Ekipman-Sürücü Kursu-Bir Kaç Soru

Herkese merhaba. Ben ağustos ayından sonra ehliyet, ardından da motosiklet almayı planlıyorum bir aksilik çıkmaz ise. Bunun içinde 2000 lira civarında kask, eldiven, ceket,dizlik(pantolon isterdim fakat alırsam motoru genelde okula vb giderken kullanacağımdan dolayı zor olur) almak istiyorum. Yavaş yavaş bunları halletmek istiyorum ki ehliyeti aldıktan sonra motor için beklememe gerek kalmasın. Bunun içinde sizden ekipman tavsiyesi istiyorum. İkinci olarakta bir sürücü kursu arıyorum(aklımda gis akademi var fakat başka öneriler de almak istiyorum.). Son olarakta belki bu soru için erken fakat yazın elimize bir miktar para geçme olasılığı var ve bu para elimize geçerse 250'lik bir motor bakacağım ve sizden bunun için ss olmayan bir motor tavsiyesi istiyorum(ben crf250, mt-25,z250sl ve klx250 düşünüyorum). Para gelmez ise aklımda msx125 grom var. Şimdiden herkese teşekkürler. Tekeriniz düz bassın. Kazasız sürüşler dilerim.

*Boyum 170 kilom 70 yaş Temmuz 29'da 18 oluyor. Cruiser/chopper ve touring tarzı motor seviyorum fakat 250'lik düzgün motor yok bu tarzda benim bulabildiğim.

Merhaba, ekipmanı motoru halen alamadım ama ehliyeti gelişim sürücü kursundan aldım. eğitimleri gayet yeterliydi, fiyatları da gisle kıyaslanamayacak kadar ucuzdu şuan fiyatlar ne oldu bilemem.

Açılmış milyon tane başlıktan herhangi birini okumakla başla kardeşim.

Merhaba, ekipmanı motoru halen alamadım ama ehliyeti gelişim sürücü kursundan aldım. eğitimleri gayet yeterliydi, fiyatları da gisle kıyaslanamayacak kadar ucuzdu şuan fiyatlar ne oldu bilemem.
Teşekkürler bakıyorum hemen.

Açılmış milyon tane başlıktan herhangi birini okumakla başla kardeşim.
Açılmış konuların %50'sini okudum fakat hiç birisi benim isteklerimi karşılamıyor yada eski konular. Google'da uzun zamandır araştırıyorum ve tatmin edici hiç bir konu bulamadım.

18 yaşında sadece A1 sınıfı ehliyet alabiliyorsunuz. Bu sınıfta kullabileceğiniz en yüksek CC motosiklet 125cc. 250cc kullanabilmeniz için 20 yaşını bitirmeniz lazım.

18 yaşında A2 ehliyeti alınıyor. Ve 2 yıl A2 yada 24 yaş şartını doldurulduğunda A ehliyeti alınabiliyor. 20 yaşı nereden duydunuz bilmiyorum fakat yanlış bilgi.

A2 ehliyet alabilirsin, a2 ile 2 sene kullandıktan sonra da A sınıfı ehliyet alabilirsin. A2 yle de Ninja300 den CBR500 e kadar motor kullanabilirsin o ve emsallerindeki motorlarda senin ihtiyacını göreceli olarak uzunca bir süre karşılar.

A2 ehliyet alabilirsin, a2 ile 2 sene kullandıktan sonra da A sınıfı ehliyet alabilirsin. A2 yle de Ninja300 den CBR500 e kadar motor kullanabilirsin o ve emsallerindeki motorlarda senin ihtiyacını göreceli olarak uzunca bir süre karşılar.

Hıza meraklı birisi değilim. 250'lik motor istememin sebebi sadece boğulmaması giderken. Zaten motoru aldıktan sonra en az 3-4 yıl kullanırım. Sonra zaten A ehliyeti alınabildiği için diğer motor seçimi pek zor olmaz çünkü sevdiğim tarzda motorlardan çok var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar