Sana yurt dışı için ortalama bir alışveriş listesi yazayım fikir versin ben de bu ürünleri toplayacağım yavaş yavsş.
AGV K6+renkli vizör toplam 3600 TL. Bence şu an alınabilecek en iyi kasklardan biri piyasadaki. Kendimde tercih ettim ama kusurlu geldiği için iade etmek zorunda kaldım. Şimdi yine ya aynısını alacağım ya da bulamazsam başka modellere bakacağım.
Alpinestars veya Dainese hem şekil, hem koruması yüksek hem de su geçirmeyecek, işlevi yüksek bir kışlık mont 2000Tl bantlarında.
Yazlık file mont yine aynı markalar 1000Tl civarlarında
Pantolonu türkiyeden alabilirsin fiyatlar iyi, tech90, riderdenim vs markalar ortalama 800Tl
Yds diablo alabilirsin bir 700Tl'de ona gider.
Ben eldivenimi gerçek, kalın deri olmasına güvenerek bütçemin bitmesi sebebiyle replika alacağım. Hiç yoktan iyidir. Ama sen durumun varsa bir 600 700 lira da buraya ayırmalısın bence en az.
Temel donanım bu kadar. Zamanla ikinci bir kot alayım, sırt koruması alayım, sliderli bir ayakkabı alayım vs vs. Uzayıp gider.
Bence ilk ekipmanların olması sebebiyle sade takıl dedikleri gibi. Bence zaten mat koyu renklerden (siyah, gri) daha iyi duran bir kombin yok. Şansıma en ucuz ürünlerde hep o renklerde kaskta falan. Gidip de apaçi rengi, alevli şorta benzeyen kaska fazladan 1000 lira para vermeye gerek yok sadece renk farkı için. Yabancı sitelerin outlet kısımlarını kovala çoğu ürünün en eski 2017 2018 falan oluyor. Türkiye'deki mağazalardaki çoğu ürün de 3 4 yıllık zaten. Sadece mecburiyetten kasklara indirim yapıyorlar tarihi eski diye. 3 5 yıllık kask da alınmaz zaten bedavaya yakın da verseler.