Ekipman Önerisi

Motosikleti
RS 200
Merhaba, geçen ay ilk motoruma kavuştum. 2. el bir RS200 satın aldım ve şimdi ekipman araştırıyorum. Ekipman için sizden öneri istiyorum. Kask hariç, AGV K1S aldım geçen hafta.

Ek olarak AGV K1S kullanmış kişilere kask konusunda da bir sorum var. Kafa ölçüm (Kaşlarımın 1 cm üzerinden) 57-57.5 çıkıyor ve Türkiyede satışını yapanlar M beden öneriyor. - AGV'nin kendi tablosunda MS ve ML bedenleri var, sorun yaşamamın sebebi o diye düşünüyorum - M beden aldım ve denemek istedim fakat kafamdan geçmedi bile, geçirmeye çalıştığımda kafatasımı eziyormuş gibi hissettim ve aşırı derecede ağrı yaptı ben de L beden ile değiştim. L beden de aşırı sıkı değil gibi geliyor, internette okuduğum birkaç yerde kask sıkı olmalıdır diyor ama ne kadar? Yanaklarımı sıkıyor evet, ama balaklava gibi bir şey takmadığımda da tam oturduğu söylenemez.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazımı güncelledim, okuyanlar günceline bakarsa sevinirim ^^

Super Moderator
Kafan, kaskın içerisinde dönüyor ise, kask büyük demektir. Kask kafanda takılı iken, 2 elin ile sağ ve sol kulak hizasından kaskı sabit tut ve kafanı içeride döndürmeyi dene, eğer döndürmeye çalışırken kask da kafan ile dönmeye calisiyor ise ölçü uygundur.

Motosikleti
RS 200
Kafan, kaskın içerisinde dönüyor ise, kask büyük demektir. Kask kafanda takılı iken, 2 elin ile sağ ve sol kulak hizasından kaskı sabit tut ve kafanı içeride döndürmeyi dene, eğer döndürmeye çalışırken kask da kafan ile dönmeye calisiyor ise ölçü uygundur.
Merhaba, kafam kasktan bağımsız çok fazla dönmüyor. Dediğim gibi balaklava taktığımda zaten tamamen kafama yapışıyor gibi kask, sağa sola aşağı yukarı yaparsam derimi çekiştiriyor

Super Moderator
Kafaya tam uygun yeni bir kask taktığınızda, yanaklarınızı sanki dişleriniz ile ısıracakmışsınız gibi olur, kask bir süre kullanıldıktan sonra bu hissiyat kalmaz. Tabi kafanızın üzerinde veya arka bölgelerinde baskı olmamalı ve ağrı hissetmemelisiniz. Diğer taraftan ilk mesajda belirttiğim gibi kaskın içinde kafanız sağa sola dönmüyor olmalı.

Motosikleti
RS 200
Kafaya tam uygun yeni bir kask taktığınızda, yanaklarınızı sanki dişleriniz ile ısıracakmışsınız gibi olur, kask bir süre kullanıldıktan sonra bu hissiyat kalmaz. Tabi kafanızın üzerinde veya arka bölgelerinde baskı olmamalı ve ağrı hissetmemelisiniz. Diğer taraftan ilk mesajda belirttiğim gibi kaskın içinde kafanız sağa sola dönmüyor olmalı.
M beden aldım şimdi, onu deniyorum. İlk seferde takmaya çalışırken aşırı zorlandığı ve kafamı ezerek geçtiği için tam takmamıştım içinde sıkışmayalım diye :D Yine biraz zorluyor ama tam olarak dediğiniz şekilde oturuyor kafama. Bu kafama zor girip çıkması ne kadar sürer? Bir de yanak pedlerinin gevşemesi?

Super Moderator
Kaskı ne kadar kullandığınız ile doğru orantılı. Çok sık kullanırsanız, 15-20 gün içinde yavaş yavaş kendini salmaya başlar.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Kask'ın vurması çok sıkıntılı bir durum. Kask tabiki tam oturacak, kafanız kaskın içinde dönmeyecek, yanaklar sıkı olacak vs... bunlar tamam.

Fakat kafanın biçimi nedeniyle bazen tepeden veya sağ veya sol üstten kask vurur. İşte buna dayanmak imkansıza yakındır. İlk bir saat birşey hissetmezsiniz. sonra öyle bir vurur ki tabiri caiz ise canınız oradadır. Köpüğü traşlamak bazen çözüm olsa da güvenlik anlamında çok zayıflatır kaskı. Bazen traşlamak da çözüm olmaz.

Kafa ölçünüz kesinlikle M. Fakat bazı kask modelleri kafa yapısına göre (Oval, elips vb.) ara bedenler çıkarabiliyorlar.

Ben kask almadan önce mutlaka tanıdık bir baiyeye gidip en az bir saat o kaskla dolaşırım.

Motosikleti
Dominar 250
Kask tepeden sıkmayacak, sıkıyorsa kask kafa şeklinize uygun değildir. Alından sıkıyorsa beden boyunuz yanlıştır. Alın ve tepe önemli, buralardan sıkmıyor ama yanaklardan çok sıkıyorsa sıkıntı yok, kendisini salıp uygun olan şekle geliyor.

Eşimin Agv K6'sı da benim Rpha 71'im de böyle oldu, çok sıkıyordu ama gittikçe rahat hale geldi. Önemli olan dediğim gibi tepe ve alın bölgesi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar