Ekipman Önerisi

Herkese iyi günler diliyorum öncelikle. Yakın zamanda bir motosiklet sahibi olacağım. Kendime bütçem dahilinde bir kask arıyorum. 10-15 lira bandında bir bütçem var. Bu konular hakkında maalesef çok bilgi sahibi değilim. Mümkünse kaskın açılabilir olmasını isterim. Önerebileceğiniz ürünler var mıdır?

Merhaba, Scorpion Exo Evo Pro vardı galiba o fiyat aralığında, Pro olmayanı da olabilir. Genel olarak fiyat performans markasıdır, bildiğim LS2 Advant var, Nolan N100 ya da 90 var.

Not: Genel olarak çene açılır modeller çok fazla tavsiye edilmez, tam kapalı kasklar her anlamda daha iyidir, özel bir durumunuz vardır veya bunları zaten biliyorsunuzdur, bir hatırlatma olsun istedim.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hocam sari siteden Shoei, arai veya hjc gibi yurt disi modellerde bulabilirsin. Kullanacagin motor sanirim ilk oldugu sport yuksek CC olmayacaktir, alacagin motor tipine gore once kaskini belirle, sonra sari sayfalara bak istersen bir de.

Hocam sari siteden Shoei, arai veya hjc gibi yurt disi modellerde bulabilirsin. Kullanacagin motor sanirim ilk oldugu sport yuksek CC olmayacaktir, alacagin motor tipine gore once kaskini belirle, sonra sari sayfalara bak istersen bir de.
Hocam şöyle yaklaşık 3 yıldır motorunu güçlendirdiğim elektrikli bir bisiklet kullanıyorum trafikte. 3 aydır da akrabamın ödünç verdiği 125cc çin malı bir scooter kullanıyorum. Bütçem gereği CF Moto CL-C 450 alacağım. Buna uygun ürünler arıyorum daha çok. İstanbul'da şehir içi kullanacağım için motoru pek hız yapma gibi bir niyetim yok.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
O bütçe ile açılır kask olarak Caberg Duke serisi olabilir.
Ben 2021 yılında kaskımı alırken shoei ve schubert gibi markalara bütçe yetmeyince yine onlar gibi güvenlik sertifikaları tam ve sharp testlerinden 5 yıldız almış diye caberg duke 2 almıştım, şimdi bu modelin yeni versiyonu caberg duke evo diye çıkmış sanırım ona bir bakın. Yeterince rahat ettim ama tabi bir shoei neotec kadar konforlu değildi yine de 4 yıl kullandım, hala kullanıyorum.

Motosikleti
Forza 250
Kendim HJC Rpha71 kullanıyorum,oldukça memnunum tavsiye ederim.Yalıtımı vs benim için yeterli uzun yolda kulak tıkacıda kullandığım için,havalandırması bence çok iyi.Malzeme olarakta karbon aramidten oluşuyor

Teşekkür ederim öneriler için. Sanırım dediğiniz gibi ya sarı siteden kondisyonu iyi bir shoei alacağım yada HJC ve Carberg kaskları müsait bir yerde deneyip aralarında karar vereceğim.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hocam 15 bin iyi bir rakam, sari siteden sifir yurt disindan getirilenlerden bulabilirsin. HJC ise turkiyeye dusuk vergi ile geliyor diger kasklara gore. HJC de bakabilirsin illaki TR distributorlerden almak istersen. Asagidaki siteden kontrol ederek alabilirsin

Herkese iyi günler diliyorum öncelikle. Yakın zamanda bir motosiklet sahibi olacağım. Kendime bütçem dahilinde bir kask arıyorum. 10-15 lira bandında bir bütçem var. Bu konular hakkında maalesef çok bilgi sahibi değilim. Mümkünse kaskın açılabilir olmasını isterim. Önerebileceğiniz ürünler var mıdır?
HJC,Scorpion,Nolan veya Caberg

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
15 bin seviyesinde Bell Bullit bakılabilir. Hjc nin bazı modelleri de yine motorunun tarzına yakışacaktır. Bell ve Hjc tavsiye etme nedenim yalıtım ve rahatlığı. Shoei de kullanıyorum, konfor olarak güzel ama buhar yapma anlamında benim kaskim sınıfta kalır. Bell ve Hjc yi ciddi olarak tavsiye edebilirim bir kullanıcı olarak.

Motosikleti
Teşekkür ederim öneriler için. Sanırım dediğiniz gibi ya sarı siteden kondisyonu iyi bir shoei alacağım yada HJC ve Carberg kaskları müsait bir yerde deneyip aralarında karar vereceğim.
Shoei kaskları geçen ay almanya'ya gittiğimde orada büyük bir motosiklet mağazasında denedim, aklımdaki shoei neotec 3 kaskın L bedeni kafama uydu. Fiyatı 670 Euro demişlerdi düz beyaz olanı, renkli desenliler 690euro gibi bir şeydi, Türkiyeye göre çok fiyat farkı var. Ailecek gitmiştik bagajda yer yoktu uçağa binerken fazlalık olur diye almadık. Bizdeki fiyatları 900 euroyu geçik.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz kaskların çoğunu inceledim. Gittiğim mağazada HJC Rapha71 modelini deneme fırsatı buldum. Sağ olsunlar yolda da biraz denedim. Memnun kaldığımı söyleyebilirim bu modelden özellikle. Fiyatı dediğiniz gibi Shoei kasklara göre biraz daha uygun olduğundan bütçem dahilinde tercihim o yana oldu. Yazlık kullanıma uygun 10 15 bin bandında ceket önerileriniz de var mıdır?

Shoei kaskları geçen ay almanya'ya gittiğimde orada büyük bir motosiklet mağazasında denedim, aklımdaki shoei neotec 3 kaskın L bedeni kafama uydu. Fiyatı 670 Euro demişlerdi düz beyaz olanı, renkli desenliler 690euro gibi bir şeydi, Türkiyeye göre çok fiyat farkı var. Ailecek gitmiştik bagajda yer yoktu uçağa binerken fazlalık olur diye almadık. Bizdeki fiyatları 900 euroyu geçik.

Motosikleti
Önerileriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz kaskların çoğunu inceledim. Gittiğim mağazada HJC Rapha71 modelini deneme fırsatı buldum. Sağ olsunlar yolda da biraz denedim. Memnun kaldığımı söyleyebilirim bu modelden özellikle. Fiyatı dediğiniz gibi Shoei kasklara göre biraz daha uygun olduğundan bütçem dahilinde tercihim o yana oldu. Yazlık kullanıma uygun 10 15 bin bandında ceket önerileriniz de var mıdır?
Yaz için revit eclipse kullanıyorum, memnunum. ben aldığımda ekstra sırt koruması dahil 4500TL vermiştim ama şimdi fiyatlar ne olmuş bilmiyorum. Kadıköy hasanpaşa'da motospartan mağazasından almıştım.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ikinci el kask ve lastik alinmamalidir. Tasarruf ettiginizi zannederken caninizdan olabilirsiniz.

Yaz için revit eclipse kullanıyorum, memnunum. ben aldığımda ekstra sırt koruması dahil 4500TL vermiştim ama şimdi fiyatlar ne olmuş bilmiyorum. Kadıköy hasanpaşa'da motospartan mağazasından almıştım.
Kış için ne kullanıyorsunuz? Rica etsem söyleyebilir misiniz?

Motosikleti
Kış için ne kullanıyorsunuz? Rica etsem söyleyebilir misiniz?
Kışlık montum da Revit Safari 2. 4 mevsim diyerek almıştım aslında, yazın içliğini çıkarıp yazlık olarak kullanırım diyordum ama yazları feci terleyerek kullandım, baktım olmayacak ayrıca yazlık mont almak gerektiğini deneyerek öğrenmiş oldum. içliğini takınca komple kışlık oluyor, hava sıfır derece bile olsa istanbulda üşümeden sürebilmiştim, yazın da 2-3 yaz kullandım ama sonra böyle olmayacak deyip yazlık ayrı mont aldım. Kaza yaptım yüzüstü yerde sürüklendim, o kadar asfalta sürtündü bırak yırtılma iz bile yok madem yeterince koruyor o zaman yazlık montu da revit alayım demiştim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kışlık montum da Revit Safari 2. 4 mevsim diyerek almıştım aslında, yazın içliğini çıkarıp yazlık olarak kullanırım diyordum ama yazları feci terleyerek kullandım, baktım olmayacak ayrıca yazlık mont almak gerektiğini deneyerek öğrenmiş oldum. içliğini takınca komple kışlık oluyor, hava sıfır derece bile olsa istanbulda üşümeden sürebilmiştim, yazın da 2-3 yaz kullandım ama sonra böyle olmayacak deyip yazlık ayrı mont aldım. Kaza yaptım yüzüstü yerde sürüklendim, o kadar asfalta sürtündü bırak yırtılma iz bile yok madem yeterince koruyor o zaman yazlık montu da revit alayım demiştim.
montu ben de çok beğendim ama ne türkiyede ne yurtdışında bulabildim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar