Nispeten uygun fiyatlı
Bu site var. Üç alışveriş yaptım. Memnun kaldım.
Yurtdışından gelişini bekleyebilirim derseniz
bu site var. Alışveriş yapma fırsatım olmadı ama kullananlar memnun.
Burada satılan çoğu ürünü deneme şansınız da olur.
Bot olarak
bunu kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Kaskı denemek önemli. Güneş vizorlü kaskları kaza anında yaralanmalara yol açabileceği için önermiyorlar, bende güneş vizörlü kullanıyorum ayrı konu. Rahatlık sağlıyor.
Eldivende bilek koruması olursa iyi olur. Dezavantajı, bu havalarda bile sıkıntı olabiliyor.
Günlük kullanım için kevlarlı kotlar daha uygun olabilir düşüncesindeyim.
Yurtdışından gelmesini beklemek istemiyorum ve denemeden hiç bir ürünü almak istemiyorum, ilk kez ekipman toplayacağım için aklımda üstüme oturur bu ya da bu olmaz diyebileceğim bir deneyimim yok malesef. Yüz yüze ve deneyerek alabileceğim yerler şuanda daha çok ilgimi çekmekte.
Bot hoşuma gitti gerçekten, fiyat olarak bir hayli benim seçtiğimden ucuz. Bunu da listeme ekledim.
Daha önce kazam oldu, çene açılır kask hayatımı kurtardı veya ciddi yaralanmamı önledi diyebilirim, o yüzden ben sorun etmiyorum çene açılır düşünüyorum.
Eldiven konusunu bir iki arkadaş daha söylemiş, ona uygun eldiven bakıyorum, belki iki farklı eldiven alabilirim, bilek destekli ve desteksiz olarak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:16 ----------
Intercom için Cardo sprit daha yerinde bir seçim olabilir. Yaklaşık 400-500 tl daha uygun aynı zamanda.
Pantolon uzun yollar haricinde uğraşılmıyor. Korumalı kot pantolanlar (kevlar) daha pratik olabilir. Bütçeye göre 2. pantolon olarak tercih edilebilir. Hele Fethiye için o pantolon biraz "sıcak" kalır.
Cardo Sprit inceledim, dediğiniz gibi 400-500 tl daha uygun fiyatı var, aynı işi görecekse bunu tercih etmem daha mantıklı olur, öneriniz için teşekkür ederim.
Pantolon konusunda deneyimim olmadığı için artık yakar mı yakmaz mı bilemiyorum. Önerebileceğiniz Kot pantolon var mıdır?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:20 ----------
Ruroc Atlas TR'de var. Fakat kaskı sürüş tarzına göre seçmeni tavsiye ederim. AGV ise denemeden almamakta fayda var. Bazı kaskları oval bazı kaskları klasiktir çünkü.
Motosikletinin türünü bilmediğimiz için yorum yapmak çok doğru olmayabilir şu modeli al demek için fakat, botun spor bir model olduğundan yola çıkarak Shoei modellerine de bakmanı tavsiye ederim. (Spor motosiklet ise NXR ve X-Spirit III)
Bu arada botlar GoreTex, şu ekonomi de yorum yapmak oldukça zor fiyat için ama, iyi bir tercih olarak görünüyor.GoreTex asla pişman etmez. TCX tercih ediyorum ben uzun yıllardır. Belki alternatif olarak ona da bakabilirsin.
Eldiven konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum, bileği tam kapatan uzun bir model tercih etmelisin.
Intercom için yaygınlık ve performans açısından Sena tavsiye ederim.
Ruroc Atlas'ı nerede bulabilirim, TR'de bir türlü bulamadım internet üzerinden, yönlendirebilirseniz çok sevinirim gerçekten.
Motorum Triumph Rocket 3 GT, Nisan ayında gelecek (gelmesini bekliyorum), önden ekipmanları alacağım. Shoei modelleri nedense çok hitap etmedi bana, daha çok Ruroc ve bu AGV'ler hoşuma gitti.
Bot konusunda TCX güzel görünüyor, korumasının da iyi olduğunu varsayarak listeme ekledim. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------
Üstat, iki kask almayı düşünüyorsanız ve şehir içinde çene açılır olanı kullanıcaksanız zaten açık kullanıcaksınız demek oluyor ki, o zaman direk yarım kask alın. Zaten full face kask da alıcaksınız onu da uzun yolda kullanırsınız.
Ancak ben açık kask kullanmayı çene ve yüz meydanda olacağı için önermiyorum o ayrı ama sizin tercihiniz ise saygı duyarım.
O yüzden madem açarak kullanıcaksınız bu kaskı, direk yarım agv’nin kasklarına bakabilirsiniz. Extra ağırlık taşımazsınız.
Maalesef ruroc tarzı kask hiç bilmiyorum. Tarzınızdan ve listedeki ürünlerden anladığım “racing” makine kullanıyorsunuz galiba ve kaskların da sürüş tarzına göre havalandırmalarının yeri değişiyor. Ona dikkat etmelisiniz. Yatık pozisyonla motor kullanılıyorsa havalandırmalar farklı olur ve dik kullanımda kask iyi havalanmaz.
Kendi kaskım arai conceptx. Havalandırması mesela müthiş değil. Zamanında iyi ki almışım ama şu an asla bu parayı vermem o ayrı ama fiberglass dış kabuk ve double-D bağlantısı vardı. Tercih sebebim oydu.
Size de önerim double-d bağlantısı olsun, mümkünse fiberglass dış kabuk olsun, ece22.05 dot vs sertifikaları olsun, üretim tarihi mümkünse bir seneyi geçmemiş olsun. En son da tasarımı sizin holuna gitsin.
Sıcakta illa terliyorsunuz. Baf mutlaka kullanın.
Siyah giyen adamlar modunda takılmak istiyorsanız ceket yerine revit eclipse, revit vertex air modellerine bakabilirsiniz. “Nispeten” fiyatı daha uygun ve rahatlar. Ben revit torque modelini kullanıyorum içinde rüzgarlığı da var ve çıkarınca yazlık bölgelerde efil efil rahat edersiniz.
Sırt koruma ekstra alın mutlaka çok önemli.
Bot olarak 4riders breeze yazlık botu kullanıyorum. Kışın da kullandım ve ayaklarım içinde rahat. Korumaları da bence yeterli gibi fiyatı epey uygundu 250 filandı şu an kaç hiç fikrim yok ama öneririm onu da. Çok şekil bir bot değil ama işini yapıyor.
Pantolon olarak bikerjeans’ten korumalı kevlar black iron flex diye bir pantolonunu almıştım. Yazın kullandım. Kumaşı ince o yüzden azın terletmedi beni ama terleyen bir yapınız varsa full file pantolonlar var. Kışın da adventure modeli vardı onu kullanıyordum. Nispeten kalındı. İçlikle de hiç sıkıntı yaşamadım
Bu ekipmanları aldığınız zaman, ne zaman motorun üstüne oturursanız o zaman giyin. Alıp kenara koyup, kısa mesafe var diye kullanmamazlık etmeyin.
Not: bu arada iyi denk gelmiş, ben de fethiyedeyim. Yollarda denk geliriz umarım. Yollarda Full ekipman görünce seviniyorum.
İyi sürüşler
Çene açılır kaskı genelde kullanabildiğim kadar kapalı kullanmayı planlıyorum şehir içinde, hani çok sıcak basarsa hava almak istersem açarım diye düşünerekten çene açılır tercih ettim ve kapalı kaskı da uzun yol için düşündüm, uzun yolda sürat artacağı için çene açılıra o kadar güvenemem, şehir içinde de sizde Fethiye'deymişsiniz yollar kötü zaten biliyorsunuz, 40-50 geçmek zor, hızlı kullanmayı seven biride değilim gerçi de, birde yazın turist akını derken tın tın süreceğiz. Yani o yüzden yarım kask düşünmedim açıkcası ama yarım kaskta düşünülebilir tabi, bunu da aklımda tutacağım.
Seçimlerim çok doğru değil sanırım, seçimlerimden racing tarzı kullandığıma geçmişsiniz, Triumph Rocket 3 GT siparişi verdik bekliyoruz, kısmetse Nisan'da gelecekmiş. O gelmeden ekipmanları tamamlama peşindeyim. Şu kask işini daha çok irdeleyeceğim, dediğiniz sertifikaları ve özellikleri bir araştırayım, bir arkadaşta Ruroc Atlas TR'de var demiş, onun dönüşüne göre Ruroc Atlas'ta bu dedikleriniz var mı onu da inceleyeceğim. Baf olayına yaza girdikçe bakarız, emin değilim ondan. :mrgreen:
Siyah modunda takılmayı seviyorum, yaz kış %90 siyah giyinirim, dolabımda zaten ya siyah vardır ya gri renk. bir iki tane çıkarsa renkli çıkar zor bir ihtimal. :queen: Revit'lere de bir göz gezdireyim, notumu aldım, teşekkürler.
Bayağı terleyen biriyim, az güneş görsem boncuk boncuk terlemeye başlarım, bu pantolon konusunda full fileli mi kevlar mı almalıyım karar veremedim hala, bazı arkadaşlar kevlar daha iyi olur demiş.
Ekipmanları alıp giyinip sürüş yapmak istiyorum, niyetim bu, hep ekipmansız sürdüm (kask hariç) şükür bir şey olmadı ama olmayacağı anlamına gelmiyor. Birde iki çocuk olunca riske girmek istemiyor insan, en aza indirmek istiyor.
Not: Fethiye'li birini görmek sevindirdi beni, yollarda rast gelmeyi geçtim, tanışalım, beraber yol yapalım. :thumleft: