatamıyorum. Bu vesile ile aklım gayet başıma geldi ve ekipmanın önemini bir kez daha çok iyi anladım. Lütfen bu yaşadığım olaydan pay biçip çok kısa mesefalerde bile ekipmanınızı takın çünkü bu işin şakası yok. Belki kolum kırılmış olabilir veya çatlamış. En iyi ihtimalle ezilme olmuştur. Ama şu an çektiğim bu acının yerine dirsekliğin verdiği rahatsızlık inanın hiç birşey değil. Ekimpanınızı takın lütfen. Herkese kazasız sürüşler.

Ehliyet sınavı yapılacak yere antrenman için kendi motorumla gitmiştim.
yaz günü olmasına rağmen full ekipman gittim.
küçük bir motor verdiler git gel yaparak parkura alışacağız.
tabi herkes bana bakıyor millet normal arabayla gelmiş ben motorla geldim ya artist artist :p
sıra bana geldi fıtı fıtı gidiyorum paaat diye 8 çizerken kendimi yerde buldum.
kurs hocasından yediğim fırçaya mı yanayım
o kadar kişinin içinde karizma çizildi ona mı yanayım.
Ama bütün ekipmanlarım (kask-korumalı mont-dizlik-ekstra dirseklik-eldiven)
olduğu için kaportam çizilmemişti.
size de geçmiş olsun diliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:54 ----------

ne güzel olmuş bak demekki koruyucu ekipmanlar olmadan kontağın çevrilmeyeceğini öğrenmişsin
apache gibi gezsen sana 50 kişi akıl verse bu etkiyi yapmazdı

Ateiste besmele çektiren insan yapımı yegane makina :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar